Szingapúr - Kelet-Borneó - Kuala Lumpur szilveszteri csoportos utazás 2024.12.28.-2025.01.08.

Úticél: Malajzia, Kuala Lumpur
Szállás típus: Hotel
Ellátás: leírás szerint
Utazás módja: Repülővel
Időtartam: 11 éj
Típus: Egzotikus út
Indulás: 2024-12-28

 

Leírás:

Pihenje ki az év fáradalmait körutazásunkon, Délkelet-Ázsia csodálatos tájain! Első megállónk Szingapúr, az ultramodern metropolisz, ahol a jövőben érezhetjük magunkat. Kelet-Borneó - Malajzia Sabah tartománya - egy másik világ: ide az érintetlen természet és állatvilág vonzza a látogatókat. Mesebeli trópusi tengerpartokat, a méltóságteljes Kinabalu-hegyet, őserdőket és számtalan különleges és gyönyörű állatfajt láthatunk utazásunk során. A program Kuala Lumpurban ér véget - a város egy dzsungel közepén épült, koloniális építészet és óriási felhőkarcolók jellemzik.

Az út kiemelkedő értékei:

  • Remek menetrend a Turkish Airlines járataival
  • Ázsiát kiválóan ismerő magyar idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt
  • Izgalmas városok és Borneó érintetlen állat- és növényvilága, melyhez foghatót máshol nem láthat
  • Tengerparti pihenés Borneón
  • Világörökségi helyszínek az út során: Kinabalu Park, a botanikus kert Szingapúrban
  • Jó minőségű szállodák az út során

Programok:

december 28. szombat
Elutazás a Turkish Airlines járataival Szingapúrba egy átszállással (Budapest-Isztambul 09:15-13:30, Isztambul-Szingapúr 17:10-08:30).

december 29. vasárnap
Megérkezés után transzfer a városközpontba, ahol elmegyünk ebédelni egy tipikus szingapúri hawker centerbe (a fogyasztás a helyszínen fizetendő). A street foodot kínáló fedett ételudvar igazi szingapúri intézmény, válogathatunk a kínai, indiai, maláj, thai konyha népszerű és jó minőségű finomságai között. Este a Szingapúr-folyón hajózunk, innen a város egész más képét mutatja. Elhajózunk az üzleti negyed, a Merlion, az Esplanade és a Marina-öböl jellegzetes épületei mellett.
Szállás Szingapúrban: Four Points by Sheraton 4*.

december 30. hétfő
Fél napos városnézés a lélegzetelállító metropoliszban. Szinte elképzelhetetlen, hogy alig 100 évvel ezelőtt még cölöpházakkal teletűzdelt kis kikötő volt, ma pedig a leghatalmasabb bankok és társaságok felhőkarcolói állnak a központban, a modern sugárutak és üzletek mellett. A világon az egyik legmagasabb egy főre jutó GDP-vel büszkélkedő kis államban szigorú törvények védik a környezetet és a rendet. Felkeressük Little Indiát, a nyüzsgő indiai negyedet; Merliont, a Szingapúr folyó torkolatát és a város magját; Chinatownt, a kereskedőházairól ismert kínai negyedet, majd a felhőkarcolókat felsorakoztató üzleti negyedet. Túránk következő állomása az Orchidea Kert, ahol varázslatos környezetben sétálva gyönyörködhetünk a több mint ezer különböző orchideafajban. Délután szabadidő.
A délutánt a Gardens by the Bay-ben töltjük: a Virágkupolában olyan ritka növényeket nevelnek, mint a baobab, a madagaszkári szellemfa és ezer éves olajfa; a Felhőkupolában a világ legmagasabb belső vízesését buja trópusi növényvilág veszi körbe. Felmegyünk az egyik "szuperfa" tetejére, ahonnan csodás a kilátás a kertekre és a városra. A kert olyan környezetvédelmi technológiákkal van felszerelve, melyek a fák ökológiai funkcióját utánozzák.
Szállás Szingapúrban: Four Points by Sheraton 4*.

december 31. kedd
Reggel transzfer a repülőtérre, elutazás Malajziába, Kelet-Borneóra, Kota Kinabalu városába. Városnézés Sabah tartomány multikulturális fővárosában, melyet a brit gyarmati időkben Jesselton néven ismertek és fontos kikötő volt. Transzfer a tengerparti szállodába.
Szállásunk a következő négy éjszakára a négycsillagos Nexus Karambunai Resortban lesz. A szállodakomplexum közvetlenül a szép, 6 km hosszan elterülő esőerdővel határos tengerparton található. Három úszómedence, nyolc étterem, 18 lyukú golfpálya, vízisporteszközök, spa biztosítja kényelmünket az itt tartózkodás során.
Este szilveszteri vacsora a szállodában.

január 1. szerda
Reggeli a szállodában, egész nap pihenés a finom homokú tengerparton.

január 2. csütörtök
Reggeli a szállodában, egész nap pihenés a finom homokú tengerparton.

Fakultatív egész napos kirándulás a Kinabalu Nemzeti Parkba: 100 USD/fő (helyszínen fizetendő).
A Kinabalu Park az azonos nevű hegy lejtőin található, az első maláj világörökségi helyszín egyedülálló biológiai sokszínűsége miatt - a 4095 méter magas hegyen ezer feletti az orchideafajok száma, és sok ezer egyéb növényfaj is megtalálható. Útközben megállunk Nabalu falu piacánál. Átsétálunk a 41 méter magasan függő hídon, a misztikus őserdő lombjai között, majd megmártózhatunk a Poring melegvizű forrás táplálta medencékben. Ebéd, majd délután nemzeti parkban a különleges növényvilággal ismerkedünk.

január 3. péntek
Reggeli a szállodában, egész nap pihenés a finom homokú tengerparton.

Fakultatív fél napos látogatás a Mari Mari skanzenbe: 90 USD/fő (helyszínen fizetendő).
Az őserdőben ismerkedünk a borneói törzsek életmódjával, szokásaival, építkezésével, fegyvereivel, szerszámaival. Öt törzs mutatkozik be: a rizstermesztő Kadazan-Dusun, a hosszúházakban élő Rungus, a vadászattal és halászattal foglalkozó Lundayeh, a tengeri cigány és ,,kovboj" Bajau, és a fejvadász Murut.  

január 4. szombat
Transzfer a repülőtérre, elutazás Sandakanba, Borneó egykori brit gyarmati fővárosába.Transzfer a szállodába. Délután a Labuk öbölbe indulunk, ahol a nagyorrú majmokkal ismerkedünk. A különös megjelenésű főemlősök remek úszók és búvárok, szeretnek víz közeli fákon élni. Megnézzük az etetést, és további állatfajokkal is találkozhatunk: ezüstös langúrok, orrszarvú madarak. Csónakra szállunk: a mangróverdő titkai fedik fel magukat előttünk, sötétedéskor a szentjánosbogarak fénylő táncában gyönyörködhetünk.  A program végén vacsora majd transzfer a szállodába.  Szállás Sandakanban: Sabah Hotel Sandakan 4*.

január 5. vasárnap
Délelőtt a Sepilok orángután rehabilitációs központba látogatunk, ahol visszaszoktatják a vadonba a veszélyeztetett főemlősöket. Etetés közben csodálhatók meg a malájul ,,erdei embereknek" nevezett emberszabásúak, és az orángután óvodát is megnézzük. Következő megállónk a maláj medvéknek létrehozott központ: itt szintén a vadonba való visszaszoktatás a cél, hiszen itt főleg a korábban sanyarú körülmények között tartott medvéken segítenek. Ebéd, majd felfedezzük Sandakan látnivalóit, a piacot, a Sim-Sim vízifalut, a dombtetőn épült Puh Jih Syh buddhista templomot, ahonnan belátni az egész öblöt.
Szállás Sandakanban: Sabah Hotel Sandakan 4*.

január 6. hétfő
Reggel transzfer a repülőtérre, elutazás repülővel Kuala Lumpurba (Sandakan-Kuala Lumpur 10:20-13:05).  Megérkezés után transzfer a szállodába, délután szabadidő. Délután látogatás a Petronas tornyok kilátójában, transzferekkel. Szállás: Ramada KLCC Hotel 4*.

január 7. kedd
Délelőtt a hindu Batu Barlanghoz indulunk. A mészkőbarlangokat teljesen kitöltő szent templom 272 lépcsőn közelíthető meg, a lépcső mellett Murugánnak, a háború istenének óriási aranyszobra vigyázza a tájat. Délután városnézés Kuala Lumpurban, ahol a koloniális épületek és a felhőkarcolók uralják az utcaképet: Petronas-torony (kívülről), Királyi Palota, Nemzeti Mecset, Sultan Abdul Samad épület, kínai negyed, Sri Mariamman templom. Szállás Kuala Lumpurban: Ramada KLCC Hotel 4*.

január 8. szerda
Kora reggel transzfer a repülőtérre, elutazás Budapestre egy átszállással (Kuala Lumpur-Isztambul 09:55-16:00, Isztambul-Budapest 19:25-19:30).

Az ár tartalmazza:

  • Oda-vissza repülőjegy a Budapest-Szingapúr / Kuala Lumpur-Budapest útvonalon, átszállással aTurkish Airlines járataival
  • Repülőjegy Szingapúr-Kota Kinabalu útvonalon, közvetlen Air Asia-járattal
  • Repülőjegy Kota Kinabalu-Sandakan útvonalon, közvetlen Air Asia-járattal
  • Repülőjegy Sandakan-Kuala Lumpur útvonalon, közvetlen Air Asia-járattal
  • Személyenként egy db max. 7 kg tömegű kézipoggyász és egy db feladott poggyász (max. 20 kg)
  • Szállás két éjszakára Szingapúrban, a 4*-os Four Points by Sheraton  szállodában, kétágyas szobában
  • Szállás négy éjszakára Kota Kinabalu mellett , a 4*-os Nexus Karambunai szállodában, kétágyas szobában 
  • Szállás két éjszakára Sandakanban, a 4*-os Sabah Sandakan  szállodában, kétágyas szobában
  • Szállás két éjszakára Kuala Lumpurban, a 4*-os Ramada KLCC szállodában, kétágyas szobában
  • Bőséges büféreggeli minden nap
  • Ebéd egy alkalommal
  • Szilveszteri vacsora
  • Transzferek különbusszal
  • Magyar idegenvezető az út teljes időtartama alatt és helyi idegenvezető Malájziában és Szingapúrban
  • A programban szereplő városnézések és kirándulások belépővel

Az ár nem tartalmazza:

  • Idegenforgalmi adó a malajziai szállodákban: 10 MYR (kb. 2,5 USD)/szoba/éjszaka, a helyszínen fizetendő
  • Javasolt borravaló: 70 USD/fő

Egyéb tudnivalók:

  • Minimum létszám: 25 fő.
  • A fakultatív programok minimum létszáma: 15 fő.
  • Szingapúrba és Malajziába való beutazáshoz az elutazástól számított minimum még fél évig érvényes útlevélre van szükség.
  • Egy fő foglalása esetén egyágyas felár fizetendő.
  • Délkelet-Ázsiában a szobák kisebbek mint Európában, ezért kérjük vegye figyelembe, hogy a háromágyas elhelyezés szűkös és a harmadik ágy általában pótágy.
  • Néhány kirándulás során gyaloglással érhetők el a látnivalók, átlagos vagy jó fizikai állapotú utazók részére ajánlottak.
  • Ázsiában a szilveszter kisebb ünnep, mint Európában.
  • A fizetési és lemondási feltételek eltérnek az utazási feltételekben rögzítettektől: hátralékfizetés 2024. november 11-ig; lemondási feltételek: szeptember 16.-október 17. 75 000 Ft/fő, október 18.-november 27. 300 000 Ft/fő, november 28-tól 100 %.

Leírás összecsukása
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:

Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatja is!


vissza az előző oldalra