SEYCHELLES - AZ INDIAI-ÓCEÁN ÁLOMSZIGETEI ****

Úticél: Seychelle-szigetek, Seychelle-szigetek
Szállás típus: Hotel ****
Ellátás: Reggeli
Utazás módja: Repülővel
Időtartam: 9 éj
Típus: Üdülés - nyaralás, Nyaralóprogram, Körutazás
Indulás: 2024-07-16

 

Leírás:

Körutazás és üdülés magyar nyelvű idegenvezetővel

Mahé - Praslin - Cousin - Curieuse - St. Pierre

Ha egy szóval kellene jellemezni a Föld legrégibb óceáni szigetegyüttesét, túlzás nélkül a paradicsomi lenne az. Megérkezni a Seychelle-szigetekre olyan, mintha az Édenbe csöppennénk. Érintetlen szépségét a lenyűgöző, védett tengerpartok és a gömbölyű gránitsziklákkal keretezett öblök mellett a buja növényzetnek köszönheti, amely ritka fajok, csak itt őshonos madarak, emlősök otthona. Mahé, a fősziget ad otthont a világ egyik legkisebb fővárosának, Victoriának, mely egy kellemes sétával bejárható. A Praslin szigeti Valle de Mai Nemzeti Park a különleges Coco de Mer pálma otthona, mely a szóbeszéd szerint a ,,a jó és a rossz tudásának fája" az Édenkertből, és termése lehetett valaha a tiltott gyümölcs. La Digue aprócska szigetén a világ legfényképezettebb tengerpartját, Anse Source D'Argent-t lehet megcsodálni. A környező idilli szigetecskék, Cousin, Curieuse és St. Pierre ritka vegetációt, óriásteknős- és madárpopulációt rejtenek. Új, kis létszámú csoportos körutazásunkon a Seychelle-szigetek természeti kincseinek felfedezésén túl a legszebb tengerpartok nyújtanak pihenési lehetőséget.

1. nap: Budapest - Victoria

Elutazás Budapestről a Seychelle-szigetekre repülőgéppel, átszállással.

2. nap: Victoria

Megérkezés Mahé szigetére, a Seychelle-szigetek fővárosába Victoriába a reggeli órákban. Transzfer a kikötőbe, majd utazás hajóval Praslin szigetére (kb. egyórás hajóút). A szállodai bejelentkezés után szabadprogram pihenéssel. Seychelles a Föld legrégibb óceáni szigetegyüttese, 115 kisebb és nagyobb gránit- és korallszigetből áll. Némelyikük lakatlan, és vannak, amelyeken mindöszsze egy szálloda található. Időtlen szépségüket a lenyűgöző, védett partoknak és növényzetnek köszönhetik, amely ritka fajok, csak itt őshonos madarak, emlősök otthona. A világ zajától távoli kikapcsolódás vár arra, aki ide ellátogat. Szállás Praslin szigetén.

3. nap: Praslin

Szabadprogram pihenésre, strandolásra, vagy egész napos fakultatív kirándulás Praslin és La Digue szigetén. A korai reggeli után utazás az UNESCO Világörökség részét képező Valle De Mai Nemzeti Parkba, mely a különleges coco de mer pálmák otthona. A legenda szerint a fa ,,a jó és a rossz tudásának fája" az Édenkertből, és termése lehetett valaha a tiltott gyümölcs. A világ legnagyobb tengeri kókuszai között akár 20 kg-os példány is akad. Később utazás hajóval a paradicsomi szépségű La Digue szigetére, ahol ebéd egy helyi kreol étteremben. Ezt követően strandolás és kikapcsolódás Anse Source d'Argent-on, mely gömbölyűre kopott szikláival, arany homokjával és kristálytiszta öbleivel méltán érdemes a világ legfényképezettebb tengerpartja címre. Szállás Praslin szigetén.

4. nap: Praslin

Reggeli, szabadprogram pihenéssel. Szállás Praslin szigetén.

5. nap: Praslin (Cousin - Curieuse - St. Pierre)

Reggeli után hajós kirándulás Cousin, Curieuse és St. Pierre szigetekre. Ezek az apró és érintetlen szigetek egyedülálló élővilágukról, madárpopulációjukról, teknősbéka-tenyészetükről és páratlan szépségükről híresek. A program ebédet is tartalmaz. Szállás Praslin szigetén.

6. nap: Praslin - Mahé

Reggeli után kijelentkezés a szállodából, transzfer a kikötőbe, majd utazás Mahé szigetére. A szállodai szobák elfoglalás után szabadprogram, tengerparti pihenés. Szállás Mahé szigetén.

7. nap: Mahé

Reggeli után látogatás a világ egyik legkisebb fővárosában, Victoriában. Séta a belvárosban, majd látogatás a helyi piacon, ahol a kézzel készített ajándéktárgyaktól kezdve a gyümölcsökön és halkülönlegességeken át szinte minden helyi portéka beszerezhető. A városnézés érinti az óratornyot, a bíróság épületét, a teaföldeket és a botanikus kertet. Kreol büféebéd egy helyi étteremben. Délután tengerparti séta, majd transzfer a szállodába. Szállás Mahé szigetén.

8. nap: Mahé (Marine Park és Moyenne)

Egész napos szabadprogram tengerparti pihenéssel, vagy fakultatív programlehetőség: látogatás a Marine Parkba üvegfenekű csónakkal. A program különleges alkalmat kínál a trópusi korallzátonyok világának felfedezésére a Seychelle-szigetek egyik víz alatti nemzeti parkjában. Utazás Victoria kikötőjéből hajóval a gyönyörű partok mentén, látogatás Moyenne szigetére, a csodálatos környezet felfedezése, haletetés. A program tartalmazza az ebédet. Szállás Mahé szigetén.

9. nap: Mahé - Budapest

Reggeli után kijelentkezés a szállodából. Délután transzfer a nemzetközi repülőtérre. Hazautazás menetrend szerinti járatokkal, átszállással Budapestre.

10. nap: Budapest

Érkezés Budapestre a kora reggeli órákban.

Minimum létszám: 10 fő

Szállás:

4 éjszakai szállás Praslin és 3 éjszakai szállás Mahé szigetén helyi besorolás szerinti négycsillagos superior és ötcsillagos szállodák kétágyas szobáiban.

Az elhelyezés azonos kategórián belül változhat
Ellátás

reggeli

Leírás összecsukása
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:

Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatja is!

Az ár tartalmazza:


  • utazás repülőgéppel, átszállással Budapest - Victoria - Budapest útvonalon, turista osztályon, 1 db feladott poggyásszal, a programok során légkondicionált autóbusszal

  • 4 éjszakai szállás Praslin és 3 éjszakai szállás Mahé szigetén helyi besorolás szerinti négycsillagos superior és ötcsillagos szállodák kétágyas szobáiban

  • reggelis ellátás, programok során 2 ebéd

  • belépőjegyek

  • magyar idegenvezető

Az ár nem tartalmazza:


  • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás

  • útlemondási biztosítás

  • félpanziós ellátás felára

  • borravalók

  • fakultatív programok (Minimum létszám: 6 fő)
    ? La Digue és Valle De Mai
    ? Marine Park és Moyenne


vissza az előző oldalra