Hétvégi kiruccanás a lagúnák városába, Velencébe (szállás nélkül)

Úticél: Olaszország, Észak-Adria
Szállás típus: Program szerint
Ellátás: Önellátás
Utazás módja: Busszal
Időtartam: 2 éj
Típus: 1 napos utak, Városlátogatás
Indulás: 2024-08-23

 

Leírás: Buszos utazás szállás nélkül Velencébe! Látogassa meg velünk az Adria királynőjét, a lagúnák romantikus városát, Velencét! Fakultatív kirándulásként fedezze fel Murano és Burano szigetét is! Tartson velünk egy felejthetetlen kirándulásra!

Ellátás: Önellátás

Közlekedés: Autóbusz

Program: 1. nap

Indulás este 22:00-kor (Budapest, XIV. kerület, Olof Palme sétány 5., Városligeti csónakázó és Műjégpálya). A vidéki felszállást kérjük, foglaláskor jelezzék! Folyamatos buszos utazás Velencébe rövid pihenőkkel. Éjszaka az autóbuszon.

2. nap

Reggel áthajózunk Velencébe, majd gyalogosan fedezzük fel e csodás várost! Sétálunk a Szláv rakparton,
látogatást teszünk a San Zaccaria Egyházkerületben, majd a város szívébe érve gyönyörködhetünk a
Dózse Palota, a Szent Márk Bazilika, a Nemzeti könyvtár, a Campaníle és a Prokurátori Paloták
szépségében és egyediségében! Utunkat a város ,,Váci utcáján", a Mercerián folytatjuk, egészen a Rialto
hídig. A nap további részében szabadprogram áll rendelkezésre! Javasoljuk a gondolázást, ami
felejthetetlen élményt nyújt!

Fakultatív kirándulási lehetőség Murano, és Burano szigetére: Először áthajózunk Murano szigetére, ahol egy üvegfúvó műhelyben a szemünk előtt készíti el az üvegmester a sziget híres üvegfiguráit. Felejthetetlen élményt nyújt a látvány, ahogyan az izzón folyó anyag percek alatt csodálatos kehellyé vagy figurává formálódik. Az üvegműhelyben sok érdekességet hallhatunk az üvegkészítés fortélyairól. Majd Burano szigetére hajózunk, amely csipkéjéről és színes házairól híres. A szigeten ellátogatunk az egyik csipkekészítő manufaktúrába, ahol a sziget idősebb lakói kézzel készítik a buranói csipkét. Visszahajózunk Velencébe, majd szabadprogram következik.

Este visszahajózás az autóbuszhoz, majd indulás haza. Éjszaka az autóbuszon.

3. nap

Érkezés a kiindulási helyre a kora reggeli órákban.

Hétvégi kiruccanás a lagúnák városába, Velencébe
o Autóbuszus utazás Velencébe
o Idegenvezetés
o Fakultatív kirándulás Murano és Burano szigetére
o Velencei városnézés

További fontos tudnivalók:

o A vidéki fel- és leszállási helyek mindig a menetirány szerinti oldalon találhatók. Felhívjuk figyelmét, hogy a busz a menetiránnyal megegyező oldalon tud csak megállni az autópályák pihenőhelyein, azaz oda- és visszaúton nem ugyanazon oldalon! Kérjük, hogy ha nem a budapesti felszállást választják, jelezzék megrendeléskor! A busz csak igény esetén áll meg a felszállási helyeken és csak a felsorolt csatlakozási pontokon van lehetőség a felszállásra!
o Az indulás előtt egy héttel semmilyen módosítás nem lehetséges (név, út, időpont, biztosítás, vacsora, stb.)
o Névmódosítás, felszállásihely-módosítás díja a foglalást követően 2.500 Ft/fő megfizetése esetén lehetséges.
o Az autóbuszos utazások módosíthatók, de nem lemondhatók!
o Az utazások az időjárástól függetlenül indulnak, javasoljuk az évszaknak megfelelő öltözködést, illetve hátizsákot, amely tartalmaz némi szendvicset és vizet, esős időjárás esetén esőkabátot.
o Az ülésrend a fix ülőhely feláras helyeken kívül a befizetések sorrendjében kerül beosztásra az indulás előtt. Fix ülőhely: 3.000 Ft/fő foglaláskor fizetendő. Akik együtt jelentkeznek, mindenképp egymás mellett ülnek.
o 20.000 Ft/fő alatti részvételi díj esetén a részvételi díj egy összegben fizetendő jelentkezéskor!
o 35 fő alatti létszám esetén 2.000 Ft/fő felár fizetendő, erről indulás előtt kapnak értesítést e-mailben.
o Az iroda a program változtatás jogát fenntartja.
o A pihenőhelyek mosdóinál fizetni kell, így jó, ha rendelkezik apró pénzzel.
o A belépők árát az utaskísérő/idegenvezető szedi össze a buszon. Kérjük, hogy szíveskedjenek a pontos összeggel készülni, mert nagyobb címlet esetén probléma adódhat a visszaadásból. A feltüntetett árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák (foglalási díj, helyi idegenvezető, parkolás, foglalási/szervezési költség, stb.). A belépőjegyek és a fakultatív programok árai tájékoztató jellegűek. Az utazási szerződés aláírásával a feltüntetett belépő árakat is elfogadásra kerülnek.
o A foglalás elküldésével minden utas elfogadja az utazási iroda általános utazási feltételeit.
o Az autóbuszon elektromos roller valamint kerékpár szállítása biztonsági okokból tilos!

UTASBIZTOSÍTÁS: Felhívjuk Tisztelt Utasaink figyelmét, hogy bár a Baleset-Betegség és Poggyászbiztosítás, valamint az Útlemondási (Sztornó) biztosítás megkötésére nem kötelezünk senkit arra, hogy nálunk kösse meg biztosítását, azonban útjainkon csak azok vehetnek részt, akik rendelkeznek utasbiztosítással. Amennyiben irodánknál kötötte, egyéb teendője ezzel kapcsolatban nincs. Ellenkező esetben viszont felszállás előtt idegenvezetőnknek/csoportkísérőnknek szükséges bemutatni az utazás időtartamára szóló, non-stop asszisztenciával rendelkező utasbiztosítási kötvényt. (Az Európai Egészségbiztosítási Kártya nem elegendő, viszont az ellátáshoz megkönnyíti az ellátást).

Kérjük indulás előtt ellenőrizzék mobiltelefonjuk működését, rooming szolgáltatásukat a mobil szolgáltatójuknál! Amennyiben a programban változás lesz, sms-ben értesítjük önöket. Ha a telefon ki van kapcsolva, vagy nem működik a rooming szolgáltatás, nem tudjuk Önöket elérni, felelősséget nem vállalunk, az utazási irodát kártérítési felelősség nem terheli!

Az utazó köteles úti okmánya érvényességéről és a járványügyi előírásoknak megfelelő igazolásokról gondoskodni. Kérjük, hogy a foglalás és az utazás közötti időben is kísérjék figyelemmel az aktuális szabályozásokat! E miatt meghiúsult utazásért az utazásszervező irodát nem terheli semmilyen fizetési, kártérítési kötelezettség.

Kérjük, irodánk ASZF feltételeit ( https://www.adutours.hu/oldalak/35:utazasi-szerzdes.html ), illetve általános tudnivalóit ( https://www.adutours.hu/altalanos_informaciok.html ) figyelmesen olvassák el!

https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?olaszorszag

Leírás összecsukása
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:

Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatja is!

Az ár tartalmazza:

  • Az utazást busszal, a szervezést és a magyar nyelvű idegenvezető/csoportkísérést.

Az ár nem tartalmazza:

  • A belépők árát, az étkezést, a vox készüléket a biztosítást, az adminisztrációs díjat, mely foglaláskor fizetendő, valamint a turista buszok parkolási díját helyszíni fizetéssel.

    BBP biztosítás: 1.800 Ft/fő (70 éves korig): BBP biztosítás: 3.600 Ft/fő(70 éves kortól)
    Adminisztrációs díj: 2.000 Ft/fő (foglaláskor kötelezően fizetendő)

    Belépőjegyek, fakultatív programok, várható költségek: (Helyszínen fizetendők a megadott pénznemben, készpénzben. Bankkártyás fizetésre nincs lehetőség.)

    Hajójegy: (Punta Sabbioni - Velence oda-vissza): 35 euro/fő (kötelező, helyszínen fizetendő)

    Hajójegy Murano- Burano szigettúra: 25 euro/fő (fakultatív, helyszínen fizetendő.)

    Parkolási díj: 5 EUR/fő (kötelező, helyszínen fizetendő 2024.03.30-04.01 időpontra!)

    Kötelező regisztráció + városbelépési adó+ parkolási díj 2024.04.25-től: 15 EUR/ fő (kötelező, helyszínen fizetendő)

    KÉRJÜK, FOGLALÁSKOR JELEZZE IRODÁNKNAK, MELY PROGRAMON KÍVÁN RÉSZT VENNI, MERT ELŐRE SZÜKSÉGES A BELÉPŐJEGYEKET LEFOGLALNI A CSOPORT SZÁMÁRA!

    Amennyiben nem jelzik előre, irodánk lefoglalja a program szerinti belépőjegyeket, amelyeket helyszínen kötelezően ki kell fizetni, még akkor is, ha nem kíván részt venni az adott programon.

    A fakultatív programok minimum 25 fő jelentkezése esetén indulnak.

    Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség). Azokban az esetekben, ahol a múzeum, nevezetesség vagy város kötelezően előírja a helyi idegenvezető alkalmazását, az külön, a belépőjeggyel együtt fizetendő a programokon való részvétel arányában.

vissza az előző oldalra