Nagy olasz körút

Úticél: Olaszország,
Szállás típus: Aparthotel
Ellátás: Ellátás nélkül
Utazás módja: Busszal
Időtartam: 8 éj
Típus: Körutazás
Indulás: 2024-10-26

 

Nagy Olasz Körút
2024. október 26-november 3.

1. nap:  Padova, Montecatini Terme
Hajnali indulás Kaposvárról. Utazás kb. háromóránkénti egészségügyi szünetekkel Olaszországba, Érkezés Szent Antal városába, Padovába a délutáni órákban. Itt megtekintjük a kereszténység egyik legfényűzőbb bazilikáját, a Szent Antal Bazilikát. A bazilika és a hozzá tartozó kolostor meglátogatása után elsétálunk Donatello lovas szobrához, majd az Egyetemhez sétálunk. Továbbutazás Montecatini Termébe. Itt szállás, vacsora.


2. nap: Pisa, Siena
A reggelit követően Pisaba utazunk. Itt a Csodák Terén megtámasztjuk a Ferde tornyot, majd fakultatívan megtekinthető a Dóm és a Keresztelő Kápolna. Szabadprogram, fotózással, vásárlási lehetőséggel! Innen Sienába látogatunk, ahol a Dómot és a Piazza del Campot, a Palazzo Publicót tekintjük meg. Szállás és vacsora Montecatini Termében.

3. nap:  Tivoli, Castellamare di  Stabia
Reggeli után a Toszkán dombok ölén a Róma melletti Tivoliba látogatunk. A Villa d’Este kertje méltán áll Unesco Világörökség védnöksége alatt, csodás szökőkútjai Liszt Ferencet is megihlették.  Innen a szállásunkra, Castellamare di Stabiába utazunk. Itt alszunk négy éjszakán keresztül. Bátraknak mártózás a tengerben. Vacsora.

4. nap:   Herculaneum, Pozzuole, Solfatara
Megreggelizve Herculaneumba utazunk, melynek ókori metropolisát a Vezúv ie.79-es kitörése temette el, s mentette ezáltal meg ezáltal az utókor számára. A meglepően épen megmaradt utcákat rójuk, majd Pozzuoliban látogatunk, mely az egyik legnagyobb kikötője volt a Római Birodalomnak. Solfataran tanulmányozzuk a vulkáni tevékenységet és annak képződményeit.

5. nap: Capri, Anacapri, hajóval utazás Amalfiba
A reggeli elfogyasztása után busszal Sorrentóba utazunk, onnan hajóval Capriba utazunk. Libegővel Anacapriba. Megkóstoljuk a Limoncellót. Augustus kertjéből lefotózzuk a Faraglioni sziklákat. Innen hajóra szállunk és Amalfiba utazunk. Itt megnézzük a Szt. András dómot. Busszal/vagy hajóval hazautazunk.

6. nap: Pompei, Vezúv
Reggeli után a világ legismertebb láva által eltemetett, majd kiásott romvárosába, Pompeibe látogatunk. Helyi idegenvezetővel járjuk be a várost, majd a Vezúvhoz utazunk, megmásszuk annak kráterét.

7.nap: Montecassino, Assisi
A reggelit követően a római úton hazafelé a Monteccasino Apátságba látogatunk. A hely arról is elhíresült, hogy a II. Világháború idején a Szövetségeseket feltartotta a magaslat és persze a náci csapatok az előnyomulásukban. Assisiben Szent Ferenc nyomában járunk, meglátogatjuk a dómot, Giottó freskóiban gyönyörködünk. Szállás és vacsora Assisi környékén. 

8. nap: San Marino, Kaposvár
A reggelit elfogyasztva a mini köztársaságba, a fenséges kilátással rendelkező San Marinóba látogatunk. Itt vásárlási lehetőség, vámszabad terület! Délután utazás Riminibe.  Szállás, vacsora itt.

9.nap: Reggeli után utazás haza. Érkezés az esti órákban.

Részvételi díj: 276 000 Ft/fő, mely magában foglalja az utazás, szállás, félpanziós ellátás (reggeli és vacsora) költségét.
Külön fizetendő a biztosítás: 4 320 Ft, a belépők: kb.180 euró, egyéb adók, engedélyek: kb. 60 euró

 

 

Leírás összecsukása
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:

Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatja is!


vissza az előző oldalra