A hófödte hegyek közt Svájcban

Úticél: Svájc, Körutazás Svájcban
Szállás típus: Program szerint
Ellátás: leírás szerint
Utazás módja: Repülővel
Időtartam: 3 éj
Típus: Körutazás
Indulás: 2024-10-14

 

Leírás:

?  Matterhorn Európa legszebb hegycsúcsa
?  Séta a főváros, Bern központjában
?  Interlakenben, a belvárosban 3 éjszakai szállás
?  Közlekedés vonattal a híres svájci Swiss Pass-szal

Mindig érdekelt, milyen lehet a svájci hegyek közt az élet a téli hónapokban. Biztos sokkal nehezebb lehetett 2-300 évvel ezelőtt, mint manapság. A látványból mi is kapunk egy kis ízelítőt.
Kis-Szabó Adrienn - referens

Program:

1. NAP: BUDAPEST - BASEL - INTERLAKEN

Menetrend szerint idegenvezetőnkkel Budapestről a Basel EuroAirport Repülőtérre utazunk. A légikikötő területileg Franciaországban található, de egyedülálló módon, hármas (svájci, francia, német) fennhatóság alatt áll. A repülőtérről busszal megyünk a baseli vasútállomásig, ahonnan vonattal utazunk tovább Interlakenbe. Négynapos Swiss Pass-t, azaz svájci uta­zási bérletet használunk az utazásaink során (1-4. napig). Ennek árát a részvételi díj tartalmazza. A Swiss Pass vagy ingyenes, vagy nagymértékű kedvezményt ad azokra a vonatjegyekre, fel­vonójegyre, hajójegyre, buszjegyre, amiket a programunk során igénybe veszünk. Vonatunkkal Interlakenbe a délutáni órákban érkezünk. Először a szállásunkat foglaljuk el, mely közel van a pályaudvarhoz (3 éj). Ez azért is fontos, mert a csomagját min­denki maga viszi reptérről a szállodáig, illetve majd hazafelé is. Javasoljuk, hogy holmiját húzható bőröndbe, hátizsákba cso­magolja. A szállodai elhelyezkedés után séta a hegyek és tavak közé ékelődött Interlakenben. Akinek kedve van, az átsétálhat Unterseebe is. Szervezett közös vacsora az út során nem lesz, de az idegenvezető mindig segít azoknak, akik meleg vacsorát sze­retnének elfogyasztani.

2. NAP: INTERLAKEN - GORNERGRAT - MATTERHORN - INTERLAKEN

Reggeli után megkezdjük Svájc hegyeinek felfedezését. Interlakenből Visp érintésével, vonattal megyünk Täschbe, majd folytatva utunkat, Zermatt bűbájos városában szállunk le róla. Már az állomáson a Matterhorn fenséges látványa fogad ben­nünket. Sokak szerint Európa legszebb hegye ez a 4.478 m magas óriás. Zermattban átszállunk egy másik vonatra, ez a híres Gornergrat vonat, mely szintén a Világörökség része. Ezzel jutunk fel 3.089 m magasra. Útközben is, és a fennsíkról is élvezhetjük a Matterhornt és a több tucat 4.000 m-es hófödte hegycsúcs elbűvölő látványát, valamint a Gornergrat glec­cser jégfolyamát. A káprázatos panorámát reméljük az időjá­rás is segíti. Visszaérkezve Zermattba szabadprogram. Ekkor megnézhetjük a hegymászók temetőjét és gyönyörködhe­tünk a többszáz éves faházakban. Lesz lehetőség emléktárgya­kat vásárolni a Matterhornról és Svájcról. Zermattból vonattal térünk vissza Interlakenbe. A kiránduláshoz megfelelő meleg öltözet, túracipő javasolt.

3. NAP: INTERLAKEN - BERN - MURTEN - INTERLAKEN

Reggel vonattal az ország fővárosát, Bernt keressük fel. Az Aare folyó mellett lévő Medve-parktól - ahol, ha nincs hideg, maci­kat is láthatunk - indulva a Világörökség Listáján is szereplő belváros árkádjai alatt sétálunk, miközben az utca különle­ges díszkútjait is lefényképezhetjük. A főváros szívében, a Városháza érintésével megyünk a 100 m magas toronnyal ren­delkező Münsterhez, mely egy szép evangélikus templom. A főutca végét a ma is működő többszáz éves óratorony zárja le. Ennek közelében található a svájci parlament hatalmas épület­tömbje. Ennek közelében lévő Svájci Központi Bank épületével együtt nagyon látványos egységet képez. Városnézésünk után szabadprogram Bernben, ahol lesz lehetőség emléktárgya­kat vásárolni. Ezt követően ismét vonatra ülünk és délután egy másik nagyon hangulatos várost, Murtent keressük fel. Már a kelta időkben lakott tóparti település egyik legszebb látványa a vár, ahonnan szép kilátás van a tóra és a környező vidékre. A macskaköves utcácskákat többszáz éves házak szegélyezik. A város megtekintése után vonattal visszautazunk Interlakenbe.

4. NAP: INTERLAKEN - GRINDELWALD - KLEINE SCHEIDIG - INTERLAKEN - BAZEL - BUDAPEST

Reggeli után a csomagokat elhelyezzük a csomagszobába, majd vonattal Grindelwaldra megyünk. Innen a Jungfraujoch felé menő vonat félállomásáig, Kleine Scheidig (ameddig a Swiss Pass ingyenes utazást biztosít) megyünk fel, ahonnan jó idő esetén csodás felvételeket készíthetünk a nagy hármasról (Eiger, Jungfrau és a Mönch), mely hármas átlagmagassága több mint 4.000 m. Lenyűgöző, de egyben félelmetes az a hómennyiség, amennyit ezeken a csúcsokon látni fogunk. Ezt követően vis­szautazunk Interlakenbe, felvesszük a csomagjainkat és irány a bazeli repülőtér, ahonnan indul a repülőnk Budapestre. A Liszt Ferenc Repülőtérre érkezés - menetrend függvényébe -, várha­tóan az esti órákban.

Szállás: 3 csillagos szálloda

Ellátás: Reggeli + helyszínen vacsorázási lehetőség

Közlekedés: Repülővel, Vonattal

Leírás összecsukása
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:

Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatja is!


vissza az előző oldalra