Vancouvertől a Sziklás-hegységig: kanadai csoportos utazás magyar idegenvezetéssel 2024.08.10-20.

Úticél: Kanada, Körutazás Kanadában
Szállás típus: Program szerint
Ellátás: leírás szerint
Utazás módja: Repülővel
Időtartam: 10 éj
Típus: Körutazás
Indulás: 2024-08-10

 

Leírás:

A végtelen Kanada: az érintetlen természet, a mozgalmas városok, a juharszirup és a hoki hazája. Ráadásul a helyiek a világ egyik legszínesebb, legnyitottabb társadalma, akik sajátos kultúrájuk mellett az udvarias és barátságos magatartásukról híresek. Augusztusi csoportos utazásunkon a világ második legnagyobb országának legszebb részén, a Sziklás-hegység fantasztikus képeslaptájain barangolunk, ahol némi szerencsével nagyvadakat is láthatunk, de utunk kezdő- és végpontján a világ legélhetőbb városaiként ismert két nagyvárossal, Vancouverrel és Calgaryvel is megismerkedünk.

Az utazás kiemelt értékei:

  • Utazás a KLM járatain, kényelmes menetrenddel
  • Gazdag program Nyugat-Kanada legszebb tájainak érintésével
  • Kiváló helyismeretű magyar idegenvezető a budapesti indulástól a hazaérkezésig
  • Színvonalas szálláshelyek


Programok:

Augusztus 10., szombat
Elutazás Budapestről a KLM járatain, amszterdami átszállással (11:35-13:40, 15:20-15:50) Vancouverbe. Érkezés után transzfer a szállodába, majd szabadidő.
Szállás Vancouver központjában három éjszakára: Century Plaza Hotel

Augusztus 11., vasárnap
Délelőtt meglátogatjuk a világ legélhetőbb városai közt számon tartott Vancouver főbb látnivalóit, köztük a Stanley Parkot és híres totemoszlopait, a kínai negyedet és a legjobb bárok, éttermek és színházak negyedét, Granville Islandet. Délután ellátogatunk a közeli Capilano Függőhíd Parkba: az 1889-ben a Capilano folyó felett 70 méteres magasságban épült gyalogos függőhídról elnevezett park a területen jellemző mérsékelt övi esőerdőben található. A hídon kívül a hatalmas fák lombkoronái között és a sziklafal oldalában kialakított útvonalon is sétálhatunk, de a helyi indián kultúrába is betekintést nyerhetünk egy kisebb kiállításon.
Szállás Vancouverben.

Augusztus 12., hétfő
Egész napos szabadidő Vancouver további felfedezésére, vagy fakultatív egész napos kirándulás Victoriába (90 000 Ft/fő): elutazás komppal (kb. 1,5 óra irányonként) Vancouverből a Vancouver-sziget déli végén található Victoriába, Brit Columbia hangulatos fővárosába. Sétálunk az angol gyarmati stílusú, vízparti kisvárosban, de ellátogatunk a tartományi parlament épületéhez és a gyönyörűen gondozott közeli Butchart kertekbe is. Napunk végén visszakompozunk Vancouverbe.
Szállás Vancouverben.

Augusztus 13., kedd
Útnak indulunk Vancouverből: meglátogatjuk a 2010-es téli olimpiai játékok egyik fő helyszínét, Whistlert, és egy szép gleccsertavat, a Duffey Lake-et. Este sétálunk a lazacban gazdag Thompson folyó két ágának összefolyásánál épült 200 éves Kamloopsban.
Szállás Kamloops központjában: Sandman Signature Kamloops

Augusztus 14., szerda
Folytatjuk utunkat a transzkanadai autópályán egyre feljebb, a Sziklás-hegység felé. Útközben megállunk a Wells Gray Tartományi Parkban, ahol megcsodáljuk a Spahats vízesést. Délután fakultatív hajókirándulás a Blue River Tartományi Park vizein (80 CAD/fő, helyszínen fizetendő): 1 órás katamarános kirándulásunk során szerencsével sasokat, halászsasokat, medvéket és jávorszarvasokat is megfigyelhetünk.
Szállás Blue Riverben: Mike Wiegele Blue River Resort

Augusztus 15., csütörtök
Kirándulás Jasperben és környékén és könnyű túra a Maligne Canyonban: a helyenként 50 méter magas és csak 2 méter széles mészkőkanyon igazi magashegységi környezettel és néhány pazar vízeséssel várja a látogatókat.
Szállás Hintonban: Best Western Plus Hinton Inn & Suites

Augusztus 16., péntek
Utazás az ország talán legszebb útvonalán, az Icefields Parkway-en. Útközben teszünk egy sétát a látványos Columbia jégmező felszínén, de megcsodáljuk a két leghíresebb és legtöbbet fotózott tavat, a türkiz színű Moraine Lake-et és a Lake Louise-t is.
Szállás két éjszakára Canmore-ban, gyönyörű hegyi környezetben: Rocky Mountain Ski Lodge

Augusztus 17., szombat
Látogatás Canmore környékének legszebb látnivalóinál: sétálunk a Johnston kanyonnál, elámulunk az előző napihoz hasonlóan lehetetlen színű Emerald Lake partján és megállunk a Spiral Tunnels szerpentinjeinél található legszebb kilátópontoknál is.
Szállás Canmore-ban.

Augusztus 18., vasárnap
Utolsó teljes napunkon ellátogatunk a közeli Banffbe: sétálunk a kisváros központjában és ellátogatunk két kilátóponthoz: a Surprise Cornernél a híres 19. század végi luxusszálloda, a Fairmont Banff Springs és a mögötte magasodó hegyek látszanak, ettől nem messze pedig a Bow Falls fehér zuhatagát csodálhatjuk meg. Ezt követően elutazunk utunk utolsó állomásához, Calgarybe. Buszos és gyalogos városnézés Alberta legnagyobb városában.
Szállás Calgary központjában: Residence Inn by Marriott Calgary Downtown/Beltline District

Augusztus 19., hétfő
Délelőtt szabadidő, majd transzfer a repülőtérre. Hazautazás a KLM járatain, amszterdami átszállással (15:15 - másnap 07:50, 11:25-13:20) Budapestre.

Augusztus 20., kedd
Érkezés Budapestre a kora délutáni órákban.
 

Az ár tartalmazza:

  • Repülőjegy a KLM járatain egy átszállással Budapest-Vancouver és Calgary-Budapest útvonalon
  • Repülőtéri illetékek
  • Személyenként 1 db feladott poggyász (max. 23 kg) és 1 db kézipoggyász (max. 55×35×23 cm, max. 12 kg) minden járaton
  • Szállás kilenc éjszakára középkategóriás szálláshelyeken, kétágyas szobákban
  • Reggeli kettő alkalommal (Hintonban és Calgaryben)
  • Magyar idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt
  • Utazás Kanadában különbusszal
  • Városnézések és kirándulások
  • Belépőjegyek a program szerint

Az ár nem tartalmazza:

  • eTA (elektronikus beutazási engedély): 7 CAD/fő
  • Ajánlott szervízdíj: 70 CAD/fő (helyszínen fizetendő)

Egyéb tudnivalók:

  • Minimum létszám: 18 fő. A fakultatív programok legalább 14-14 fő jelentkezése esetén garantáltak.
  • Egyágyas elhelyezés esetén egyágyas felár fizetendő, melynek összege 550 000 Ft.
  • Három- és négyágyas elhelyezés: lekérésre.
  • A Kanadába történő belépéshez az utazás utolsó napjáig érvényes útlevél és elektronikus beutazási engedély (eTA) szükséges. Az engedély ügyintézését irodánk is vállalja 7 000 Ft/fő díj ellenében.
  • A programok sorrendje változhat.
  • A szállodák jellemzően standard amerikai reggelit kínálnak, amely egy eldobható evőeszközökkel és tányérokkal felszolgált, szűkített választékú büféreggeli.
  • A hátralékfizetés határideje az utazási feltételektől eltérően 2024. június 20.
  • Utazási feltételeinktől eltérően a repülőjegyek és a szállások törlési feltételeinek megfelelően a kötbér mértéke: június 3-9. 55 000 Ft/fő; június 10-23. 10 %; június 24-30. 70 %; július 1-től 100 %.
Leírás összecsukása
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:

Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatja is!


vissza az előző oldalra