Milánó - Comói-tó

Úticél: Olaszország, Észak-Olaszország
Szállás típus: Program szerint
Ellátás: leírás szerint
Utazás módja: Busszal
Időtartam: 3 éj
Típus: Körutazás
Indulás: 2024-06-20

 

Leírás:

Igazi nagyvárosi forgatag fogadja a Milánóba érkezőket: Világhírű építmények, Európa kulturális központja, halhatatlan zeneszerzők és az olasz gótikus építészet jelképévé vált székesegyház épülete.

Az utazás második felében pedig a nyugalom szigete várja a pihenni vágyókat: Hatalmas fenyvesek által borított hegygerincek, völgyeiben meghúzódó csendes tavak, békés kisvárosokban megbúvó családias kávéházak.   Igazi felüdítő élményre szomjazóknak ajánjuk ezt az utat!

Program:

1.NAP: ELUTAZÁS, BERGAMÓ

Találkozó a kora reggeli órákban a választott felszállási helyszínen és utazás rövid megállókkal Bergamó környékére. Szállás elfoglalása.

2. NAP: BERGAMÓ, MILÁNÓ

Reggelit követően indulunk Milánóba, ahol helyi idegenvezetővel gyalogos városnézésen veszünk részt. Olaszország második legnagyobb városa, mely egyben Lombardia fővárosa is nem csak sikeres futball csapatáról, vagy sokrétű iparáról híres. A turisták körében méltán számít közkedvelt úticélnak impozáns épületei, szép belvárosa miatt. A Milánói Dóm homlokzata nem véletlen vált a város jelképévé, hiszen épülete az olasz gótikus építészet egyik mesterműve. A városban a legismertebb épület, melyet apró tornyocskák, szobrok és domborművek díszítik. A belső elrendezéséből adódóan a fő és kereszthajó találkozásában padlózatát gyönyörű díszes márványborítás fedi. A Szforza-kastély a város egyik alapító családjának székhelyéül épült, még a középkorban. Bár azóta osztrák és spanyol uralom alatt is állt a terület az épület máig őrzi eredeti szépségét. A Milánói Scala megépítését Mária Terézia rendelte el, miután a város egyetlen színháza egy tűzvészben elpusztult. A Scala ma Olaszország második legnagyobb színház épülete, melynek falai között több világhírű művész - Mozart, Veri, Pucinni - is megfordult és a zenei élet igazi európai központjává nőtte ki magát. A látogatást a Viktor Emánuel emlékmű látogatásával zárjuk. 

Akik a dóm épületét belülről is látni szeretnék, fakultatív program keretében megtehetik, ezt foglaláskor előre jelezzék!

Visszautazunk szálláshelyre. Útközben megállunk Bergamóban, ahol közös sétát teszünk, melynek során megtekintjük a főteret, Bartalomeo Colleoni hadvezér kápolnáját, Santa Maria Maggiore templomot.

3.NAP: COMÓI-TÓ

Reggeli után a csodálatos Comói-tóhoz indulunk. Észak-Olaszországban található az ország harmadik legnagyobb tava, a Comoi-tó, amely nemcsak lélegzetelállító környezetéről híres, hanem Európa egyik legmélyebb tava és emelett olyan hírességeknek is van ott villája, mint például Madonna vagy George Clooney. A partján a villák mellett pálmafák sorakoznak a távolban a hófödte hegyek láthatóak. Az Adda folyó táplálja a tavat, amely kiterjedését tekintve kétszer akkora, mint a mi Balatonunk. A megunhatatlan táj az év minden időszakában látogatható, ugyanis az időjárás kedvez a kirándulni vágyóknak. Sétát teszünk a hangulatos Como városban, megtekintjük a dóm épületét is. Hajóra szállunk és az y alakú tó közepénél fekvő Bellagioba látogatunk, ahol rengeteg a látnivaló, az egyik leghíresebb Villa Melzi kertje. Szabad program, majd továbbhajózunk Leccoba, aholmár vár az autóbuszunk és visszautazunk szálláshelyünkre. 

 4.NAP: BERGAMÓ, HAZAUTAZÁS, VALEGGIO SUL MINCIO, BUDAPEST

Reggeli után hazaindulunk, útközben rövid pihenőt tartunk a Valeggio sul Mincio nevű településen, mely Olaszország legszebb helyeinek a listájára is felkerült. A középkori Scaligeri vár romjain kívül a legérdekesebb a folyó közepén álló, egykori vízimalom köré épült, pár házból álló kis lakónegyed, a Borghetto, amelyre az elbűvő és a romantikus jelzők illenek a leginkább. 

Érkezés felszállási helyre a késő esti órákban.

Utazás:

felsőkategóriás autóbusszal, Milánóban tömegközlekedéssel

Szállás:

középkategóriás szállodákban 3 éjszaka Bergamo környékén

Elhelyezés:

kétágyas, fürdőszobás szobákban. Egy- és háromágyas szobák igényelhetők. 

Ellátás:

reggelis ellátással (fakultatív vacsora befizethető)

Fakultatív programok:

Milanói Dóm (12.00 EUR)

Como - Brunate lanovka (8.00 EUR)

Villa Carlotta (17.00 EUR)

Hajókirándulás a Comói-tavon (25.00 EUR)

Bergamo sikló (5.00 EUR)

Indulási időpontok

2024-06-20

  • Budapest, Budapest, BOK (volt SYMA) csarnok, Dózsa György út 1,Találkozó: 04:40
  • Budapest, Budaörsi út 112., OMV Benzinkút, MC Donalds Találkozási idő: 05:20
  • Székesfehérvár , Székesfehérvár M7 Shell benzinkút Találkozó: 05:50
  • Siófok, Siófok, OMV SPAR Expressz , Vak Bottán utca 1. Találkozó: 06:20
  • Balatonlelle, M7 Balatonlellei pihenő, Marché bisztró Találkozó 06:45
  • Nagykanizsa, Régi 7-es főút (MOL-kút Garay u. 15.) Találkozó: 08:00

2024-09-19

  • Budapest, Budapest, BOK (volt SYMA) csarnok, Dózsa György út 1,Találkozó: 04:40
  • Budapest, Budaörsi út 112., OMV Benzinkút, MC Donalds Találkozási idő: 05:20
  • Székesfehérvár , Székesfehérvár M7 Shell benzinkút Találkozó: 05:50
  • Siófok, Siófok, OMV SPAR Expressz , Vak Bottán utca 1. Találkozó: 06:20
  • Balatonlelle, M7 Balatonlellei pihenő, Marché bisztró Találkozó 06:45
  • Nagykanizsa, Régi 7-es főút (MOL-kút Garay u. 15.) Találkozó: 07:50
Leírás összecsukása
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:

Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatja is!

Ár tartalmazza:

  • - Autóbuszos utazás 
  • - Elhelyezés Bergamo környékén középkategóriás szállodákban, 2 ágyas szobákban
  • - Reggelis ellátás
  • - Csoportkísérő idegenvezető
  • - VOX készülék
  • - utas és útlemondási biztosítás

Ár nem tartalmazza:

  • -  idegenforgalmi adó: 12 EUR/fő*
  • -  Milanói Dóm 12 EUR/fő (előre kell jelezni)
  • -  Como - Brunate lanovka: 8 EUR/fő
  • -  Villa Charlotta: 17 EUR/fő
  • - ,,Hajókirándulás a Comói-tavon" program: 25 EUR/fő*
  • Bergamo sikló 5 EUR/Fő
  • Egyágyas felár: 26.000 FT* egy utas esetén
  • Vacsora felár: 29.000 Ft/fő
  • Ülőhelyválasztási felár: 3.000 Ft/fő

A belépők és fakultatív programok a buszon fizetendők. 

* kötelezően fizetendő!

FONTOS: Az esetleges határellenőrzésre számítva kérjük győződjenek meg utazási okmányaik érvényességéről.

Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák, például adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer stb. 

Útközbeni felszállók figyelmébe: Az útközbeni felszállást választók figyelmét felhívjuk arra, hogy az autóbusz visszafelé úton legtöbb esetben a másik oldalon lévő pihenőben fog megállni! Az autópályán történő átkelés felüljáró hiányában nem megoldható, tehát kérjék meg egy ismerősüket, hogy vegye fel Önöket a másik oldalon.

Kérjük, hogy szíveskedjenek a pontos összeggel fizetni, mert nagyobb címlet esetén probléma adódhat a visszaadásból.A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

 

A városnézések során tömegközlekedést veszünk igénybe, amelynek költsége előre nem kalkulálható, ezért a helyszínen egyénileg fizetendő.

* A fakultatív programokon a részvétel kötelező, kivéve, ha az utazás foglalásakor már előre jelzik, hogy nem kívánnak részt venni a programokon. Ebben az esetben a helyi idegenvezetővel történő városnézésen sem tudnak részt venni. Megértésüket köszönjük!


vissza az előző oldalra