Hallstatt és Salzburg adventi fényekben

Úticél: Ausztria, Felső-Ausztria
Szállás típus: Panzió
Ellátás: Reggeli
Utazás módja: Busszal
Időtartam: 1 éj
Típus: Körutazás, Városlátogatás
Indulás: 2023-12-16

 

A program:

Hallstatt és Salzburg adventi fényekben
 

1. nap: Indulás a hajnali órákban, utazás rövid pihenőkkel. Délután Salzburgba érkezünk. Sétálunk a salzburgi óváros szívében kanyargó Getreidegassen, mely szintén adventi hangulatba öltözik a Karácsony közeledtével. Városnézés: Mozart szülőháza, Dóm, Hercegérseki Palota, Ferences templom. A barokk belváros felett, a Festungsberg hegyen áll Hohensalzburg erődítménye. melyet kívülről megtekintünk. Közép-Európa legnagyobb, teljesen épen fennmaradt vára egyben a város szimbóluma is. A városnéző séta után a salzburgi karácsonyi vásár megtekintésére nyílik lehetőség, mely a legnevezetesebbek közé tartozik. Felejthetetlen élményekkel gazdagodva érkezünk Salzburg környéki szálláshelyünkre.

2.nap: Reggeli után kirándulás Hallstattba, Ausztria világhírű és a Salzkammerguti-tóvidék legfestőibb városába, mely a Világörökség része. Egy séta keretében ismerkedünk a legfőbb látnivalóival: Hallstatt egyik legszebb pontjával, a Marktplatzal, a tér közepén álló Szentháromság-oszloppal, a hegyoldalba épült gótikus Mária Mennybemenetele templommal. A templom melletti kápolnában található a Csontház, melyben megnézzük a több, mint 600 művészien kifestett, egymás mellett sorakozó koponyát. A legfőbb nevezetességek megtekintése után átadjuk magunkat a karácsonyi hangulatnak. Az adventi időszak Hallstattban egy igazán különleges élmény. A karácsonyi vásárban idén ismét felállítják a híres életnagyságú jászolt a főtéren. Szabadprogram keretében lehetőség lesz sétálni a gyönyörűen kivilágított téren, forralt bort, karácsonyi süteményeket kóstolni. Majd délután hazautazás Magyarországra, rövid pihenőkkel. Érkezés vissza a késő esti órákban.

Részvételi díj:
  12.16.-17. 69.900 Ft/fő + Üdülőhelyi illeték: 2 900 Ft/fő, Egyágyas felár 8.900 Ft/fő, Vacsorát nem tudunk biztosítani ebben az időpontban a szálláson

Részvételi díj: tartalmazza az utazást komfortos autóbusszal, a szállást, reggelit és az idegenvezetés díját. Nem tartalmazza az üdülőhelyi illeték, a belépőjegyek és az utasbiztosítás díját.
Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás: 530 Ft/fő/nap
Útlemondási biztosítás: a részvételi díj 2,5 %-a

Csatlakozás: Miskolc-Mezőkövesd-Gyöngyös-Hatvan-Budapest-Tatabánya-Győr
Felszállási pontok:  (A változtatás jogát fenntartjuk)

 

 

Belépők:

Csontház 1,5 Euro

A belépőjegy árak tájékoztató jellegűek, kismértékben változhatnak.

Szállás leírás:

panzió

Leírás összecsukása
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:

Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatja is!


vissza az előző oldalra