Erdélyi körutazás -székelyek nyomában

Úticél: Románia, Körutazás Erdélyben
Szállás típus: Program szerint
Ellátás: leírás szerint
Utazás módja: Busszal
Időtartam: 4 éj
Típus: Körutazás
Indulás: 2024-05-01

 

Leírás:

Székelyföld fő vonzereje, a hagyományos székely világ mellett a páratlan természeti látnivalók gazdag, változatos tárháza. A székelyek szent hegye, a Hargita égig érő fenyvesei, a vadregényes Gyilkos-tó, a lenyűgöző Békás-szoros, a káprázatos parajdi sóbánya, de utazásunk során ellátogatunk Székelyföld legnagyobb városába, Marosvásárhely-re, Farkaslakára, Tamási Áron szülőfalujába is. 

Program:

1. nap: ELUTAZÁS, GYULAFEHÉRVÁR, SZÉKELYUDVARHELY

Indulás a kora reggeli órákban Románia felé, rövid pihenőket tartva Gyulafehérvárra érkezünk, mely egykor az Erdélyi fejedelemség gazdag, virágzó fővárosa volt. Sétát teszünk a városban, mely során megtekintjük a csillagszerű bástyákkal ellátott barokk várat, a Szent Mihály-székesegyházat, mely Erdély egyik legnagyszerűbb látnivalója. A háromhajós katedrálist egy XI században épült templom helyén emelték a 13. században, román stílusban. Városnézés után továbbutazunk Székelyudvarhelyre. Vacsora és szállás.

2.nap: SZÉKELYUDVARHELY, FEHÉREGYHÁZ, SEGESVÁR

Reggeli után idegenvezetőnkkel sétálunk Székelyudvarhelyen, majd elindulunk Segesvárra. Útközben  rövid megállót tartunk Székelykeresztúron Petőfi körtefájánál, ahol a legenda szerint utolsó költeményét írta. A Segesvár melletti Fehéregyházon látogatást teszünk a Petőfi Múzeumban, ahol a segesvári csata történetével, helyszínével ismerkedünk. Utazásunkat Segesváron folytatjuk, ahol sétálunk a középkori hangulatos utcákon sétálva megtekintjük a híres óratornyot, a Diáklépcsőt, a város céhei által emelt tornyokat, stb.Szabadidő után visszautazunk a szállásunkra

 

3.nap: BÉKÁS-SZOROS, GYILKOS-TÓ, GYERGYÓSZENTMIKLÓS

Reggeli után a Nagy-Hagymás Nemzeti Parkba látogatunk, a park két legföbb látnivalója a Keleti-Kárpátok festői szurdokvölgye, a Békás-szoros és a Gyilkós-tó, ahol a szabadidőnkben ebédelhetünk és sétálhatunk. Délután Gyergyószentmiklósra utazunk, sétálunk a főtéren, megtekintjük a Szent Miklóstemplomot és az örmény templomot is.Este visszautazunk Székelyudvarhelyre a szállodánkba.

4.nap: PARAJD, KOROND, FARKASLAKA, SZEJKEFÜRDŐ

Reggeli után Parajdra utazunk, itt található Székelyföld egyik legkülönlegesebb látványossága,  a falu melletti holdbéli tájra emlékeztető Só-szoros és Só-szakadék. A Parajd környéki Sóvidék Európa egyik legnagyobb sókészletét rejti a föld alatt. Látogatást teszünk a sóbányában.  Innen a Sóvidék másik híres településére, Korondra utazunk, ahol a híres kirakodóvásárt tekintjük meg, kedvünkre vásárolhatunk a kínált portrékából. Szabadidő után Tamási Áron szülőfalujába , Farkaslakára látogatunk. A szülőház megtekintése után Szejkefürdőre indulunk és megtekintjük Orbán Balázs székelykapukkal díszídett síremlékét. Visszautazunk a szálláshelyre, ahol vacsorázunk.

5. nap: MAROSVÁSÁRHELY, HAZAUTAZÁS

Reggeli után hazaindulunk. Útközben megállunk Marosvásárhelyen, és egy rövid városnézéskeretében megismerkedünk a város főbb látnivalóival.Rövid szabadidő után folytatjuk utunkat hazafelé, a késő esti órákban érkezünk a felszállási helyre.

Utazás:

autóbusszal

Szállás:

3* szálloda Székelyudvarhelyen

Elhelyezés:

2 ágyas, pótágyazható, fürdőszobás szobában

Ellátás:

reggeli, fakultatív vacsora kérhető

Indulási időpontok

2024-05-01

  • Budapest, BOK (volt SYMA) csarnok, Dózsa György út 1. Találkozó: 05:40
  • Kecskemét, Auchan parkoló (Dunaföldvári út 2.) Találkozó: 06:50
  • Szeged, Szeged, Orlen benzinkút, Algyői út 74, Találkozás 08:20

2024-09-21

  • Budapest, BOK (volt SYMA) csarnok, Dózsa György út 1. Találkozó: 05:40
  • Kecskemét, Auchan parkoló (Dunaföldvári út 2.) Találkozó: 06:50
  • Szeged, Szeged, Orlen benzinkút, Algyői út 74, Találkozás 08:20
Leírás összecsukása
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:

Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatja is!

Ár tartalmazza:

- Utazás felsőkategóriás autóbusszal- Csoportkísérő idegenvezető- 4 éj szállást Székelyudvarhelyen 3*szállodában- reggeli

- VOX készülék

- Utas és Útlemondási biztositás 

Ár nem tartalmazza:

Egyágyas felár: 42.000 Ft

- Ülőhelyválasztási felár: 3.000 Ft/fő

- fakultatív vacsora (büfés) 24.600 Ft/fő

- Gyerekkedvezmény: 12 éves korig pótágyon 30 %

 Belépők:

Parajdi sóbánya: 50 Lej/felnőtt, Gyermek és díák 26 éves korig 35 Lej/fő

 

A belépők és fakultatív programok a buszon fizetendők. 

FONTOS:Az esetleges határellenőrzésre számítva kérjük győződjenek meg utazási okmányaik érvényességéről.

Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák, például adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer stb.

* kötelezően fizetendő 

Útközbeni felszállók figyelmébe: Az útközbeni felszállást választók figyelmét felhívjuk arra, hogy az autóbusz visszafelé úton legtöbb esetben a másik oldalon lévő pihenőben fog megállni! Az autópályán történő átkelés felüljáró hiányában nem megoldható, tehát kérjék meg egy ismerősüket, hogy vegye fel Önöket a másik oldalon.

Kérjük, hogy szíveskedjenek a pontos összeggel fizetni, mert nagyobb címlet esetén probléma adódhat a visszaadásból.A programváltoztatás jogát fenntartjuk!


vissza az előző oldalra