Húsvét: Róma - Vatikán - Ferrara - Orvieto - Tivoli Villa DEste körutazás busszal

Úticél: Olaszország, Körutazás Olaszországban
Szállás típus: Hotel ****
Ellátás: Reggeli
Utazás módja: Busz
Időtartam:
Típus: Körutazás, Városlátogatás
Indulás:

 

Utazás:

Kényelmes, nyugati típusú autóbusszal, idegenvezetővel.
Az autóbuszon kávé, üdítő forintért kapható. Idegenvezetőnél kell jelentkezni. Idegenvezetőnk egész úton programot biztosít utasainknak (úti beszámolók, filmek, toto, stb.).
 
Indulás:
 
Budapest, Déli pu. mellet, az I. kerület Korona közből, reggel 5 órakor! 

Találkozó az indulás helyszínén hajnali 4.30 és 4.45 között!
 
További felszállási lehetőségek: Budapest-Székesfehérvár-Balaton déli oldala-Nagykanizsa-Szlovénia felé
 

Tranzitszállás: (odafelé – 1 éjszaka)
 
Firenzenél, Delta Florance****, 4 csillagos szálloda, 2-3 ágyas, fürdőszobás szobáiban 
(A szállásról bővebben: www.deltaflorence.com)
 
Szállás: (3 éjszaka)
 
Róma északi részén, Hotel Greenpalace 4* Monterotondo, 3*-4* hotel, wc/zh, 2 ágyas, szép szobáiban. A szálláshelytől Róma központja kb. 15-20 perc alatt egyénileg busszal könnyen elérhető, majd a Prima Portatól, Saxa Lubrától - Piazza del Popoloig, majd onnan metróval vagy gyalogosan nézhetjük meg az “Örök várost”. 
(A szállásról bővebben: www.qualitygreenpalace.it) 

Egyágyas felár: 44.500,- Ft / fő

 
Ellátás:
 
- HÚSVÉT KIEMELT IDŐPONT!
- Tranzitszállás – bővített reggeli 1 alkalom a vacsora igényelhető kb. 25,- €-ért a helyszínen, vagy 8.500,- Ft / fő árért az irodánkban.
- Rómában bővített kontinentális reggeli 3 alkalom
- Rómában vacsora igényelhető 3 estére
- Vacsora irodánkban befizethető forintban és nagyon megéri! 3×8.500,- Ft / fő / este = 25.500,- Ft, ami csak 25,- €-nak felel meg! 

 

Program:

 

1. nap:
 
Folyamatos utazás Szlovénián keresztül. Délben ebédszünet Szlovéniában. Útközben idegenvezetőnk kulturális filmeket vetít, Szlovénia, Olaszország, Róma műemlékeiről, úti beszámolót tart Olaszország történelméről, megyéiről, szokásairól, gasztronómiájáról! Három óránként kulturált pihenőhelyeken rövid megállók, majd folytatjuk utunkat! 

FERRARA Érkezés a délutáni órákban. Városnézés az Emilia Romagna tartományban, a Pó-folyó völgyében található középkori városban, mely a XV-XVI. században élte fénykorát, az Este család uralkodása alatt. Castello Estense hatalmas középkori téglavár, vizesárokkal körülvéve a város szívében. Megtekinthetjük Itália legfestőibb katedrálisát, melyet román stílusban kezdtek el építeni és hármas homlokzatát egy loggia sor teszi meséssé és melyet Niccolo emeletes kapuzata díszít. 

Utunkat folytatva érkezés az esti órákban a Calenzanoi (Firenzénél) lévő szállásra. Vacsorázási lehetőség a 4 csillagos hotelben
 
2. nap:
 
ORVIETO Reggeli után első megállónk, a középkori Orvieto kisváros és lenyűgöző szépségű Európa egyik legszebb Gótikus Dómja. A parkolóból funicolare-val, majd mini buszokkal jutunk el a Dóm térre. Hangulatos kis utcák, sikátorok, híres orvietoi fehér bor kóstoló, végezetül az 1538-ban épült S.Patrizio kút végigjárására is lehetőség van. 


RÓMA BELVÁROSA Kora délutáni órákban érkezünk az ÖRÖK VÁROS szívébe a Piazza del Popolora. Innen egyénileg vagy idegenvezetőnkkel kezdjük ismerkedésünket a mesés belvárossal: Via Corso, Piazza di Spagna, Trevi kút. Találkozó a Piazza del Popolon, aki külön tölti a délutánt! Csak időpontot kell egyeztetni az idegenvezetővel. 

Esti órákban érkezünk a szállásra itt vacsorázási lehetőség, este szabadidő! 

 
3. nap:
 
ANTIK, Reneszánsz, Barokk RÓMA
Reggeli után az ókori csodák közötti séta várja utasainkat: Colosseum, Diadalív, Forum Romano, Traianus oszlop, Campidoglio, Bocca della Veritá, Palazzo Farnese, Campo dei Fiori, Piazza Navona Pantheon, Palazzo Madama, Tazza D'Oro a híres kávézó, végül szabadidő Rómában. Találkozó ezen a napon is a Piazza del Popolon, majd közösen érkezünk vissza a szállásra.
Vacsorázási lehetőség. 

 
4. nap:
 
Délelőtt autóbusszal a császárkor kedvenc dombjaira “Castelli Romani” TIVOLIBA látogatunk. Itt a nyugalom, a méltóságos Villa D’Este és a teraszos 1000 szökőkúttal működő park vár minket. Szabadidőben érdemes a városka teraszára kisétálni, ahol elénk tárul az Örök város Róma. Villa D'Este birtok volt Európa-szerte a kertek modellje. Ippolito d'Este bíboros, Ferarra legjelentősebb reneszánsz családjának tagja villája freskóival igen csodás látvány. A kert legfőbb látványosságai közé tartozik a kidolgozott Fontana dell'Organo a vízzel működő szervével, a Cento szökőkút - egy hosszú sor szökőkutak egy kőfalban, Fontana dell'Ovato a hűvös sétány mögött egy vízesés, Fontana del Nettuno, és a Gran Loggia.
(min. 20 fővel indul a program)


Délután a VATIKÁN, SZENT PÉTER BAZILIKA, Michelangelo Pietá szobra elbűvől rögtön, amikor belépünk a Bazilikába, ünnepi díszében az utazásunk utolsó fő látnivalója, programja, szakszerű magyar nyelvű idegenvezetéssel, fülhallgatóval! A Bazilika után, a Bernini által tervezett téren a csoport találkozik - Obeliszknél, és utunkat ezen a napon az Angyalvár előtt fejezzük be!

Ezen a napon arra is van lehetőség egyénileg, hogy egész nap látogatást tegyünk a Vatikáni Múzeumba! Aki most jár először Rómában azon kedves utasainknak a csoportos városnézést ajánljuk!

Szabadidő a Viale Corson, majd találkozó a Piazza Popolón, visszatérés a szállásra, vacsorázási lehetőség

 
5. nap:
 
Kora reggel visszaindulás Budapestre. Útközben 3 óránként megálló és ebédidő a kulturált autógrillekben, valamint 3 óránként rövid pihenők. Érkezés Budapestre az esti órákban.
 
A programok létszámtól függetlenül indulnak, és a helyszínen euróban fizetendőek. (Colosseumba belépő szükséges, de kívülről is csodás látvány.) Róma megtekinthető idegenvezetővel vagy egyénileg. Egyéni városnézés esetén célszerű időpontot és találkozási helyet megbeszélni az idegenvezetőnkkel.

 

Leírás összecsukása
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:

Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatja is!

A részvételi díj tartalmazza:

- autóbusz költséget, magyar kísérővel
 
- tranzitszállást kontinentális reggelivel
 
- szállást kontinentális reggelivel
 
- Róma, Orvieto, Ferrara városába való eljutást
 
- Róma fél nap (2. nap) városnézés idegenvezetővel
 
Az ár nem tartalmazza:
 
- a vacsorát, mely 8.500,- Ft / fő / este itt irodában! Megéri itt foglalni! Helyszínen: 25,- € / fő
 
- fakultatív programokat, amik nem kötelezőek!
 
- Baleset-betegség-poggyász biztosítás külön köthető: 790,- Ft / fő / nap 

- Idegenforgalmi szállásadók, városokba behajtási illetékek, mely a részvételi díj eurós része, mindig a helyszínen fizetendő!A fakultatív programok és a belépők külön fizetendőek:
(Nem kötelezőek! Külön városnézés is lehetséges csupán időpontot kell idegenvezetőnkkel egyeztetni a találkozóra!)
 

FERRARA + ORVIETO + RÓMA BELVÁROS: Dóm, kisbusz, funiculare, kisváros
Felnőtt: 50,- € / fő Gyermek: 30,- € / fő
 
 
TIVOLI autóbusszal, D'Este bíboros Villa és Pompás 1000 Szökőkút kert, “Colline Romane”!
60,- € / fő (belépővel)
 
 
VATIKÁN + Szt.Péter Bazilika, idvez + művtört-nel + fülhallgató-mikrofon (Nem kötelező!)
Felnőtt: 50,- € / fő Gyermek: 35,- € / fő
 
 
ANTIK RÓMA: Colosseum és Forum Romanum, Campidoglio, Pantheon, Piazza Navona.
RENESZÁNSZ, Barokk Róma: Via Corso, Trevi kút, Piazza Spagna
(3. nap fél nap + 4. nap egész nap) 
Felnőtt: 60,- € / fő Gyermek: 35,- € / fő
 
KÖTELEZEN FIZETENDŐ:
 
Róma közlekedés 3 nap
20,- € / fő
 
Szállások idegenforgalmi helyi adója + behajtási illeték a városokba:
Felnőtt: 70,- € / fő Gyermek: 50,- € / fő
 
 
FIGYELEM!
A Vatikáni Múzeum látogatására és Róma megtekintésére, egyénileg is lehetőség nyílik az utasok részére, csupán találkozót szükséges megbeszélni az Anacapri Travel idegenvezetőjével.


A szabad helyekről munkatársaink adnak tájékoztatást! Kérje ajánlatunkat!

 


vissza az előző oldalra