Isztambul ragyogása repülővel 4 nap/3éj

Úticél: Törökország, Isztambul
Szállás típus: Hotel ****
Ellátás: Választható
Utazás módja: Repülővel
Időtartam: 3 éj
Típus: Városlátogatás
Indulás: 2024-05-17

 

A világ egyik legfestőibb városa, mely nem csak Európát és Ázsiát köti össze, hanem a múltat a jelennel, a modern európait a misztikus keletivel. Fantasztikus időutazáson veszünk részt, amit Isztambul lélegzetelálltó fekvése, a mesés keleti bazár, a nyüzsgő szines utcai forgatag, és hajókázás a Boszporuszon koronáz meg. Merüljünk el a csodás kelet varázsában!

Utazás: menetrendszerinti repülőjárattal

Szállás:  4*-os, központ közeli szállodában 3 éj.

Ellátás: reggeli, felár ellenében vacsora kérhető

Időpontok: 4 nap/ 3 éj                 

2024.
05.17 -05.20.  PÜNKÖSD   FIX INDULÁS  már csak 7 hely!
08.17- 08.20. Ünnep
10.23–10.26. Ünnep

Tervezett menetrend: Budapest - Isztambul  09:00-12:15, Isztambul - Budapest  18:35-19:35

Program:

1. nap: Budapest - Isztambul -  Szulejman mecset - Nagy Bazár
Elutazás Budapestről menetrend szerinti repülőjárattal. Találkozó a repülőtéren, elutazás a  repülőjárattal Isztambulba. Megérkezést követően találkozás a repülőtéren a helyi magyarul beszélő idegenvezetővel, majd autóbuszos transzfer a szállodába, majd elfoglaljuk a város központjához közeli szállásunkat. Fakultatív programunk keretében gyalogosan ellátogatunk a csodás látnivalókkal büszkélkedő Szulejman mecsetbe, melynek kertjében I. Szulejman és feleségének Hürrem szultánának türbéje található. A lenyűgöző mecset után elsétálunk a Nagy Bazárhoz. Ez a mesebirodalom a világ egyik legnagyobb fedett piaca, mely a keleti kézműves áruk világával csábít. Szabadprogram keretében vásárlási lehetőség, majd  barangolhatunk a környék hangulatos, nyüzsgő, zegzugos utcáiban, egyéni vacsorázási lehetőséggel. Program után visszatérünk a szállodába.

2. nap: Isztambul titkainak felfedezése
Reggeli után fakultatív városnézés helyi idegenvezetővel. Séta a főbb nevezetességek bűvöletében, a Kék mecset monumentális, tiszteletet parancsoló épülete néz le ránk Isztambul történelmi, Szultanahmet negyedében. Szultán Ahmed dzsámija, az oszmán építészet remeke, a világörökség része. A csodás épületek láttán átérezzük az egykor rettegett Oszmán Birodalom gazdagságát és felsőbbrendűségért. A csodálatos, hat minarettel körbevett mecset méltó párja a Justinianus császár által építtetett Szent Bölcsesség mecset, az Ayasofya, melyet belülről is megtekintünk. Ellátogatunk Isztambul egyik legizgalmasabb és legrejtélyesebb látnivalójához, a Topkapi palotához. A négy udvart és számos csodás épületet magába foglaló komplexumban éltek és kormányoztak az ottomán birodalom szultánjai. A  továbbiakban a káprázatos I. Justinianus bizánci császár Elsüllyedt Palotája vár ránk, mely az Isztambul alatt fekvő több száz hajdani víztározó legcsodálatosabbika. Visszatérünk a szállodába. Estére különleges, extra fakultatív programot ajánlunk, hajókázás a Boszporuszon műsoros vacsorával. Nincs szebb látvány a kivilágított öböl és a tükröződő víz látványánál, a rejtélyes, keleti zenés műsor és ízek ötvözetével. (Fakultatív vacsora a Boszporuszon, ár: 60 Eur/fő). 

3. nap: Boszporusz hajókirándulás- Camlica mecset-  az Ázsiai oldal hangulatával
Szabadprogram, vagy fakultatív kirándulás autóbusszal és hajóval. Reggeli után autóbuszra szállunk, és ellátogatunk a Fűszer bazárba, ahol vásárlási lehetőség, elvegyülve a színes forgatagban. A Fűszer bazártól autóbusszal elmegyünk a kikötőbe. Hangulatos hajókázásra invitáljuk a Boszporuszon, ahol utunk során pompázatos villák köszönnek ránk. Útközben a partról buja parkok, csodaszép paloták és vízparti kúriák mosolyognak ránk. Kikötünk a város ázsiai oldalán és meglátogatjuk a lenyűgöző Camlica mecsetet. A mecset Törökország valaha épült legnagyobb mecsete, teraszairól mesés kilátás nyílik a városra. A Boszporusz hídon keresztül busszal visszatérünk az európai oldalra, és élvezzük Isztambul híres sétáló utcájának az Istikal caddesi nyüzsgését. Üzletek sokasága, kávézók, cukrászdák, éttermek várják a vendégeiket. Szabadprogram keretében séta az idegenvezetővel a Galata toronyhoz vagy a Taksim térre. Visszatérünk a szállodába a késő esti órákban.  (Ár hajójeggyel: 60 Eur/fő)

4.nap: Hét torony-Pierre Lotti terasz - Miniaturkie - Galata híd
Szabadprogram, vagy fakultatív kirándulás veszi kezdetét. Ellátogatunk a Hét-torony-hoz (Yedikule), mely az egykori bizánci városfal egyik megerősített része, amit az oszmánok börtönnek használtak. Török előkelők és közrendűek mellett itt tartották fogva a fontosabb külföldi rabokat is, többek között több száz magyar foglyot is. Ezután egy fantasztikus kilátást ígérő hely hívogat minket. Pier Lottiról, egy itt élt francia íróról elnevezett mesés helyre látogatunk. Igazi ékszerdoboz a hely Isztambulban, az író emlékeit bemutató hangulatos kávézó-étterem teraszáról gyönyörködhetünk az Aranyszarv Öbölre letekintő panorámában, mely sok török sikersorozat egyik kedvelt színhelye is. Miniatürk- Törökország  csodás látnivalóinak, azok kicsinyített másainak fedezése a következő programunk. Magyar vonatkozású érdekessége, Gül baba türbéjének kicsinyített mása, melynek eredeti változata Budapesten található. Visszautazunk Galata hídoz, majd egyben elbúcsúzunk a mesék birodalmától. A program után transzfer a repülőtérre a menetrend függvényében, hazautazás. (Fakultatív kirándulás ára: 45 Eur/fő). 

A csoportot itthonról nem kíséri idegenvezető, hanem a megérkezést követően találkoznak a helyi magyarul beszélő idegenvezetővel Isztambulban a repülőtéren.

 

Leírás összecsukása
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:

Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatja is!

Ön eldöntheti, hogy a részvételi díjat euróban, vagy forintban egyenlíti ki!

Isztambul ragyogása repülővel 2024
4 nap/3 éj 
ELŐFOGLALÁSI ÁR- VISSZAVONÁSIG

Időpontok reggelivel/fő
05.17-05.20. 179 900 Ft (461 EUR)
08.17-08.20. 169 900 Ft (436 EUR)
10.23-10.26. 169 900 Ft (436 EUR)

Egyágyas felár nélkül foglalható kétágyas szobákban társítási lehetőséggel!
Egyágyas felár (társítás nélkül): 49 900 Ft/fő (128 EUR/fő)
Vacsora felár (2 alkalom):  14 900 Ft/fő (38 €)
Audio-guide:2 200 Ft/fő/tartózkodás (6 EUR/fő)
Reptéri illeték, 23 kg-os feladható poggyásszal, üléssel, 1 db 8 kg-os kézipoggyásszal: 59 900 Ft/fő (154 EUR/fő)
Üdülőhelyi és regisztrációs díj: (helyszínen fizetendő) 15 EUR/fő/tartózkodás

Fakultatív programok (min. létszám 20 fő):                                                                                                          
            
3.nap:  Egész napos buszos kirándulás + Boszporusz nappali hajókázással (hajójeggyel):            60 Eur/fő
4.nap:  Egész napos buszos kirándulás: Ázsiai oldal, Pier Lotti, Miniaturk                                       45 Eur/fő     

 Isztambul by night" műsoros vacsora hajókázással a Boszporuszon, transzferrel                          60 Eur/fő

Belépők és egyéb felárak:
Kék Mecset:                               ingyenes
 - Ayasofya:                             kb.    25 Eur/fő
- Topkapi Palota:                     kb.    47 Eur/fő
- Elsüllyedt Palota:                  kb.    19 Eur/fő
- Szultan Ahmed Palota:                 ingyenes


- Minimum létszám: 25 fő

A részvételi díj tartalmazza: utazás repülővel, Isztambul repülőtéri transzfereket, 4 csillagos szállodai elhelyezést reggelivel, magyar idegenvezető díját.

A részvételi díj nem tartalmazza: reptéri illeték feladott poggyásszal és ülőhellyel, fakultatív programok, az esetleges belépők díját, a felárakat, a helyszínen fizetendő idegenforgalmi és regisztrációs díjat, az audio guide költségét, baleset-, betegség-, és poggyászbiztosítás díját, útlemondási díjat. Foglással egyidőben megkötött útlemondási - és prémium utasbiztosítással (950 Ft/fő/nap) az önrész kiváltható.

Az útra speciális lemondási feltételek vonatkoznak.
A kötbér összege az utazó lemondása esetén -mivel a repülöjegy nem visszatéríthetö-: 
szerzödéskötéstöl - 36 napig: 40% 
35-22 napig: 60% 
21-16 napig: 70% 
16-8 napig: 100% 
 
A kötbérbe beletartoznak a repülöjegyhez kapcsolódó költségek is! 
Repülôvel történô utazás esetén a légitársaságok által biztosított repülôjegyek módosítására, lemondására az egyes légitársaságok által kiadott szabályok vonatkoznak. Az Utazásszervezô nem felel a közlekedési vállalatok menetrend-változtatásaiért, járatainak késéseiért, szolgáltatásának elmaradásáért, az ezekbôl következô további szolgáltatások elmaradásáért, illetve a lemondással kapcsolatos visszatérítési üzletpolitikájáért.


vissza az előző oldalra