Dél-Tirol és a Dolomitok varázsa

Úticél: Olaszország, Dolomitok
Szállás típus: Hotel ***
Ellátás: Választható
Utazás módja: Busz
Időtartam: 4 éj
Típus: Körutazás
Indulás: 2021-08-26

 

A program:

1. nap Indulás Budapestről a hajnali órákban (kb. 05.00), folyamatos utazás rövid pihenőkkel. Lenyűgöző tájakon keresztül jutunk el a Dolomitok királynőjéhez, Cortina d'Ampezzoba, a környék legfestőibb üdülőhelyére, ami az 1956-os téli Olimpiának adott helyet.  A városnézés és rövid szabadprogram után látogatás a hegyek között megbúvó hangulatos Pieve di Cadore-ban, ahol Tiziano szülőházát és a városka templomában Tiziano híres festményét a ,,Madonnát gyermekével" tekintjük meg. Szállások elfoglalása Trento környékén.

2. nap Látogatás a Merano melletti Trauttmansdorff kastély 12 hektáron elterülő kert együttesében. A séta során rendkívül változatos mediterrán és egzotikus növényvilágban gyönyörködhetünk. Délután séta az elegáns üdülővárosban, Meranoban. Északról hatalmas hegyek védik, a déli nyitott völgyön keresztül viszont akadálytalanul érkezhet a meleg levegő Itáliából. Meran városa fölött emelkedik Tirol falu vára, mely a tartománynak is a nevet adta. Séta a faluban, majd továbbutazás az Etsch folyó völgyében. Útban a szállásunk felé fotószünet Montagna csodás panorámát kínáló hegyvidéki településén.

3. nap Délelőtt látogatás Trento városában. Séta a középkori épületek közt és a hangulatos sikátorokban, de érdemes benéznünk egy tipikus olasz fagylaltozóba is. Délután fakultatív kirándulási lehetőség: Utazás a Garda tóhoz, Malcesine festői kisvárosába. Szabadprogram keretén belül ismerkedünk az óváros zeg-zugos utcáival, majd áthajózunk Limone sul Garda citrom, narancs és cédrusültetvényekkel teli kisvárosba, ahol egy kellemes séta vár ránk. Program díja: 20 Euro/fő min. 25 fő esetén. Visszautazás a szállásunkra.

4. nap Utazás Dél-Tirol fővárosába, Bolzanoba. Ismerkedés a várossal (Dóm, Dominikánusok Temploma, Laubengasse stb.). Lehetőség a világhírű Dél-Tiroli Régészeti Múzeum megtekintésére, melynek fő szenzációja Ötzi, az ősember, akit jégbe fagyva találtak meg 1991-ben a közeli Ötztali-Alpokban, 3200 méteres magasságban. Ezt követően az Alpok egyik legismertebb hegyi tavát, Dél-Tirol jelképét a Karersee-t keressük fel. A tó smaragdszínű vízében vad sziklatornyok tükröződnek. Délután séta a híres téli síközpont,  Moena mesébe illő kisvárosában. Visszautazás a szállásra.

5. nap Kirándulás a Braies völgybe, a smaragd színű Pragser-tóhoz, mely csodás természeti környezete miatt a turisták kedvelt célpontja. Kristálytiszta vizét kb. 1 óra alatt akár körbe is sétálhatjuk. Hazaindulás, érkezés Budapestre a késő esti órákban (kb. 23.00 óra)

Részvételi díj: 
69.800 Ft/fő - 09.04-08 között, mely tartalmazza az autóbusz, 4 éj szállás holiday home, (2-3 háló, nappali felszerelt konyhával, fürdőszoba), önellátás, idegenvezetés díját
99.800 Ft/fő - 08.26-30, 09.21-25 között, mely tartalmazza az autóbusz, 4 éj szállás hotel*** 4 reggeli, idegenvezetés díját
Részvételi díj nem tartalmazza az üdülőhelyi illetéket, belépőket, fakultatív program díját és az utasbiztosítást.
Üdülőhelyi illeték: 3.900 Ft/fő
Ellátás: hotelben reggeli, de vacsora igényelhető: 21.800 Ft/fő/4 alkalom
              holiday home-ban önellátás, de a szálláshelyen étterem, élelmiszerbolt rendelkezésre áll
Csatlakozási lehetőség: Budapest, Tatabánya, Győr, Szombathely

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás:480 Ft/fő/nap (80 év alatt)
Útlemondási biztosítás: részvételi díj 5%-a

 

 

Leírás összecsukása
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:

Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatja is!


vissza az előző oldalra