Gyönyörű fővárosunk: Budapest adventkor 2022

Úticél: Magyarország, Budapest és környéke
Szállás típus: Nincs
Ellátás: Ellátás nélkül
Utazás módja: Busszal
Időtartam:
Típus: 1 napos adventi kirándulás, Adventi program, Közönségkedvenc, Országjáró program, Városlátogatás
Indulás:

 

A program tervezett útvonala:

 

 „Ó, mint imádlak, mint szeretlek

 csordult szívem bálványa, Pest;

 ha rámfuvall százszínű lelked,

 a vér eremben újra pezseg.”

 

 Kosztolányi Dezső

 

Kora reggeli órákban indulunk Szegedről, majd Kecskeméten át az ünnepi Budapestre utazunk. Autóbuszunkkal a „budapesti Champs-Élysées-n”, az Andrássy úton keresztül indulunk a díszesen kivilágított belvárosba. Egy könnyű reggeli közben elvegyülhetünk Európa egyik legnagyobb és legszebb, szinte mindig nyüzsgő Budapesti Vásárcsarnokában. A Vásárcsarnok tetőcserepei a híres Zsolnay porcelángyárban készültek. Gyalogosan, a Szabadság hídon át sétálunk át a Duna felett a budai oldalra és közben lepillantunk a monumentális Bálnára és a budai panorámára! Budai felfedező sétánkat a Gellért Fürdő gyönyörű szecessziós csarnokával kezdjük, majd a közeli gellérthegyi (Magyarok Nagyasszonya) Sziklatemplom elé sétálva ismerkedünk a dél-budai látnivalókkal. Városnézésünket a Várnegyedben folytatjuk, ahol olyan világhírű látványosságban lesz részünk, mint a Mátyás templom, Halászbástya, Budai Vár, Mátyás kút és a Savoyai szobor. A Halászbástyáról letekintve páratlan látvány tárul elénk és megbizonyosodunk arról, hogy Budapest tényleg Európa legszebb fővárosa! Ízletes ebédünket (fakultatív) elfogyasztva budai sétánkat a hegyek természeti szépségeinél folytatjuk: felfedezzük a látványos formakincsű és ásványkiválásokkal díszített Szemlőhegyi barlangot, majd autóbusszal a budai hegyek kedvelt pontjára a Normafához utazunk, ahonnan az este közeledtével az egész várost láthatjuk. Ha kedvünk tartja egy igazán finom rétes kíséretében (helyszínen fizetendő) élvezhetjük a gyönyörű panorámát. Ezt követően visszatérünk a pesti oldalra, ahol megtekintjük az immár kivilágított ünnepi díszbe öltözött Országházat (kívülről), a „cipőket” a Duna-parton, a Holokauszt emlékművet, és sétálunk a Duna parti korzón. A késő délutáni órákban szabadidő az adventi belvárosban, ennek keretében élvezhetjük a Bazilika előtti adventi vásár hangulatát, elegánsan kivilágított épületek és kellemes ünnepi illatok mentén sétálva. Lehetőség van a közeli Erzsébet tér árusainál is körbejárnunk, megkóstolni a helyben készült étkeket. Ha időnk engedi, egyénileg kipróbálhatjuk Budapest óriáskerekét is! Budapesti látogatásunkat a Hősök terén zárjuk, amely fővárosunk egyik jelentős szimbóluma. Kivilágított fényében láthatjuk a Szépművészeti Múzeumot és a Műcsarnokot is. A szoborcsoport mellett elsétálva láthatjuk a Vajdahunyad Várat és a közkedvelt jégpályát. Kellemesen elfáradva és szívmelengető emlékképekkel lelkünkben hazafelé indulunk.

Leírás összecsukása
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:

Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatja is!

 

Árak és felárak (1 főre) 2021. XII. 04., XII.12., XII.18.


Részvételi díj: 11.500 Ft
Utazás: autóbusszal
Elhelyezés: nincs


Fakultatív programok (20 főtől):
1x ebéd: 3.900 Ft
Hajózás a Dunán:
3.900 Ft


Belépők és jegyek tájékoztató árai: 5.000 Ft
Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 500 Ft

A belépők ára tájékoztató jelleggel került feltüntetésre, előzetes tájékoztató nélkül módosulhatnak!
Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem járulékos költségeket is tartalmaznak (adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer, egyéb költségek, stb.)


Minimális létszám: 35 fő

Az előzetesen meghirdetett részvételi díj a fenti minimális utaslétszám esetén érvényes. A részvételi díj nem tartalmazza a létszám felárat. 20-35 nappal az indulás előtt amennyiben az utaslétszám nem éri el a meghírdetett minimális létszámot, abban az esetben létszám felár fizetendő, melynek mértéke:

25-34 fő esetén: 2.000 Ft/fő

Ezen "létszám felár" az előzetesen meghirdetett minimális indulási létszám alatti csoportok esetében kerül csak érvényesítésre. Természetesen amennyiben a csoport tényleges indulása az előzetesen meghírdetett minimális utaslétszám alapján valósul meg (időközben megrendelések érkeztek az adott utazásra) úgy a befizetett "létszám felár" az utas részére visszafizetésre kerül.
Ezen felár nem tartalmaz árrést, ezen felár megfizetésével nem célunk hasznot képezni irodánknak. Egyetlen célunk van csak, hogy a minimális létszámmal is meg tudjanak valósulni a Z(s)EPPELIN Programok, a tervezett utazások és az élmények valóra váljanak!


Csatlakozási lehetőség: Szeged-Kecskemét-Budapest útvonalon. Transzfercsatlakozás lehetőségeiről információ a programfüzet elején!  


A részvételi díj tartalmazza:

- utazást korszerű, kényelmes, légkondicionált autóbusszal

- alap program szerinti programokat és városnézéseket a program szerint

- magyar nyelvű idegenvezetést a programokon

  

A részvételi díj nem tartalmazza:

- fakultatív programon való részvételt

- az alap programon felül teljesítésre kerülő programok költségeit

- belépőjegyek és az audioguide/fülhallgató árát (helyszínen fizetendő)

- kötelező jellegű helyi idegenvezető költségeit

- szervizdíjat / borravalót (igény esetén a helyszínen fizetendő)

- kedvezményes csoportos baleset-betegség-poggyász biztosítást

- minimális induló utaslétszám hiányában a létszám felárat 

- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)


A programváltoztatás jogát fenntartjuk!


vissza az előző oldalra