Advent Szekszárd és Pécs

Úticél: Magyarország, Dél-Dunántúl
Szállás típus: Program szerint
Ellátás: leírás szerint
Utazás módja: Busz
Időtartam: 1 nap
Típus: 1 napos utak, Városlátogatás
Indulás: 2020-12-06

 

Időpont: 2020. december 6.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 6:30 órától a Blaha Lujza téri parkolóban

Indulás: 7.00 órakor

Szekszárd megyei jogú város, Tolna megye és a Szekszárdi járás székhelye, a szekszárdi borvidék központja. Az ország legkevesebb lakosú, Tatabánya és Eger után a harmadik legkisebb területű megyeszékhelye. Borváros, kb. 4500 pincével. Az ország legkisebb lélekszámú megyei jogú városa.
Pécs nevének hallatán azonnal eszünkbe jut néhány dolog: Európa Kulturális Fővárosa, a Zsolnay porcelán, a Mecsek és a TV torony, a Főtér a Dzsámival, a Vasarely múzeum, az Ókeresztény sírkamrák, a Pezsgőház, a szecessziós Palatinus szálloda, a fesztiválok, a színházak, a Pécsi Cirfandli vagy a medvehagyma. Dél-magyarországi nagyvárosunk kifogyhatatlan téma, legyen szó történelmi időutazásról, kulturális élményekről, erdei kirándulásokról vagy mediterrán hangulatról.

Program:

A mai napon először Szekszárdra utazunk, ahol egy városnézéssel kezdjük programunkat. Ezután ellátogatunk az egyedülálló Mézeskalács Múzeumba. Engedj az édes kísértésnek és térj be hozzánk, Mézeskalács Múzeumunkba. Nemcsak hat generáció óta működő családi hagyományba csöppensz, hanem Jancsihoz és Juliskához hasonlóan teljesen elmerülhetsz a mézeskalácsok, kézműves gyertyák és cukorkák világában. Az egyetlen különbség az, hogy nálunk nem kell tartanod a gonosz boszorkától. Maximum egy félelmed lehet, méghozzá az, ha egyszer mézeskalácsaink világának bűvöletébe esel, akkor haza sem akarsz majd menni. A Petrits család 1825 óta készít mézeskalácsokat, gyertyákat és cukorkákat. A mesterségek apáról fiúra öröklődtek, így nagyon sok szép eszköz gyűlt össze a családban. Ezekből láthatunk egy kis kiállítást. Természetesen lesz lehetőség különböző finomságok kipróbálására és vásárlására is.
Innen már Pécs következik. Egy közös séta után, egy közös programra is lehetőség nyílik. Megnézzük Gázi Kászim pasa egykori dzsámiját, mely hazánk páratlan török kori műemléke. A Szent Péter és Szent Pál Székesegyház látnivalóit. (a székesegyház nem minden területét lehet, mos látogatni felújítás miatt.) illetve a Püspöki Palotát, ahol egyedi díszítésű barokk, biedermeier, neoreneszánsz és neobarokk bútorok, festmények, berendezési tárgyak segítségével különböző korok püspökeinek élete tárul elénk. Városnézés után szabadidő keretében további sétákra nyílik lehetőség, illetve részt lehet venni az adventi, ünnepi forgatagban. Budapestre érkezés 21 óra körül.

 

Leírás összecsukása
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:

Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatja is!

Részvételi díj: 9.990,- Ft/fő
 Akciós ár: 7.190,- Ft/fő

Adminisztrációs díj: 1.000,- Ft/fő (irodánkban kötelezően fizetendő)
Fix ülőhely: 1.000,- Ft/fő
Belépő: kb. 4.500,- Ft/fő


 Program változtatás jogát fenntartjuk!


vissza az előző oldalra