Advent Csorna és Szombathely

Úticél: Magyarország, Nyugat-Dunántúl
Szállás típus: Program szerint
Ellátás: leírás szerint
Utazás módja: Busszal
Időtartam:
Típus: 1 napos utak, Városlátogatás
Indulás:

 

Időpont: 2020. december 19.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 7:00 órától a Blaha Lujza téri parkolóban

Indulás: 7.30 órakor

Szombathely megyei jogú város a Nyugat-Dunántúl régióban. Vas megye, a Szombathelyi egyházmegye és a Szombathelyi járás székhelye, Magyarország egyik legrégibb városa, melyet a nyugat királynőjének is neveznek. Csorna város Győr-Moson-Sopron megyében, a Csornai járás székhelye. A megyeszékhely után a megye ötödik legnépesebb települése. „A Rábaköz fővárosa.” Területe a Fertő–Hanság Nemzeti Park része. A városhoz tartozik Földsziget, illetve Csatárimajor is.

Program:

Elutazás 07:30 órakor a Blaha Lujza tér parkolóból. Első programunk a Csornai Premontrei Apátság meglátogatása. A Csornai Premontrei Prépostság Csorna egyik legimpozánsabb épületegyüttese, a város szívében található. A ma is működő rendház és plébániatemplom mellett az épület ad otthont a Csornai Múzeum számára. Tavaly került átadásra a felújított épületegyüttes, egy új Látogatóközponttal együtt. Régi fényében állították helyre a díszkaput, a templom előcsarnokát, a díszlépcsőházat, valamint a premontrei könyvtárat és az apáti kápolnát, amelyek ezután megnyíltak a látogatók előtt.

Szombathelyen egy városnézés keretében ismerkedünk a legszebb terekkel, épületekkel, majd a Szily János Egyházmegyei gyűjteménnyel ismerkedünk. Ennek keretében megnézzük a Püspöki Palota I. emeleti barokk termeit, többek közt a magánkápolnát, a Mikes-könyvtárat, és a Szent Pál termet. Az első emeleten nyert elhelyezést a kincstár, ahol az egyházmegye legértékesebb műkincseit csodálhatja meg a látogató. a Székegyház tornyában kialakított kiállító helyiség, ahonnan páratlan kilátás nyílik a városra. Kihagyhatatlan látnivaló Szombathely méltán világhírű ókori emléke. Isis istennő temploma és a mellette található látványos kiállítás, Szombathely legismertebb, méltán világhírű ókori emléke az Iseum. A hatalmas szentély együttes a világon ma ismert, részben vagy egészben feltárt római kori Isis-templom közül a harmadik legnagyobb - méreteit tekintve csak az alexandriai és a Róma városi főtemplomok voltak nagyobbak nála. Városnézés után szabadidő keretében további sétákra nyílik lehetőség, illetve részt lehet venni az adventi, ünnepi forgatagban. Budapestre érkezés 20-21 óra körül.

Leírás összecsukása
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:

Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatja is!

Részvételi díj: 9.990,- Ft/fő
 Akciós ár: 7.190,- Ft/fő

Adminisztrációs díj: 1.000,- Ft/fő (irodánkban kötelezően fizetendő)
Fix ülőhely: 1.000,- Ft/fő
Belépő: kb. 2.500,- Ft/fő


 Program változtatás jogát fenntartjuk!


vissza az előző oldalra