Dél-Alföldi hétvége

Úticél: Magyarország, Kirándulások Belföldön
Szállás típus: Program szerint
Ellátás: leírás szerint
Utazás módja: Busz
Időtartam: 2 éj
Típus: Körutazás
Indulás: 2021-06-05

 

A Program

1. nap Indulás a kora reggeli órákban, folyamatos utazás rövid pihenőkkel. Érkezés kb. 10:30 órakor Ópusztaszerre, a Nemzeti Történeti Emlékparkba. A park legfontosabb látnivalója a felejthetetlen élményt nyújtó Feszty-körkép. ,,A magyarok bejövetele" c. monumentális körképfestmény az 1896-os millenniumi ünnepségek egyik legfőbb attrakciója volt, s ma is az Emlékpark legnagyobb vonzereje. A millenniumi Árpád-emlékmű mellett magasodnak az érdekes alakú Csete-jurták, távolabb pedig a Skanzen épületeibe tehetünk látogatást. Kirándulásunk következő állomása Szeged, Magyarország egyik legkedveltebb városa. Ellátogatunk a kihagyhatatlan Dóm térre- ami a 12000 négyzetméteres nagyságával megegyezik a Velencei Szent Márk tér méretével -az 1913 és 1931 között épült Fogadalmi templomhoz, mely előtt a Szentháromság szobor található. Megnézzük a szecessziós stílusban épült házakat, a Reök Cukrászdát, a Szent István téren a híres víztornyot, sétálunk a Tisza-partján, felfedezzük a szegedi szobrokat, végig sétálunk Szeged legendás utcáján, a Kárász utcán, és a borfesztiválok helyszínén, a Széchenyi-téren. Este szállások elfoglalása Szeged környékén.

2. nap Reggeli után indulunk Kecskemétre, a ,,Hírős Városba". Városnézésünk során felkeressük csodálatos szecessziós kincseit: a Cifrapalotát, a Városházát melynek homlokzatáról minden egész órában felcsendül a harangjáték; valamint a Katona József Színházat és a Nagytemplomot. A parkokkal, szökőkutakkal szegélyezett belvárosi sétány másik végén meglátogatjuk a hófehér Zsinagógát. Délután a közeli Vargatanyára látogatunk, ahol Pusztaprogramon van lehetőség részt venni: érkezéskor a vendégeket barackpálinkával és frissensült pogácsával fogadják, majd a lovas kocsikázás során megtekinthetik a tanyamúzeumot, később látványos lovasbemutató keretében mutatják be az alföld csikós tradícióit: fő attrakció a pusztatízest, továbbá csikósbemutató, asszonyverés és csikósok játékos vetélkedője színesíti a programot! Végezetül cigányzenés ebéd várja a látogatókat! Késő délután hazaindulunk, folyamatos utazás rövid pihenőkkel, hazaérkezés az esti órákban.

Részvételi díj: 38.900 Ft/fő, mely tartalmazza az autóbuszközlekedés, az 1 éjszakai szállást, a félpanziós ellátást és az idegenvezető költségét.

Nem tartalmazza a biztosítások díját és a belépők költségét, a Pusztaprogram díját továbbá az esetleges üdülőhelyi illetéket.

Leírás összecsukása
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:

Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatja is!


vissza az előző oldalra