Japán rejtett arcai: művészetek, gasztronómia, hegyi kolostorok

Úticél: Japán, Körutazás Japánban
Szállás típus: Program szerint
Ellátás: leírás szerint
Utazás módja: Repülő
Időtartam:
Típus: Körutazás
Indulás:

 

Részletes program

1. nap: indulás

Indulás Budapestről

2. nap: Osaka Street Food

Délutáni érkezés, este Dotonbori-ban, a japán street food fellegvárában kezdjük az ismerkedést az ázsiai gasztrokultúrával, opcionálisan jazz-hajóval. Szállás: Osaka.

3. nap: A sógunátus fénykorának kertjei - Japán Velencéje

Az ágyúgolyó vonattal elindulunk Okayamába. Séta Japán három legszebb kertjének egyikében, a lélegzetelállító Korakuen-ben. A helyi földesúr Edo-kori remekműve, közepén a varjú kastélynak becézett fekete palotával, saját zöldtea ültetvénnyel. Délután, a Japán Velencéjének nevezett Kurashiki csatorna partja valódi időutazás élményével kecsegtet. Séta közben a helyi földesurakból iparmágnásokká vált arisztokrácia villáit és magángyűjteményeit is meglátogathatjuk. Este közös vacsora, egy ötven éve érlelt mester-alaplével büszkélkedő étteremben. Szállás: Okayama.

4. nap: A Japán beltenger gyöngyszeme

Ma megismerkedünk a világ egyik legkülönlegesebb, művészeteknek szentelt szigetével, a Setouchi Triennale helyszínével, Naoshimával. Egész napos program az Art House-ok, föld alá rejtett múzeumok és kültéri installációk világában. Szállás: Okayama.

5. nap: Korai zen kertek és a Hakata Ramen

Reggeli után, alig helyeztük magunkat kényelembe az ágyúgolyó vonaton, máris átérünk Japán déli szigetére, Kyushu-ra, ahol először a sziget egykori központjával, Dazaifu-val ismerkedünk. Korai zen kertek, Japán egyik legfontosabb shinto szentélye, és négy nemzeti múzeumának egyike vár ránk. Este a Japán street food mekkájába teszünk zarándoklatot, Hakata Ramen a Nakasu sziget utcai kifőzdéiben (Yatai). Szállás: Fukuoka.

6. nap: Kyushu válogatott kertjei - füstölgő vulkánnal

Egésznapos túra Kagoshimába, séta a festői Sengan-en kertben, Kagoshima Edo kori hűbérurának birtokán, háttérben a füstölgő Sakurajima vulkánnal, majd rövid túra a Sakurajima utolsó kitörésének lávafolyamán, lábfürdő a vulkán melegvizében. Hazafelé rövid pihenő Kumamotóban, a híres Suizenji kertben, ahol az ősi Tokaido kereskedelmi útvonal állomásait reprodukálták. Szállás: Fukuoka.

7. nap: Kobe steak és a szamurájok kovácsa

Továbbutazunk Kobe-ba, a világ minőségi marhatenyésztésének fogalommá vált központjába. Délelőtt libegő a város fölött, majd séta a híres Nunobiki fűszer- és gyógynövénykertben, lefelé pihenő a Nunobiki vízesésnél. Ebédre a világhírű Kobe steak-et is megkóstolhatjuk. Délután egy Edo-kori késkovács műhelyébe látogatunk, ahol szénnel fűtött kemencében, a kardkovácsok ősi technikáját leshetjük el, egy ötödik generációs mestertől. Este séta Osaka felhőkarcoló-negyedében, panoráma az Umeda Sky City iker-felhőkarcoló tetejéről. Szállás: Osaka.

8. nap: Éjszaka egy kolostorban

A Koya-san, olyan, mintha Vatikánt nem Róma közepére, hanem egy őserdővel borított hegy tetejére álmodták volna meg, elvágva a külvilágtól, hogy az elmélyülésre és a meditációra nyújtson lehetőséget. Ezer éves kolostorok, sztúpák és Kobo Daishi mauzóleuma, őscédrusok közé ágyazva. A nap fénypontja ezúttal az éjszaka, melyet kolostori szálláson töltünk a shingon buddhizmus központjában. Szállás: Koya-san.

9. nap: Louvre a hegyekben

Részvételi lehetőség a hajnali meditáción, majd búcsú a kolostoregyüttestől. Délelőtt a világ egyik legkülönlegesebb múzeuma, a Miho múzeum vár ránk, egy festői környezetbe rejtett kristálypalota, egy milliárdos japán hölgy magángyűjteményének pazar bemutatójával. Délután vonatra ülünk, irány Nagoya, a Japán robottechnológia fővárosa. Esti séta Nagoya futurista belvárosában, majd a leghíresebb helyi étel, a szénparázson sült angolna kerül terítékre. Szállás: Nagoya.

10. nap: Szamurájok ösvényén

Túra a Kiso völgybe, ahol a Japán Alpok eredeti állapotában fennmaradt, Edo-kori állomáshelyeit látogatjuk meg. A híres kereskedőút, a Tokaido legszebb kisvárosai, Magome és Tsumago között, akár az eredeti gyalogos ösvényen is végigsétálhatunk. Szállás: Nagoya.

11. nap: Szoborpark a virághegyen - Tokyo kocsmakultúrája

Délelőtt a világszínvonalú Clematis no Oka múzeumegyüttesbe látogatunk, ahol a múzeumok mellett egy pazar szabadtéri tájkertben sétálunk a világ jelentős szobrászművészeinek alkotásai között. Délután már Tokyoban vesszük a nyakunkba az örökké mozgó várost, és Shinjuku éjszakai életében és kocsma-sikátoraiban keresünk válaszokat az élet nagy kérdéseire. Szállás: Tokyo.

12. nap: Halpiac és a művész-felhőkarcolók

Reggeli látogatás a Tsukiji halpiacra, majd egész napos városnézés Tokyoban, Omote Sando, Tokyo Champs-Élysées-je, séta az Olimpiai létesítmények között. Délután Roppongi, Tokyo felhőkarcolós művésznegyede. Este Shibuya, a tokyoi divat és kreativitás bölcsője. Szállás: Tokyo.

13. nap: szabadprogram

Szabadprogram, amelyen a Nemzeti Múzeumba, de akár a Fuji lábához is eljuthatunk. Majd az esti órákban búcsút intünk Japánnak és indulunk haza.

14. nap: hazautazás

Hazaérkezés a déli órákban.

Ár tartalmazza

  • 10 éjszaka szállást minőségi 4*, központi szállodákban, reggelivel
  • 1 éjszaka tradicionális Shukubo szállást reggelivel és vacsorával, Japán stílusú szobában
  • a 14 napos JR vonatbérletet (a szuper expressz használatával)
  • a részletes ismertetőben felsorolt programokat
  • minden kiegészítő transzfert (busz, komp, metró)
  • a magyar csoportvezető díját
  • az idegenvezetést

Az ár tartalmazza

10 éjszaka szállást minőségi 4 - , központi szállodákban, reggelivel1 éjszaka tradicionális Shukubo szállást reggelivel és vacsorával, Japán stílusú szobábana 14 napos JR vonatbérletet (a szuper expressz használatával)a részletes ismertetőben felsorolt programokatminden kiegészítő transzfert (busz, komp, metró)a magyar csoportvezető díjátaz idegenvezetést

Leírás összecsukása
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:

Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatja is!vissza az előző oldalra