Isztria gyöngyszemei

Úticél: Horvátország, Körutazás Horvátországban
Szállás típus: Program szerint
Ellátás: Félpanzió
Utazás módja: Busszal
Időtartam:
Típus: Körutazás, Körutazás+Nyaralás, Üdülés - nyaralás
Indulás:

 

Isztria gyöngyszemei
 
2021. szeptember 23-26. (4 nap/3 éj)

Utazás: komfortos autóbusszal

Felszállási lehetőség: Budapest – Székesfehérvár – Siófok – Balatonlelle – Balatonboglár – Fonyód – Balatonfenyves – Balatonkeresztúr útvonalon

Szállás: Vrsarban, közvetlen tengerparti, 4* üdülőszálló 2 ágyas, pótágyazható fürdőszobás szobáiban

Ellátás: félpanzió (büféreggeli és –vacsora)

Program:

1. nap: Budapest – Rijeka – Vrsar (kb. 630 km)
Indulás Budapestről kora reggel. Folyamatos utazás pihenőkkel. Utunk első állomása Rijeka (Fiume). Megismerkedünk az egykori magyar kikötőváros látnivalóival: Horvát Nemzeti Színház – kikötő – Korzó – Városháza – Óratorony – Szt. Vitus székesegyház – Mária Mennybemenetele-templom. Rövid szabadidő után Trsat városrészt vesszük célba. Megtekintjük a Szűzanya tiszteletére szentelt templomot, mely Horvátország egyik legismertebb zarándokhelye. Majd Trsat várából búcsúzunk Rijekától, ahonnan pazar kilátás nyílik a városra. Továbbutazunk szálláshelyünkre, az Isztriai-félszigeten fekvő Vrsarba. 

2. nap: Vrsar – Pula – Bale – Rovinj – Lim-fjord – Vrsar (kb. 160 km)
Reggeli után az Isztriai-félsziget gyöngyszemeit fedezzük fel. Először Pulába, Isztria fővárosába látogatunk. A gazdag történelmi múltú város számos –elsősorban a római korból származó – műemlékkel büszkélkedhet. Megcsodálhatjuk többek között a római Colosseum „testvérét”, az amfiteátrumot, a Kettős kaput, Sergius diadalívét és az Augustus-szentélyt. Ezután az Isztriai-félsziget egyik leghangulatosabb városát, Bale-t ismerhetjük meg. A római Castrum Vallisból egy elragadó kisváros maradt ránk, ahol a középkori vár falai több száz éves szokásokról, hagyományokról mesélnek. Sétánk során megcsodálhatjuk a gótikus-reneszánsz Soardo-Bembo kastélyt, a városházát, a plébániatemplomot és a harangtornyot. A délutánt Rovinjban, az Isztria legfestőibb városában töltjük. Félszigetre épült, sikátoros középkori óvárosa velencei stílusú házaival, hamisítatlan olaszos hangulatával mindenkit lenyűgöz. Felsétálunk a város jelképéhez, az óváros dombján álló Szent Eufémia-templomhoz, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik az Adriára. Visszaúton a Lim-fjordnál tartunk egy pihenőt. Ez egy keskeny, 9 km mélyen a szárazföld belsejébe nyúló tengeröböl, melynek látványa megkoronázza napunkat. 

3. nap: Vrsar – Poreč –Vrsar (kb. 30 km)
Reggeli után a közeli Porečbe utazunk, mely az Isztria egyik leglátogatottabb üdülőhelye. Sétánk során megismerjük többek között a római időkből származó óvárosát, az UNESCO Világörökség részét képező Szent Eufrásziusz Bazilikát, a várostornyot, élvezhetjük a tengerparti promenádját, kikötői hangulatát. Szabadidő után visszatérünk szálláshelyünkre. A délutánt mindenki kedve szerint töltheti strandolással vagy Vrsar városának felfedezésével. 

4. nap: Vrsar – Opatija – Budapest (kb. 630 km)
Reggeli után a Kvarner-öböl északi csücskénél található Opatijába látogatunk. Az egykori Abbázia a Monarchia gyöngyszeme volt és ma is az Adria egyik legelőkelőbb városa. Opatija látnivalók sokaságával vár bennünket: fényűző, szecessziós palotákkal, hotelekkel – Slatina-strand – Lungomare sétány - a város jelképe a Lány a sirállyal – Szent Jakab apátság és parkja – a város első villája, a Villa Angiolina és parkja. Szabadidő után elindulunk hazafelé. Érkezés az esti órákban.

Leírás összecsukása
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:

Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatja is!

Részvételi díj: 87.900 Ft/fő

A részvételi díj tartalmazza: utazás autóbusszal, szállás félpanzióval, csoportkísérő idegenvezető


A részvételi díj nem tartalmazza: VOX készülék városnézéshez (1.800 Ft), utasbiztosítás (2.000 Ft), belépőjegyek (kb. 150 HRK), helyi idegenvezető (kb. 5 EUR/fő), egyágyas felár 20.000 Ft

A programot min. 35 fő jelentkezése esetén indítjuk. A programváltozás jogát fenntartjuk.

 


vissza az előző oldalra