Plitvicei Tavak És Krka Nemzeti Park 3 Nap/2 Éj ***

Úticél: Horvátország, Plitvicei-tavak
Szállás típus: Hotel ***
Ellátás: Választható
Utazás módja: Busz
Időtartam: 2 éj
Típus: Üdülés
Indulás: 2020-09-25

 

Rövid ismertető:
Tartson velünk oda, ahol a víz az úr. Barangoljunk együtt Horvátország két legismertebb nemzeti parkjában és hagyjuk, hogy ámulatba ejtsenek minket a sebesen száguldó folyók, a magasból lezúduló vízesések és mesés tájak egyvelege. Programunk során megismerjük a Plitvicei tavak és a Krka Nemzeti Park csodás vidékét és a környező, híres dalmát városokat is. Újdonságként dzsiptúrán is részt vehet, bejárva a Krka folyó rejtett természeti szépségét!!

Utazás: légkondicionált autóbusszal (WC, videó, italautomata). Nincs éjszakai utazás!
Szükséges úti okmány: érvényes kártyás személyigazolvány vagy útlevél.

Szállás: H. ALBA***  Sv Filip Jakov- Biograd és Zadar között  (2-3 ágyas szoba, fürdőszoba, TV, ingyenes WiFi, erkély)

Ellátás (krt): 2 reggeli (svédasztalos), felár ellenében svédasztalos vacsora.

Fel- és leszállási lehetőség: Budapest (Blaha Lujza tér és BAH csomópont), Budaörs, Székesfehérvár, Siófok, Balatonboglár, Nagykanizsa.

Időpontok: 2020.
Április 24-26.
Szeptember 25-27.

Program: 1. nap: Zadar
Indulás reggel 6 órakor. Késő délutáni órákban érkezés Zadar óvárosba. A történelmi belváros számos magyar vonatkozású emléket őriz. Felkeressük a nevezetességeket (Nagy Arzenál, Szt. Donát templom, Szt. Anasztázia székesegyház, római fórum), meghallgatjuk a tengeri orgonát, megcsodáljuk a ,,nap üdvözletét" - séta a természetes fényt kibocsátó "univerzumban". Zadartól elbúcsúzva irány a tengerparti szállásunkra. 

2. nap: Krka vízesés, "Dalmát skanzen" Pakovo, Sibenik, dzsiptúra lehetőségReggeli után elindulunk a gyönyörű Krka Nemzeti Park felé. Itt eldönthetik, hogy klasszikus turistaösvényeken és fából készült pallókon járva csodálják meg az 5 teraszról, 17 lépcsőn keresztül alázuhanó, csodás vízesést (Skradisnki buk). Vagy fakultatív program keretében dzsip és gyalogos túrát kombinálva ismeri meg a vadregényes utakat, Krka és Cikola folyók kanyonjait, szépséges kilátóit és Krka Nemzeti Park felső részét, a Roski Slap-ig. Kár lenne kihagyni!! Ezután mindannyian benézünk a Dalmát skanzenbe, ahol közelebb hozzák nekünk a dalmát táj lakói múltbéli életét és bemutatják a dalmát sonkakészítés titkait, sőt meg is kóstoljuk! Élménnyekkel feltöltődve buszozunk Sibenik városba,  ahol  a mai dalmát életstílussal ismerkedhetünk. Jellegzetes szűk utcáin sétálva elérjük az UNESCO védelme alatt álló Szt. Jakab székesegyházat, mely uralja ezt a szépséges várost. Élményekkel telve indulhatunk vissza a szálláshelyünkre. Dzsiptúra Krka Nemzeti park belépővel: 40 EUR/fő. 

3. nap: Plitvicei- tavak
Az ízletes reggeli után elbúcsúzunk a tengertől. A Világörökség részeként, Európa-szerte ismert, lenyűgöző természetvédelmi terület felé vesszük az irányt. A Plitvicei-tavakat és vízeséseinek kavalkádját fedezzük fel. A tájat a folyamatosan változó karsztbarlangok, varázslatos zuhatagok és zubogók sokaságának különleges természeti szépsége jellemzi. Vízen ringatózó hajókról és fából készült kis hidakon, ösvényeken sétálva, időnként lépcsőkön át megközelíthető  csodálatos tájak ejtenek minket ámulatba.  A Nemzeti Park 16 tóból és számtalan káprázatos vízesésből áll. Az ott töltött idő kb. 5 óra, mely idő alatt kb. 6-8 km gyaloglásra kell számítani. A  túra, kijelölt gyalog- és hajóútvonalakon történik, mely együttesen teszi a teljes kirándulást. A kiránduláson mindenki saját felelősségére, fizikai és egészségügyi állapotának ismeretében vesz részt. Utunkat Magyarország felé vesszük, majd hazaérkezés esti órákban.

Néhány kedvcsináló videó: 

Zadar: ITT!
Sibenik: ITT!
Plitvicei-tavak: ITT!


A PROGRAM TÉRKÉPE ITT >>

Felárak és belépők:

Üdülőhelyi díj 12 év felett
: 1200 Ft/fő/2 éj.
2 vacsora (svédasztalos): 5 000 Ft/fő
3. ágy kedvezmény 12 évig: 2.000 Ft/fő

Fakultatív program (min, 6 fő esetén): 
* Dzsiptúra Krka Nemzeti park belépővel: 40 EUR/fő.

Belépők a helyszínen:
* áprilisban:
 235 HRK/fő (Plitvice Nemzeti park: 160 HRK/fő, Krka Nemzeti Park 75 HRK/fő, 7-18 éves kor között 50% kedvezmény a belépőjegy árakból)
* szeptemberben: 450 HRK/fő (Plitvice Nemzeti park: 200 HRK/fő, Krka Nemzeti Park 150 HRK/fő 7-18 éves kor között 50% kedvezmény a belépőjegy árakból)

Minimum létszám: 35 fő. 
Figyelem: társítási lehetőség 2-3 ágyas szobákban!
Egyágyas felár nélkül foglalható, amennyiben vállalja a garantált társítást 2-3 ágyas szobában!

A részvételi díj tartalmazza: autóbuszos utazást, szállást reggelivel, programokat, magyar idegenvezetőt.

A részvételi díj nem tartalmazza: baleset-, betegség-, és poggyászbiztosítás díját (EUB Nívó: 1.350 Ft/fő), útlemondási díjat (1,3%), foglalási díjat (1.500 Ft/fő), üdülőhelyi díjat és a belépőket, valamint a felárakat.

Leírás összecsukása
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:

Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatja is!


vissza az előző oldalra