A varázslatos Elba szigete Toszkána gyöngyszemeivel

Úticél: Olaszország, Elba-szigete
Szállás típus: Hotel ****
Ellátás: Választható
Utazás módja: Busszal
Időtartam:
Típus: Körutazás, Körutazás+Nyaralás
Indulás:

 

SLÁGER AJÁNLAT
Elba - a toszkán szigetvilág és Olaszország egyik legcsodásabb szigete. Sokszínű természeti szépségével, gyönyörű homokos strandjaival, festői sziklás öbleivel méltán az egyik legnépszerűbb nyaralóhely, melyhez Bonaparte Napóleon neve is kötődik. 
Felejthetetlen és pihentető, de látnivalókban mégis gazdag programot kínálunk Önöknek. Fedezze fel velünk a szigetet és Toszkána rejtett kincseit!

Utazás: légkondicionált autóbusszal

Szállás:
2 éj szálloda 4*  (La Grotta vélemény 3*+) Elba-szigetén, közvetlen tengerparti, medencés hotel
3 éj szálloda 3* Montecatini Terme, központhoz közel 

Hotel 4* - Elba -szigete/ Capoliveri
A családi vezetés alatt álló szálláshely szép zöld környezetben a tengerparton található. Kellemesen berendezett pótágyazható szobák (3., 4. ágy), a szobákban TV, telefon, hajszárító és minibár található, Wi-Fi elérés biztosított. A szálláshelyen étterem, bárok, úszómedence, gyermekmedence és szabadtéri jacuzzi is van.  
További információk a szálláshelyről: ITT!
Videó a szállásról: ITT!

Ellátás: reggeli, felár ellenében félpanzió 
Elba szigetén (ajánlott): büféreggeli, vacsora (3 fogásos menüvacsora, saláta büfével)
Montecatini Terme (ajánlott): bővített kontinentális reggeli, vacsora (3 fogásos menüvacsora)

Fel- és leszállási lehetőség:
Ingyenes: Budapest (BOK csarnok és BAH csomópont), Budaörs, Székesfehérvár, Siófok, Balatonboglár, Nagykanizsa

Időpontok: 6 nap/5 éj 2022.09.24-29. (szombat-csütörtök)  


Műsor:
KEDVCSINÁLÓ VIDEÓ: 
Elba, Napóleon szigete: ITT!  és ITT!

1. nap: Budapest - Montecatini Terme
Elutazás Budapestről a kora reggeli órákban. Folyamatos utazás Szlovénián keresztül Olaszországba, útközben rövid pihenőkkel. Érkezés után elfoglaljuk a szállásunkat. 

2. szundi: Pisa- Lucca                                                                                                                                                                 
Reggeli után elutazunk Toszkána egyik gyönyörű városába, Pisa-ba. Meglátogatjuk a csodálatos Csodák terét, mely világörökségünk része, és ahol a lebilincselő keresztelőkápolna, a székesegyház és a híres Pisai Ferdetorony vár minket. Belülről is megcsodáljuk a Dómot és a keresztelőkápolnát. Majd Toszkána egyik hangulatos városát vesszük célba: Lucca-ba, Puccini szülővárosába utazunk tovább. A kedves óvárosban román kori templomok, szépséges terek, szűk sikátorok, fenséges paloták és kereskedőházak ígérnek felejthetetlen látnivalókat. Megnézzük többek között a csodás San Michele bazilikát, szabadidőnkben pedig elveszhetünk a fallal körülvett város ódon utcáinak rejtekeiben, a hamisítatlan toszkán dombság árnyékában. Élményekkel telve visszautazunk a szálláshelyünkre. (Ár: 35 EUR/fő)

3. nap: Piombino - Elba-szigete/Portoferraio-Capoliveri- Marina Campo
Reggeli után Piombino városából kellemes hajóúton átkelünk Portoferraio -ba, Elba "fővárosába", ahol az impozáns Volterraio Kastély őrködik a város felett. A kikötő látványának szépségét komp- és szárnyashajók, privát vitorlások és jachtok emelik. Portoferraio-ban megismerjük a történelem kivételes lángelméjének, Bonaparte Napóleon-nak a történetét, és megnézzük a száműzetés idején az otthonát jelentő Villát. Capoliveri környékére vezet utunk, melyet meghatároz a tájat uraló hegy, a Mágnes-hegy látványa. Nevét és a hozzáfűződő meséket, legendákat mágnes tartalmának köszönheti. Elfoglaljuk közvetlen tengerparti szállásunkat, ahol, ha kedvünk van, még megmártózhatunk az azúrkék tengerben. Vacsora előtt üdvözlőitallal indul az orchideák szigeti kalandozásunk.

4. nap: Elba szigete: Marciana Marina - Capanne hegycsúcs - Porto Azzurro
Szabadprogram, strandolás a homokos tengerparton, vagy fakultatív, remek panoráma megállókkal tűzdelt autóbuszos kirándulási lehetőség a sziget nyugatra eső részének és a tenger csodás élővilágának felfedezésére. Ha kedvünk van egy lélegzetelállító élményhez, akkor időjárás függvényében Marciana Alta településről indulhatunk egy nyitott kabinos libegővel  az 1000 méter magas Capanne hegycsúcsra, ahonnan varázslatos panoráma nyílik a tengerre, és ellátni Korzika szigetéig is. Lehetőségünk lesz hangulatos, üvegfenekű katamarán  hajónkról gyönyörködve, festői partok mentén beleveszni a csodálatos öblök, hegyek, és a sokszínű vízi világ színes látványába. Érintetlen természet és kristálytiszta víz várja a tenger szerelmeseit.
Továbbutazunk, majd elvegyülünk a kis halászfaluból kinőtt Porto Azzurro pezsgő életében, ahol a szűk utcák és kedves kézműves boltocskák közül előbújik két gyönyörű XVIII. századi templom, a Chiesa della Madonna del Carmine és a Sacro Cuore di Maria. Gyönyörű főtere hangulatos éttermekkel és kávézókkal tekint a tengerre, a kikötő fényűző jachtjaira és halászhajóira. Rövid szabadidő után meglátogatjuk és kisvonattal bejárjuk a kivételes Piccola Miniera ásványbányát, megismerkedve az itt felfedezett elbaite kristály történetével, mely szépségének híre az egész világot bejárta. (Ár: 50 EUR/fő) .

5. nap : Elba szigete- Portoferraio- Pontedera Vespa- Montecatini Terme (farmvacsora)
Búcsút veszünk a szigettől, és elindulunk a kikötőbe. Utunkat a szigeten húzódó fenséges hegylánc fantasztikus panorámája, és a tagolt partmenti, kis ékszerdoboz szépségű települések látványa kíséri. A hajó indulásáig sétálunk Portoferraio óvárosának keskeny, ódon utcáin. A szárazföldre érkezve Pontedera-ba látogatunk. Egy belvárosi séta után a kuriózumnak rövid számú Vespa Múzeumba megyünk, ahol közel 3.000 nm-en gyönyörködhetünk az olasz autógyártás és formatervezés világhírű járműveiben. Montecatini Terme-be érkezünk, és ha időnk engedi, időutazást teszünk Montecatini Alto festői városrészébe. Panoráma utunkat az óvárosig a hangulatos felvonó biztosítja a bájos, ódon városrészbe, ahol a középkori templomok és a toszkán táj szépségét csodálhatjuk a magasból. Fakultatív vacsora borkóstolóval egy hangulatos toszkán farmon.(Ár: 15 EUR/fő félpanziós ellátásnál, 25 EUR/fő reggeli ellátásnál)

6. nap: Montecatini -Budapest                                                                                                       
Reggeli után hazaindulunk, utazás rövid pihenőkkel, Szlovénián keresztül. Ha időnk engedi, Szlovéniában megállót teszünk Trojane-ban és megkóstoljuk a híres pékség különlegességeit, a hatalmas szlovén szalagos fánkot és krémest. A pékség csodálatos alpesi környezetben található, így lehetőség lesz fotószünetet is tartani. Budapestre, érkezés az esti órákban.

Leírás összecsukása
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:

Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatja is!

A varázslatos Elba-szigete Toszkána gyöngyszemeivel 2022
6 nap/5 éj 

Időpontok Ft/fő- visszavonásig érvényes
09.24- 09.29. 127 500 - már csak félpanzióval foglalható

Egyágyas felár nélkül foglalható két,-háromágyas szobákban társítással.
Egyágyas felár (társítás nélkül): 31 700 Ft/fő
Vacsora felár: 26 300 Ft/fő  -    reggelis szoba kapacitásunk elfogyott, kizárólag félpanzióval foglalható
Audio-guide: 3 000 Ft/fő/tartózkodás
Üdülőhelyi és regisztrációs díj, Elba kompjegy: (helyszínen fizetendő) 70 EUR/fő/tartózkodás

Kedvezmények: 3. ágyon 12 éves korig: -10% az alapárból 

Fakultatív programok (min. létszám 25 fő): 
- Pisa- Lucca: 35 €
- Portoferraio-Marina di Campo buszos szigettúra - üvegfenekű katamarán hajóval: 50 EUR/fő
- Borkóstolós vacsora felár: 15 EUR/fő félpanziós ellátásnál, 20 EUR/fő reggelis ellátásnál

Belépők és egyéb felárak (összesen kb: 75 EUR/fő): 
- Pisa/Dóm + keresztelőkápolna: kb. 6 EUR/fő
- Pisa/ csak a Dóm: ingyenes
- Pisa/transzfer busz: kb. 4-6 EUR/fő
- Pisa/Ferde Torony: kb.18 EUR/fő - feljutás csak a szabad helyek függvényében!
- Elba-szigete/Napóleon villa: kb. 7 EUR/fő
- Rio di Marina kristálymúzeum: kb. 3 EUR/fő 
- Nyitott felvonó-libegő Monte Capanne: kb. 26 EUR/fő
- Lucca/Dóm: kb. 5 EUR/fő
- Pontedera/ Vespa Múzeum: ingyenes
- Montecatini Alto felvonó: kb. 7 EUR/fő

Minimum létszám: 35 fő.

A részvételi díj tartalmazza: szállást reggelivel, autóbuszos utazás, magyar idegenvezetőt.

A részvételi díj nem tartalmazza: baleset-, betegség-, és poggyászbiztosítást (570 Ft/fő/nap), útlemondási díjat (2%), az esetleges belépőket a helyszínen, a felárakat, a helyszínen fizetendő idegenforgalmi és regisztrációs adót, valamint a fakultatív vacsorát és az audio guide költségét.

 


vissza az előző oldalra