Isztriai körutazás nyaralással

Úticél: Horvátország, Isztriai-félsziget
Szállás típus: Program szerint
Ellátás: Félpanzió
Utazás módja: Busz
Időtartam: 3 éj
Típus: Körutazás, Körutazás+Üdülés, Üdülés
Indulás: 2021-09-16

 

Leírás:

Horvátország egyik legcsodálatosabb része az Isztriai-félsziget: háromszög alakú formája, hangulatos tengerparti kisvárosai a régmúlt idők változatos történelmi kincseit őrzik. Bizánc, a Római Birodalom és az Osztrák Magyar Monarchia korából származó emlékek határtalan tárháza tárul elénk, ha ezt a csodás félszigetet választjuk nyaralásunk színhelyéül. A sziget belső részén inkább a hegyvidéki hangulat az uralkodó, míg a part közelében egymást érik a színtiszta vizű strandok, megannyi kikapcsolódási lehetőséget kínálva az ide látogatóknak.

Program:

1. nap: ELUTAZÁS , OPATIJA

Utunkat a kora reggeli órákban kezdjük meg, a foglaláskor egyeztetett helyszínről és időpontban. Az út során rövid pihenőket teszünk, majd a kora délutáni órákban érkezünk meg a Kvarner-öböl pompás partjára.

Elsőnek Opatijába szállunk ki, hogy egy kellemes sétát tegyünk a Lungamore sétányon, ahol maga Ferenc József és az Osztrák-Magyar Monarchia nemesei is örömmel töltötték idejüket. Meglátogatjuk a néhai botanikus kertet, melyet mostanra mindenki által látogatható közparkká alakítottak, legeltetjük szemünket a Monarchia korát idéző építészeti remekeken, megcsodáljuk a kristálytiszta vízű tengerpartok és kikötők forgatagát. A város bebarangolása után folytatjuk utunkat az Isztriai-félszigetre.

Szállásunkat a délutáni órákban foglaljuk el, miután még bőven marad idő megmártózni a tengerben, hogy aztán kellemesen elfáradva fogyasszuk el vacsoránkat a szállodában.

2. nap: POREC, BELSŐ-ISZTRIA

Utasaink eldönthetik, hogy a helyi strandok valamelyikén töltik a napot, vagy velünk tartanak az Isztirai-félsziget páratlan kulturális kincseinek feltérképezésén.

Fakultatív program: Első állomásunk Porec óvárosa, ahol megtekintjük a leírhatatlan szépségű, bizánci mozaikokkal díszített Euphrasius bazilikát, melyet méltán választottak meg az UNESCO világörökség részévé. A város letűnt korokat idéző utcácskáin barangolva, úgy érezhetjük, mintha visszatérnénk a római birodalom korába.

Amint kigyönyörködtük magunkat, egy helyi kisbusszal tovább indulunk Motovun erődvárosába. A város falai a Mirina folyó völgyében haladó kereskedelmi útvonalat voltak hivatott védeni, és a mai napig állnak, sőt a falakon sétálva lélegzetelállító látványban lehet részünk. Ha rajongunk a kulináris élvezetekért, itt megkóstolhatunk egy igazi különlegességet a szarvasgombás étkek sorából, de ha szeretnénk hazavinni belőlük, azt is megtehetjük, mert a helyiek számtalan különféle módon készítik el ezt a finomságot.

Az ízletes falatok után folytatjuk utunkat Hum városa felé, amit a világ legkisebb városaként jegyeznek, nem is csoda hiszen alig 20 fő lakja. A város felé kanyarogva az ősi horvát glagloita írással díszített emlékműveket figyelhetünk meg. A városkába érve olyan érzésünk lehet, mintha besétálnánk egy középkori film díszletei közé.

Napunk utolsó állomása Pazin városa lesz, ezt választotta Verne Gyula Sándor Mátyás című regényének helyszínéül. A városban mindössze egy kisebb megállót tartunk, hogy utasaink lefotózhassák a mesébe illő tájat.

3. nap: BALE, ROVINJ, LIMSKI-FJORD, PULA

Ez alkalommal is van lehetőségünk választani a fakultatív autóbuszos kirándulás és a tengerparti pihenés között.

Reggelink elfogyasztása után autóbuszunkkal meglátogatjuk a közelben lévő Limski-fjordot, mely 10 km hosszúságban, megközelítőleg 100 méter magas sziklafalakkal övezve kanyarog a szárazföld belseje felé. Rövid fotózkodás után folytatjuk utunkat Baléba, mely a mai napig őrzi századokkal ezelőtti hangulatát. Ezt követően tovább haladunk Rovinj városa felé, melynek épületei hűen tükrözik a velencei uralom stílusjegyeit. A tengerbe nyúló földnyelven épült város legmagasabb pontja ad otthont Szent Eufémia templomának, mely a város védőszentjének szarkofágját őrzi, s melynek harangtornya a velencei Campanile mintájára készült.

Miután kigyönyörködtük magunkat a fenséges kilátásban, folytatjuk utunkat Pula városa felé. A város már a római korban nagyon fontos helyszín volt, és jelentőségét az Osztrák Magyar Monarchia idejére csak növelte, hiszen haditengerészeti bázis működött itt. A hajdan volt amfiteátrum sétánk egyik meghatározó állomása lesz.

4. nap: HAZAUTAZÁS, RIJEKA

Kiadós reggelink után elköszönünk az isztriai vidéktől, és megkezdjük utunkat Magyarország felé, azonban egy állomást még tartalmaz utazásunk, amit hazafelé ejtünk útba. Rijeka, a hajdan magyar fennhatóság alá tartozó színpompás kikötőváros kedves kis utcácskáit barangoljuk be. Egy kellemes sétát teszünk a Korzón, és csak ezt követően indulunk el Magyarország irányába. Érkezésünk az esti órákban várható.

Utazás:

felsőkategóriás autóbusszal

Szállás:

Hotel Duga Uvala ** Duga Uvala

Gyönyörű zöld környezetben található, a kavicsos strand mellett, a szálláshely közvetlen közelében több kavicsos, köves, sziklás öböl is található. A strandon bérelhető nyugágy és napernyő.

Elhelyezés:

Kétágyas, saját fürdőszobás szobákban. TV, klíma, internet, erkély, bérelhető mini hütő kb.8 eur/nap. Egy- és háromágyas szobák igényelhetők. 

 

Ellátás:

Félpanzió büférendszerben, a vacsorához italfogyasztás is tartozik (csapolt sör,bor,üdítő).

Fakultatív programok:

Belső-Isztria program (20.00 EUR)

Bale-Rovinj-Limski-fjord-Pula program (20.00 EUR)

Pulai Aréna belépő (50.00 HRK)

Motovun kisbusz (20.00 HRK)

Motovun erődfal (25.00 HRK)

Porecs-Euphrasius bazilika (50.00 HRK)

Indulási időpontok

2021-09-16

  • Budapest, Budapest, BOK (volt SYMA) csarnok elől. Találkozó: 04.40
  • Buda - Budaörsi út, Budaörsi út 112., OMV Benzinkút, MC Donalds Találkozási idő: 05:20
  • Székesfehérvár, Székesfehérvár M7 Shell benzinkút Találkozó: 05:50
  • Siófok, TESCO parkoló (Vak Bottyán u. 27) Találkozó: 06:20
  • Balatonlelle, MOL Marché benzinkút (M7 autópálya 137 km) Találkozó: 06:50
  • Nagykanizsa, Régi 7-es főút (MOL-kút Garay u. 15.) Találkozó: 07:50
Leírás összecsukása
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:

Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatja is!

Ár tartalmazza:

- Utazás felsőkategóriás autóbusszal- Csoportkísérő idegenvezető- 3 éj szállást Pula környékén - Félpanzió

Ár nem tartalmazza:

- Egyágyas felár: 12.000 Ft* egy utas esetén- Idegenforgalmi adó: 1.800 Ft/fő*,

- Ülőhelyválasztási felár: 3.000 Ft/fő- Fakultatív Belső-Isztria program: 20 EUR + belépők- Fakultatív Bale-Rovinj-Limski-fjord-Pula program: 20 EUR + belépők- Pulai Arena (amfiteátrum): 50 HRK- Motovun kisbusz: 20 HRK- Motovun erődfal: 25 HRK- Euphrasius bazilika (Porec): 50 HRK- Utasbiztosítás 1.320 Ft/fő

A belépők és fakultatív programok a buszon fizetendők. 

* kötelezően fizetendő

FONTOS:Az esetleges határellenőrzésre számítva kérjük győződjenek meg utazási okmányaik érvényességéről.

Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák, például adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer stb. 

Útközbeni felszállók figyelmébe: Az útközbeni felszállást választók figyelmét felhívjuk arra, hogy az autóbusz visszafelé úton legtöbb esetben a másik oldalon lévő pihenőben fog megállni! Az autópályán történő átkelés felüljáró hiányában nem megoldható, tehát kérjék meg egy ismerősüket, hogy vegye fel Önöket a másik oldalon.

Kérjük, hogy szíveskedjenek a pontos összeggel fizetni, mert nagyobb címlet esetén probléma adódhat a visszaadásból.A programváltoztatás jogát fenntartjuk!


vissza az előző oldalra