Advent Zakopanéban - krakkói és kassai kirándulással

Úticél: Lengyelország, Krakkó
Szállás típus: Program szerint
Ellátás: Félpanzió
Utazás módja: Busz
Időtartam: 2 éj
Típus: Körutazás, Városlátogatás
Indulás: 2020-12-04

 

1. nap: Elutazás Debrecenből és Nyíregyházáról a kora reggeli órákban. A legszebb felvidéki városok (Kassa - Eperjes - Lőcse - Késmárk) érintésével érkezünk a Magas-Tátra legismertebb, gorálok által lakott hagyományőrző falujába, Zsgyárba (kávészünet). A kis pihenő után továbbindulunk a lengyel Tátra és egyben Lengyelország legkedveltebb hegyi üdülőközpontjába, Zakopanéba. Séta az adventi fényekben tündöklő üdülővárosban. Szállás elfoglalása (2 éj), vacsora.

2. nap: Reggeli után megnézzük Zakopane gorál motívumokkal díszített templomait és a régi temetőt, ahol híres lengyelek vannak eltemetve. Majd fogaskerekűvel feljuthatunk a Góbalówka-hegyre (1.128 m), ahonnan csodálatos panoráma tárul a havas tátrai hegycsúcsokra. Délután részt veszünk a karácsonyi kavalkádban, ahol nagyon ízléses ajándékokat lehet vásárolni és a hangulatos gorál kocsmákban forralt borozgatni. Este szállás elfoglalása (hó esetén lovasszánozási lehetőség).

Ezen a napon fakultatív kirándulási lehetőség van Krakkóba: ára 8.900 Ft / fő + belépők  (minimális létszám: 20 fő)

Reggeli után Krakkóba teszünk kirándulást, melynek óvárosa és a királyi vár az UNESCO Világörökségi listán is szerepel. Királyi vár és a székesegyház megtekintése. Ezután gyalogos séta az Óvárosban: Jagelló Egyetem, Posztócsarnok, Mária templom. Városlátogatás után séta az adventi forgatagban, ahol több mint 150 bódéban kínálják az árusok a gyönyörű termékeiket. Közben meg lehet kóstolni az ünnepi ételeket és italokat. Este visszaindulás Zakopanéba.

3. nap: Reggeli után rövid pihenőkkel érkezünk Kassára, ahol a karácsonyi díszbe öltözött városban az árusok hagyományőrző kézműves ajándékokat kínálnak. Séta közben forralt borral vagy mézes sörrel melegíthetjük fel magunkat.
A kora esti órákban indulunk haza, érkezés Miskolcon át, Nyíregyházára, majd Debrecenbe.

Részvételi díj: 36.900 Ft / fő
Minimum létszám: 35 fő

Az ár tartalmazza:

  • utazás nemzetközis turista autóbusszal
  • 2 éjszakai szállás reggelivel, idegenvezetés
  • idegenvezetés

Az ár nem tartalmazza:

  • félpanzió (2reggeli + 2vacsora): 8.000 Ft/fő (a program félpanzióval foglalható)
  • helyszínen fizetendő belépők és járulékos költségek ára kb. 120 PLN/fő + kb. 10 EUR/fő
  • BBP biztosítás (Irodánkban is köthető)

EGYÁGYAS FELÁR: 12.000 Ft

Leírás összecsukása
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:

Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatja is!


vissza az előző oldalra