Itália ínyenceknek

Úticél: Olaszország, Körutazás Olaszországban
Szállás típus: Hotel ***
Ellátás: Reggeli
Utazás módja: Busz
Időtartam: 3 éj
Típus: Körutazás, Városlátogatás
Indulás: 2021-08-05

 

Leírás:

Három napon át élvezheti az olasz "dolce vita" életérzést Észak-Olaszország mesés városaiban. A reneszánsz éra ma is csillogó fénye, fenséges bizánci mozaikok díszítette utcák, a pompás építészet, mennyei ízekben gazdag gasztronómia, zamatos, testes borok és a modern technika eklektikus egésze kínál az Ön számára felejthetetlen élményt utazásunk során. Tartson velünk egy hétvégére és ismerje meg az édes életet az olaszoknál!

Program:

1. NAP: FERRARA

A hajnali órákban indulunk el Budapestről, és Olaszországig csak rövid pihenőket tartunk. Így a délután folyamán megérkezünk a reneszánsz városképéről híres Ferrarába, ahol egyből bele is vetjük magunkat a város felfedezésébe. A városnézés során megtekintjük a városért oly' sokat tett Este család kastélyát, a középkori téglavárat, a Katedrálist és a Gyémánt Palotát is. A kanyargós macskaköves utcák bája és a mesekönyv illusztrációjának is beillő vár pedig már csak hab az egyébként is tetszetős tortán. 

A tartalmas nap után elfoglaljuk Bologna környéki szállásunkat, ahonnan másnap Ravennába folytatjuk utunkat.2. NAP: RAVENNA, BOLOGNA

Reggeli után útra kelünk az egyik legrégebbi olasz város, Ravenna felé, ahol páratlan együttese található az ókeresztény és bizánci mozaikoknak és épületeknek

A délutánt Bolognában töltjük. A várost "a vörös város" becenévvel is illetik, mivel az épületek nagy része vörös téglából és terrakottából épült. Emellett számtalan hangulatos árkád díszíti a várost, mely páratlan látványban részesíti az erre járó turistákat. Az egyetemi város jellegéből adódó fiatalság és lazaság kellemes egyveleget alkot a városban burjánzó építészeti remekekkel: megnézzük a Santo Domenico templom gótikus kápolnáit, megismerjük a Piazza Maggiorét és az ott található csodálatos épületeket, megtekintjük a város jelképeinek számító tornyokat. 

 3. NAP: OLASZ ÍZEK, FERRARI MÚZEUM

Ez a nap az olasz ízek bűvöletében telik majd el: a parmezánnal, a pármai sonkával, finom borokkal, valamint a ,,vörös istállóval" tervezünk emlékezetes randevút.

A reggeli során mindenki hagyjon elég helyet a nap kóstolóinak, ugyanis ínyenc fogások várnak minket több helyen is. Elsőként egy sajtkészítő műhelyben teszünk látogatást, ahol az egyik legrégebbi európai sajtfajta, a ,,sajtok királyának" is nevezett parmezán készítésének titkaival ismerkedünk meg, és természetesen kóstolunk is belőle. 

Gasztrotúránk következő állomása előtt rövid kitérőt teszünk a Torrechiara kastély felé, amely az egyik leglátványosabb az észak-olasz kastélyok közül. Majd megérkezünk a pármai sonka kóstolóra, ahol az ízek élvezete mellett azt is megtudhatjuk, hogy miért csak itt, a Parma környéki dombokon készülhet ez a különlegesség. Végül helyi borokkal kísérhetjük az izgalmas napot: olyan gyöngyszemekből kortyolhatunk, mint a félédes, gyöngyöző vörösbor, a Lambrusco, vagy a Malvasia szőlőből készülő édes, fehér, szicíliai likőrbor. Az ízek birodalmában tett kirándulás után városnéző sétára indulunk Parmában, melynek során érintjük a Keresztelőkápolnát és a Dómot, amelyet Correggio nagyszerű falfestményei ékesítenek. 

A délután a technikai sportok szerelmeseinek tartogat még izgalmas epizódokat, ugyanis látogatást teszünk a Maranelloban található Ferrari Múzeumban. Itt az autókon keresztül ismerhetjük meg a Ferrari egyedülálló és lenyűgöző történetét, fotózkodhatunk a gyönyörű kiállítási darabokkal és megismerhetjük a cég bámulatos jövőképét is. 4. NAP: GRAPPA MÚZEUM

A kora reggeli órákban indulunk el Bassanoba, hogy még a hazatérés előtt legyen időnk megnézni a híres Grappa múzeumot, ahol videot tekinthetünk meg az olasz grappa készítés hagyományáról és egy kis kóstolóval zárjuk gasztronómiai túránkat! Ezt követően trövid pihenőkkel megszakított utazás Budapestre, érkezés a késő esti órákban.

Utazás:

felsőkategóriás autóbusszal

Szállás:

3* szállodában Bologna-ban

Elhelyezés:

2 ágyas standard szobákban

Ellátás:

Reggelis ellátással (fakultatív vacsora befizethető)

Indulási időpontok

2021-08-05

 • Budapest, Budapest, Olof Palme sétány, Műjégpálya elől. Találkozó: 04:40
 • Buda-Budaörsi út, Budaörsi út 112., OMV Benzinkút, MC Donalds Találkozási idő: 05:20
 • Székesfehérvár, Székesfehérvár M7 Shell benzinkút Találkozó: 05:50
 • Siófok, TESCO parkoló Találkozó: 06:20
 • Balatonlelle , M7 Balatonlellei pihenő, Marché bisztró Találkozó 07.15
 • Nagykanizsa, Régi 7-es főút (MOL-kút Garay u. 15.) Találkozó: 07:50

2021-10-07

 • Budapest, Budapest, Olof Palme sétány, Műjégpálya elől. Találkozó: 04:40
 • Buda-Budaörsi út, Budaörsi út 112., OMV Benzinkút, MC Donalds Találkozási idő: 05:20
 • Székesfehérvár, Székesfehérvár M7 Shell benzinkút Találkozó: 05:50
 • Siófok, TESCO parkoló Találkozó: 06:20
 • Balatonlelle , M7 Balatonlellei pihenő, Marché bisztró Találkozó 07.15
 • Nagykanizsa, Régi 7-es főút (MOL-kút Garay u. 15.) Találkozó: 07:50
Leírás összecsukása
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:

Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatja is!

Ár tartalmazza:

 • - Autóbuszos utazást
 • - Elhelyezést 3 csillagos szállodákban, 2 ágyas szobákban
 • - Reggelis ellátást (fakultatív vacsora befizethető)
 • - Csoportkísérő idegenvezetőt
 • - Magyar nyelvű, helyi idegenvezetőt

Ár nem tartalmazza:

- Fakultatív vacsora felár: 19.000 Ft - Egyágyas felár: 24.000 Ft- Vox készülék: 2.000 Ft- Idegenforgalmi adó: 12 EUR- Ferrara kirándulás belépőjegyek: 20 EUR*- Bologna városnézés: 15 EUR*- Ravenna városnézés: 22 EUR*- Párma, Ferrari múzeum belépők: 25 EUR

A belépők és fakultatív programok a buszon fizetendők. 

FONTOS: Az esetleges határellenőrzésre számítva kérjük győződjenek meg utazási okmányaik érvényességéről.

Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák, például adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer stb. 

Útközbeni felszállók figyelmébe: Az útközbeni felszállást választók figyelmét felhívjuk arra, hogy az autóbusz visszafelé úton legtöbb esetben a másik oldalon lévő pihenőben fog megállni! Az autópályán történő átkelés felüljáró hiányában nem megoldható, tehát kérjék meg egy ismerősüket, hogy vegye fel Önöket a másik oldalon.

Kérjük, hogy szíveskedjenek a pontos összeggel fizetni, mert nagyobb címlet esetén probléma adódhat a visszaadásból.A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

 

A városnézések során tömegközlekedést veszünk igénybe, amelynek költsége előre nem kalkulálható, ezért a helyszínen egyénileg fizetendő.

* A fakultatív programokon a részvétel kötelező, kivéve, ha az utazás foglalásakor már előre jelzik, hogy nem kívánnak részt venni a programokon. Ebben az esetben a helyi idegenvezetővel történő városnézésen sem tudnak részt venni. Megértésüket köszönjük!


vissza az előző oldalra