Advent Prágában - Kozel sörgyár látogatással

Úticél: Csehország, Prága
Szállás típus: Program szerint
Ellátás: Félpanzió
Utazás módja: Busz
Időtartam:
Típus: Városlátogatás
Indulás:

 

Leírás:

Prága festői városának szépségét, egyszer mindenképpen meg kell tapasztalni, utána úgyis a rabjává válunk! Romantikus, eldugott utcák, gazdag kulturális és történelmi háttér, igazi cseh sörkülönlegességek és egy csipetnyi kulináris kaland fűszerezi Prágai csavargásunkat! Ez a receptje egy tökéletes adventi hosszú hétvégének! Kóstoljunk bele az igazi prágai hangulatba!

 

Program:

1. nap: Kora reggel indulunk a választott felszállási helyről, utazás - rövid pihenőkkel - Csehországba. A kora délutáni órákban érkezünk Prágába, majd a délutánt az Óváros nevezetességeinek szenteljük. Sétánkat a Vencel téren kezdjük, majd a Lőportornyot és a Reprezentációs Házat nézzük meg. Az Óvárosi téren található a város egyik büszkesége, a középkori csillagászati óramű, az Orloj, az Óvárosi Városháza és Husz János szobra. Az óra minden egész órában apostolszobrokkal és harangjátékkal örvendezteti a járókelőket. A tér ékességeként itt áll a Tyn templom, amely aszimmetrikus homlokzatával adja a tér egységes képét. Miután közösen elsétáltunk a közeli Zsidónegyedbe, az est hátralévő részében megvásárolhatjuk a családnak szánt ajándékokat és élvezhetjük a helyi ételek és italok fenséges ízét. Este elfoglaljuk a szállást.

2. nap: Reggeli után városnéző sétára indulunk a prágai várban. Felfedező utunkat a strahovi kolostornál kezdjük, majd elsétálunk a Lorettói Szűz Mária templomhoz, és a Cernín-palotához. Miután az Érseki és a Schwarzenberg Palota mellett elhaladtunk, eljutunk a gótikus Szent Vitus székesegyházhoz, amelynek a tornyából csodás kilátás nyílik a városra. Lehetőség nyílik a várnegyed felfedezésére. Közös sétánkat a Károly-hídnál zárjuk. Délután önállóan felfedezhetjük az ún. Kisoldal városrészt, ahol a Szent Miklós templomra, a Wallenstein-palotára, az Olasz és Jan Neruda-ról elnevezett utcára hívnánk fel a figyelmet.

Délután elvegyülünk az Óváros tér Adventi vásárában, mely 2016-ban elnyerte Európa legszebben díszitett adventi terét.

Este fakultatív 3 fogásos sörvacsora itallal egy hangulatos prágai étteremben.

3. nap: Reggeli után szabadprogram, illetve fakultatív egy órás hajókázás a Moldván. Búcsút veszünk Prágától,elindulunk hazafelé. Megérkezünk Velké Popovice-be, ahol tovább fokozzuk az élvezeteket, s egy kóstolóval egybekötött, gyárlátogatást teszünk a Kozel sörgyárban. Hazaérkezés a késő esti órákban.

 

Utazás: felsőkategóriás autóbusszal

Utazás:

 

 

Szállás:

középkategóriás szállodában Prágában

Elhelyezés:

2 ágyas, saját fürdőszobás szobákban. (1 és 3 ágyas szobák lekérésre.)

Ellátás:

reggelivel

Fakultatív programok:

Egyórás hajókázás a Moldván (340.00 CZK)

Az egyórás hajókirándulás során különleges módon fedezhetjük fel Prága szépségeit. A folyón átívelő hidak alatt hajózva szinte elérhető közelségbe kerül a történelem.

A programot az idegenvezetőnél lehet befizetni CZK-ban  (min. 10 fő jelentkezése esetén indulnak).

3 fogásos sörvacsora Prága hangulatos éttermében (590.00 CZK)

Tartson velünk egy hangulatos prágai étterembe, ahol elfogyasztjuk  kihagyhatatlan prágai sörvacsoránkat! A vacsora tartalma: aperitif + 3 fogás + 1/2 liter sör (vagy egy pohár üdítő)

 

Indulási időpontok

2020-12-18

 • Budapest, Hősök tere (Olof Palme sétány) Találkozás: 05:40
 • Buda - Budaörsi út, Budapest, Olof Palme sétány, Műjégpálya elől. Találkozó: 05.40
 • Tatabánya, Lukoil benzinkút Találkozás: 06:50
 • Győr, TESCO parkoló (Királyszék út 33.) Találkozás: 07:30
 • Mosonmagyaróvár, M1-es 162-es km-nél levő Mosoni pihenőhely. Találkozás: 08:15
Leírás összecsukása
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:

Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatja is!

Ár tartalmazza:

 • - Utazást felsőkategóriás autóbusszal
 • - 2 éj szállást középkategóriás hotelben
 • - Reggeli
 • - Magyar nyelvű idegenvezetés
 

Ár nem tartalmazza:

 • - Utasbiztosítást: 390 Ft/fő/nap
 • - VOX készülék városnézéshez: 1.500 Ft/fő
 • - Kozel sörgyár látogatás kóstolóval: 180 CZK / fő
 • - Fakultatív 1 órás hajókázás a Moldván: 340 CZK / fő
 • - Fakultatív sörvacsora (3 fogás, itallal): 590 CZK/ fő

A belépők és fakultatív programok a buszon fizetendők. 

FONTOS: Az esetleges határellenőrzésre számítva kérjük győződjenek meg utazási okmányaik érvényességéről.

Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák például adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer stb. 

Útközbeni felszállók figyelmébe: Az útközbeni felszállást választók figyelmét felhívjuk arra, hogy az autóbusz visszafelé úton legtöbb esetben a másik oldalon lévő pihenőben fog megállni! Az autópályán történő átkelés felüljáró hiányában nem megoldható, tehát kérjék meg egy ismerősüket, hogy vegye fel Önöket a másik oldalon.

Kérjük, hogy szíveskedjenek a pontos összeggel fizetni, mert nagyobb címlet esetén probléma adódhat a visszaadásból.A programváltoztatás jogát fenntartjuk!


vissza az előző oldalra