Amerikai Egyesült Államok - Nyugati panoráma 2021, 2022

Úticél: Amerikai Egyesült Államok, Körutazás Amerikában
Szállás típus: Hotel ***
Ellátás: Reggeli
Utazás módja: Repülővel
Időtartam:
Típus: Európán túl, Közönségkedvenc, Városlátogatás
Indulás:

 

A program tervezett útvonala:


1. nap: Budapest – San Francisco

Reggeli órákban indulunk utunkra, egy átszállás után megérkezünk San Franciscóba. Elfoglaljuk remek elhelyezkedésű szállásunkat, majd estefelé a hallban röviden átbeszéljük a következő napok programját.

2. nap: San Francisco Fisherman’s Wharf – Golden Gate – Lombard Street – Twin Peaks – Union Square

Reggeli után, a délelőtti órákban felkeressük a város ikonikus látnivalóit. Vár ránk a Fisherman’s Wharf hangulatos halászkikötője, a filmekből jól ismert Golden Gate híd, ill. a világ legkanyargósabb utcájaként ismert Lombard Street. Ellátogatunk a Twin Peaks kilátóra is, ahonnan páratlan panoráma nyílik a város egészére. A délutáni szabadprogram alatt mindenkinek lehetősége nyílik rá, hogy saját maga fedezze fel a nyitottságáról híres várost. Ajánljuk a népszerű piros kábelvasút kipróbálását és a Union Square üzleteiben való vásárlást! Esti fakultatív, San Francisco by night programunk keretében a város éjszakai énjét ismerhetjük meg: sétahajóból gyönyörködhetünk a belváros felhőkarcolóinak sziluettjében, miközben elfogyasztjuk könnyű vacsoránkat. 

3. nap: San Francisco – Monterey – Carmel – 17-Mile Drive

Remek reggelink után az egész napos fakultatív kirándulásunk ma Monterey és Carmel látványos városaiba kalauzol el minket. Utunk a Csendes-óceán legszebb partszakaszain vezet végig, amelynek része a világ egyik legismertebb panorámaútja, a 17-Mile Drive is. A partvidéket csodás öblök és sziklaformációk teszik látványossá. Monterey egykori halászkikötőjében kedvünkre csemegézhetünk a helyi fogásokból, a hajdani szardíniakonzerv-gyár felújított negyedének utcácskáin pedig múlt századi hangulatban bolyonghatunk. A csodás, fehér homokos partszakaszáról is híres Carmel művészvárosában felfedezzük a helyi galériákat és régiségkereskedéseket, majd visszatérünk San Franciscóba.  

4. nap: San Francisco – Yosemite Nemzeti Park – Fresno

A reggelit követően körutazásunk egyik legvarázslatosabb napja következik: élményeink gyűjteménye ma a természeti csodákkal zsúfolt Yosemite Nemzeti Parkkal gazdagodik. Buszunkkal bejárjuk a park területét, és közben megcsodáljuk bámulatos vízeséseit, gránitcsúcsait és óriásfenyőit. Az éjszakát a közeli Fresnóban töltjük el.

5. nap: Fresno – Las Vegas – Barstow Outlet

Miután elköltöttük reggelinket, a Mojave-sivatagon keresztül vezet utunk Las Vegasba, a szerencsejátékok fővárosába. Út közben rövid kitérőt teszünk, hogy a Barstow Outlet kihagyhatatlan vásárlási lehetőségével éljünk. A kora esti órákban érkezünk meg a neonfények városába. Esti, Las Vegas by night fakultatív programunk a fényárban úszó város éjszakai arcát mutatja be, a program vacsorát is tartalmaz. 

6. nap: Las Vegas – Hoover gát – Grand Canyon

Első vegasi reggelink után, hatodik napunkon a Las Vegas-i utazások kihagyhatatlan kiruccanása következik: felfedezzük a Grand Canyon szépségeit. Útközben megnézzük a Colorado folyóra épült Hoover-gátat, majd a kanyonhoz érve magunkat apró hangyának érezve ámulunk a híres, vöröslő sziklaformációkon. Bejárjuk a legszebb látványt nyújtó kilátópontokat is, hogy mindenki kedvére készíthesse a lélegzetelállító fotókat. Nemcsak a csodás látvány ad életre szóló emlékeket, extra fakultatív programokkal is kiegészíthetjük élményeinket, vár ránk egy ebéd, valamint egy izgalmakkal teli szemlélődés a Skywalk üvegpadlós kilátójából vagy egy helikopteres sétarepülés a kanyon felett.

7. nap: Las Vegas – Tűz völgye vagy Outlet  

Miután megreggeliztünk, nehéz választás áll előttünk, két remek fakultatív programlehetőség közül választhatunk: bejárhatjuk a város híres outlet üzleteit, vagy idegenvezetőnkkel tarthatunk a Tűz Völgyének felfedezésére. A Nevada állam déli részén elhelyezkedő park a nevét a Nap sugarait visszaverő, ránézésre szinte égő azték homokkő formációról kapta. A 150 millió éves „izzó” sziklák mellett olyan látványos alakzatokkal is találkozhatunk, mint az „Elefánt Szikla”, a „Tűzvölgy Boltív” és a „Tűzhullám”. A sokszor földöntúlinak ható táj mellett a park annak is köszönheti népszerűségét, hogy több hollywoodi kasszasiker (Viva Las Vegas, Emlékmás, Star Trek, stb.) képkockáin is feltűnt. Esti fakultatív programunk a Las Vegas Show, egy hamisítatlan vegasi showműsoron vehetnek részt.  

8. nap: Las Vegas – San Diego – Calico Ghost Town

Reggelinket követően Dél-Kalifornia felé vesszük az irányt, az első megállónk a Calico Ghost Town. Az egykori bányásztelepülés szellemvárosa a western filmek hangulatát adja vissza. San Diego városába délután érkezünk, ahol egyből félnapos városnézésbe kezdünk. Meglátogatjuk a mesébe illő Balboa Parkot, a viktoriánus épületeivel büszkélkedő Gázlámpás negyedet és a mexikói hangulatú óvárost. 

9. nap: San Diego – USS Midway – Santa Monica Beach – Los Angeles

Miután elfogyasztottuk reggelinket, fakultatívan ellátogatunk a USS Midway múzeumba. Ez egy múzeummá alakított, egykori repülőgép-hordozó, amely kötelező program a történelem és a technológia szerelmeseinek!
Következő úti célunk az Angyalok Városa, ahol egyenesen az óceánparti Santa Monica Beachre megyünk. Itt szabad program keretei közt fedezhetjük fel a helyet, és ismerhetjük meg a Baywatch sorozatbeli „díszleteket”. Miután jól szemügyre vettük a hullámlovasokat, megéri sétálni egyet a híres 66-os út végpontjánál, a promenádon. Az esti órákban jelentkezünk be szállodánkba. 

10. nap: Los Angeles – Hollywood – Beverly Hills – Rodeo Drive – Sunset Boulevard

Reggeli után ma Los Angeles csak arra vár, hogy felfedezzük, így bele is csapunk a közepébe. Bejárjuk Hollywoodot, a luxusotthonoknak helyet adó Beverly Hills-t, a fényűző üzleteiről híres Rodeo Drive-ot és a lüktető Sunset Boulevardot. Délutáni fakultatív program: A Universal filmstúdiókba látogathatunk el, ahol a filmkészítés varázslatos világába tekinthetnek bele az érdeklődők. A remek szórakozás garantált kicsik és nagyok számára egyaránt! 

11-12. nap: Los Angeles – Budapest

Amerikai utunk a végéhez közeledik, az utolsó szabadprogram következik a hotelben elfogyasztott reggelink után. Kiváló menetrendünknek köszönhetően még van némi idő elbúcsúzni Los Angeles városától, ill. vele együtt az USA-tól is. Transzfer után repülőre szállunk, körutunk 12. napján érkezünk Budapestre a menetrend függvényében.

A városnézések során sokat fogunk sétálni, gyalogolni is, így ezek a programok aktív fizikai igénybevételt jelentenek.

Partnerünk, a Morton’s Travel ajánlásával.

Leírás összecsukása
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:

Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatja is!

 

Árak és felárak (1 főre) 2021. 06.22., 07.11., 08.16., 09.20., 10.27., 11.17., 2022.04.18., 05.09., 06.20., 07.11.


Részvételi díj (VI. 22.): 698.000 Ft
Részvételi díj (VII.11.): 754.000 Ft
Részvételi díj (VIII.16.): 735.000 Ft
Részvételi díj (IX.20.): 708.000 Ft
Részvételi díj (X.27., XI.17.): 698.000 Ft
Repülőtéri illeték: kb. 129.000 Ft
1 ágyas felár (VI.22., VII.11.): 299.000 Ft
1 ágyas felár (VIII 16.): 259.000 Ft
1 ágyas felár (IX.20.): 269.000 Ft
1 ágyas felár (X. 27): 199.000 Ft
1 ágyas felár (XI. 17): 259.000 Ft
ESTA engedély: 8.000 Ft/fő


Utasbiztosítás (BBP): 7.500 Ft
2021.01.01-től a megrendeléssel egyidőben igényelt BBP biztosítással az Ön kalkulált útlemondási biztosítása önrészmentessé válik. Részletek itt.


Utazás: menetrendsz. repülővel, helyben autóbusszal
Elhelyezés: 10 éj jó elhelyezkedésű, városközponti szálloda***
Ellátás: 10x reggeli


Fakultatív programok (15 főtől)
San Francisco by night: 27.900 Ft
Kirándulás Monterey/Carmel: 32.900 Ft
Las Vegas Show: 47.900 Ft
Las Vegas by night: 29.900 Ft
Grand Canyon helikopterrel (könnyű ebéddel): 84.900 Ft
Grand Canyon belépőjegy a Skywalk üveghídra (könnyű ebéddel): 27.900 Ft
Kirándulás a Valley of Fire Parkba: 32.900 Ft
San Diego USS Midway belépő: 9.900 Ft
Universal Studios: 44.900 Ft


Az élmény meghosszabbítható:
4 éjszaka Hawaii szigetén a világhírű Waikiki Beachen: repülővel, transzferrel,
3*-os szállodában: 329 900,- Ft/fő
4*-os szállodában: 399 900,- Ft/fő
5*-os szállodában: 449 900,- Ft/fő


Borravaló a program során (kötelező): 5 USD/nap (helyszínen fizetendő)
Egyéni útlemondási biztosítás felár ellenében (1%) a megrendelés pillanatában, a megrendelt tételekre vonatkozóan köthető.


Minimális létszám: 15 fő
Csatlakozási lehetőség: Transzfercsatlakozás lehetőségeiről információ a programfüzet elején és honlapunkon. Repülőjegyet a repülőtársaság visszaigazolása alapján tudunk biztosítani. A repülőjegy és a reptéri illeték ára a jegykiállítás idejétől függően módosulhat! A részvételi díj útlemondási biztosítást nem tartalmazza. Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel!


Belépéshez ESTA (turista belépési) engedély szükséges! 
ESTA engedély díja + ügyintézés: 8.000 Ft (egyénileg is kitölthető saját felelősségre elektronikusan)


A részvételi díj tartalmazza:

- nemzetközi repülőjegyeket kézipoggyásszal és 23-kg-os feladható csomaggal
- szállást program szerint 3*-os szállodákban
- reggelis ellátást (Hawaii hosszabbításunk nem tartalmaz ellátást!)
- transzfereket, hely(köz)i közlekedést program szerint
- az útleírásban szereplő programokon való részvételt (gyalogos és buszos városnézések) magyar nyelvű idegenvezetővel

 
A részvételi díj nem tartalmazza:

-  repülőtéri illetéket (129 000 Ft/ fő)
- sztornóbiztosítást (a teljes részvételi díj 1%-áért köthető, az önrész mértéke 20%)
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást
- fakultatív programokat
- a programban nem megjelölt étkezéseket, melyben idegenvezetőnk segítséget nyújt (ebéd kb. 15-20, vacsora kb. 20-30 USD / fő)
- kötelező borravalót – helyi szokás szering napi 5 USD/ fő, melyet idegenvezetőnk az első napon beszed 


vissza az előző oldalra