Advent Zágrábban 2 Nap /1 Éj ***

Úticél: Horvátország, Horvát hegyvidék
Szállás típus: Hotel ***
Ellátás: Félpanzió
Utazás módja: Busz
Időtartam: 1 éj
Típus: Körutazás, Városlátogatás
Indulás: 2020-12-05

 

Rövid ismertető: Ki gondolná, hogy pár órányira tőlünk egy igazán felejthetetlen adventi vásárral találkozhatunk, mely egyedi hangulatával igazi karácsonyi élménynek igérkezik és már 4 alkalommal nyerte el  Európa legszebb Adventje címet! Zágráb elragadó látnivalói mellett, olyan egyedülálló élményekkel gazdagodhatnak, melyeket csak az itt található jeges park és annak korcsolya útjai, a város fényalagútjai és a közelben található Salaj fénykert, közel 2 millió lámpával kivilágított parkja tud nyújtani. Eközben természetesen ne felejtkezzünk el a forralt bor, a fahéjas sütemények és a számos ajándékötletet kínáló adventi vásárokról sem. Tartson velünk, hiszen mindezt látni kell!

Utazás: légkondicionált autóbusszal (videó, italautomata) Nincs éjszakai utazás!
Szükséges úti okmány:
 érvényes személyigazolvány vagy útlevél.

Szállás: Zágráb-ban Hotel 3*: 2-3 ágyas szobák, fürdőszoba, TV, ingyenes WiFi.

Ellátás (krt): 1 félpanzió (svédasztalos reggeli és menü ebéd).

Fel- és leszállási lehetőség:
Budapest (Blaha Lujza tér és BAH-csomópont), Budaörs, Székesfehérvár, Siófok, Balatonboglár, Nagykanizsa.

Időpontok: 2020.
December 05-06. 
December 12-13.
December 19-20.

Program:
1. nap - Varasd, Zágráb, Adventi Vásár, Csoki Múzeum
Indulás reggel 6.00 órakor Budapestről. A délelőtti órákban megállunk Varasd barokk városánál és igazi adventi hangulatban megismerjük annak gazdag múltját is. Tovább haladva Zágráb-ba érkezünk szállás foglalás követően ebéd a szállodában, majd felfrissülve, irány az óváros. Idegenvezetőnkkel körbe járjuk az adventi vásárt a város valamely terén vagy kis utcáján, ahol felváltva sorakoznak a különböző stílusú standok, zenés műsorok, a sok ízletes forralt bor és vidám arcok. A szórakozást különböző stílusú zenék és bárpultok teszik teljessé, így minden korosztály felhőtlenül élvezheti a forgatagot. Kihagyhatatlan még a város belsejében található fényalagút elbűvölő látványa is! Ahogyan esteledik kigyúlnak a díszfények és ezzel lesz teljes az élmény. Ismerkedő séta után mindenki eldöntheti, hogy maga sétál tovább és élvezi a város hangulatát, vagy idegenvezetőnkkel megnézi az első horvát csokoládé múzeumot. A késő esti órákban élményekkel telve visszabuszozunk szállodánkba. Akik még ismerkednének a várossal, tömegközlekedéssel (villamos) vagy taxival juthatnak vissza a szállásunkra.

2. nap - Zágráb, Karácsonyi fénykert 
Ízletes reggelink után elindulunk és városnézésünk során megnézzük ennek a varázslatos városnak az ébredését és szépségét. Természetesen nem lehet kihagyni a főterét, a neobarokk Színház épületét. A felsővárosban megtekintjük a neogótikus stílusú Szt. Markó templomot és teret, a kőkaput és sok más, gazdag múlttal rendelkező épületet, és talán sikerül megtalálnunk a még hiányzó karácsonyi ajándékokat is. Egyedülálló élményt kínál a "jeges park" is, ahol a korcsolyapályán kívül a parkot átszelő korcsolyautak is találhatók, melyeken érdemes végigcsúszkálni. A kora délutáni órákban elbúcsúzunk a várostól és felkeressük a Zágráb közelében található Salaj fénykertet, melynek 2 millió kis lámpással feldíszített kertje, fái, bokrai, a fényárban úszó tavak és patakok hangulata egy karácsonyi mesébe varázsolja a felnőtteket és gyermekeket egyaránt. Higgyék el nekünk, ezt látni kell! Élményekkel gazdagodva irány Magyarország, érkezés Budapestre a késő esti órákban. 

Egy kis ízelitő videó ITT.

Felárak és belépők:
Üdülőhelyi díj 12 év felett: 1 000 Ft/fő.
Kötelező audio guide:         1 000 Ft/fő.

Kedvezmények:
3. ágyon: 12 évig 3 000 Ft/fő

Belépők a helyszínen: kb 100-120 HRK/fő. Karácsony fénykert (kb 40 HRK/fő, Csokoládé Múzeum kb 60 HRK/fő).

Minimum létszám: 35 fő.
Figyelem! Társítási lehetőség 2-3 ágyas szobákban!
Egyágyas felár nélkül foglalható, amennyiben vállalja a garantált társítást 2-3 ágyas szobában!

A részvételi díj tartalmazza: autóbuszos utazást, programokat, szállást félpanzióval (reggeli és ebéd), magyar idegenvezetőt.

A részvételi díj nem tartalmazza: baleset-, betegség -, és poggyászbiztosítás díját (EUB Nivo: 900 Ft/fő), útlemondási díjat (1,3%), foglalási díjat (1.500 Ft/fő 12 év felett), üdülőhelyi díjat, a kötelező audio guide költségét és a belépőket.

Leírás összecsukása
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:

Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatja is!vissza az előző oldalra