6 napos zarándoklat a Szentföldön, Izraelben lelki vezetéssel 2023

Úticél: Izrael, Körutazás Izraelben
Szállás típus: Hotel ***+
Ellátás: Félpanzió
Utazás módja: Repülővel
Időtartam:
Típus: Körutazás, Városlátogatás
Indulás:

 

6 napos zarándoklat a Szentföldön, Izraelben
 lelki vezetéssel

 2023.  november 21-26.

1.      nap:    Budapest – Tel Aviv – Yafo – Haifa
Kora reggeli órákban találkozás a Liszt Ferenc Repülőtéren. Utazás Budapestről Tel Aviv-ba, ahol a Ben Gurion repülőtéren idegenvezetőnk fogadja a csoportot, majd utazunk Yafo-ba, az ókori kikötővárosba. A főtéren a Szent Péter templom, a sikátorok, a park a képzőművészekkel, a gyönyörű kilátás Tel-Avivra és az öbölre, séta. Amennyiben időnk engedi, megállunk Caesarea-ban a Földközi-tenger partján (belépö a helyszinen 13 Euro/fő).. Majd továbbutazunk Haifára, ahol a Carmel-hegyröl nyílik a  panoráma a Bahai –kertrendszerre. Utazás Tiberiasba (vagy Názáretbe) a szállodába, vacsora.

2.      nap:    Genezáreti-tó – Tabgha – Capernaum
Reggeli, majd  utazás a Tábor-hegyre a Színeváltozás helyére, ahová taxival lehet feljutni. (15 Euro/fő, a helyszínen) Továbbutazunk a Genezáreti-tó partján fekvő szent helyekhez:  Tiberiason keresztül Mária Magdolna születési helyének érintésével a Boldog mondások hegyére utazunk.  Következő állomás Tabgha, a kenyér- és halszaporítás csodájának színhelye lesz. Utunkat Capernaumba folytatjuk, ellátogatunk a régi zsinagógához és Péter házához. Következő állomás Kána, majd Názáret, ahol az Angyali Üdvözlet templomába látogatunk, megnézzük a magyar vonatkozású  freskót is közvetlenül az oltár mellett. (1 mise a nap folyamán.) Majd utazás Betlehembe, a szálloda elfoglalása, vacsora.

3.      nap:    Jeruzsálem – Betlehem
Reggeli után látogatás Jeruzsálem óvárosában (UNESCO örökség). Az Oroszlános kapu, Via Dolorosa (mind a 14 stációval), Siratófal, Cion hegy, Dávid király sírja, Utolsó Vacsora terme, a Szent Sír Templom megtekintése.

Délután látogatás Betlehembe, a Pásztorok mezejének és a  Születés templomának megtekintése.  (UNESCO örökség)(1 mise a nap folyamán.) Szállás, vacsora Betlehemben.

4.      nap:    Jeruzsálem
Reggeli, majd egész napos városnézés Jeruzsálemben: Olajfák hegye, a csodálatos jeruzsálemi panoráma megtekintése az Óvárossal. Szent helyek ismertetése. Pillantás a Virágvasárnap útjára, megtekintjük a Dominus Flevit kápolnát. Továbbhaladunk a Getszemáni kerthez és megtekintjük a Nemzetek Templomát, az Elárulás barlangját és Szûz Mária sírját. (1 mise a nap folyamán.) Szállás, vacsora Betlehemben.

5.      nap:    Jericho - Holt-tenger
A reggelit követően utazás Qasr-al-Yahudba, az eredeti keresztelő helyre, ahol Keresztelő Szent János megkeresztelte Jézust., Megkisértés hegyét láthatjuk, Zakeus fája, a világ legmélyebben fekvő pontjához, a Holt-tengerhez. Elhaladunk Qumran-nál, a Holt-tengeri tekercsek lelőhelyénél, az idegenvezetőnk ismerteti a történetüket. Ezután kipróbáljuk a lebegést és a fürdést a Holt-tengerben, ami a világ legsósabb tengere/tava, 33-34% sótartalommal.. (1 mise a nap folyamán.) Visszatérés Betlehembe, vacsora.

6.      nap:    Ein-Karem - Tel Aviv – Budapest
Reggeli, majd Ein Karembe látogatunk, Keresztelő Szent János születésének helyszínére. Látogatás Tel Avivban a Carmel piacon, vásárlási lehetőséggel.(1 mise a nap folyamán.)  Transzfer a repülőtérre, utazás Budapestre, érkezés a késő esti órákban.

 

Leírás összecsukása
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:

Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatja is!

Részvételi díj: 359.000 Ft/fő

Az ár tartalmazza: repülőjegyet A WIZZ AIR menetrendszerinti járataira Budapest – Tel Aviv – Budapest útvonalon, illetékeket, kézipoggyászt (40X30X20cm), elhelyezést 3-4 csillagos szállodákban, kétágyas (vagy 3 ágyas), zuhanyzós/WC-s szobákban, bőséges félpanziót: büféreggelit és menüvacsorát, helyi magyar nyelvű idegenvezetést, programokat, miséket, transzfereket, klímás autóbuszt a teljes körúton.

Az ár nem tartalmazza: kötelező szervízdíjat: 45.- EUR/fő, belépők: 20.000 Ft/fő, + 19.000 Ft/fő repülöjegy felár, külön kérhető 10 kg feladható poggyászt: 42.000 Ft, külön kérhető 20 kg feladható poggyászt: 57.000 Ft. Külön kérhető utazási biztosítás útlemondási biztosítással (+Covid). 70 év alatt: 23.870 Ft/fő, 70 év felett: 29.900 Ft/fő, 80 év felett: 38.945 Ft/fő, fix ülőhely a repülőn: 25.000 Ft/fő  oda-vissza.

 

FONTOS: Az útlevélnek a visszautazás dátumától számitott 6 hónapig érvényesnek kell lennie!


vissza az előző oldalra