ISZTAMBUL - A BOSZPORUSZ PARTJÁN ***

Úticél: Törökország, Isztambul
Szállás típus: Hotel ***
Ellátás: Félpanzió
Utazás módja: Repülő
Időtartam: 3 éj
Típus: Városlátogatás
Indulás: 2022-10-20

 

Leírás:

Csoportos városlátogatás magyar idegenvezetéssel, egész napos városnézéssel

Garantált indulás: 2022. szeptember 22-25.

Isztambul varázslatos, ősi városa egyedülálló a világon. Megannyi kultúra, kelet és nyugat, a Boszporusz és a Márvány-tenger találkozik a transzkontinentális városban, melynek történelmi magja és kereskedelmi központja Európában van, de lakosságának egyharmada Ázsiában él. Többezer éves múltja során volt már Lygos, Konstantinápoly és Új-Róma. A régi korok titkait őrzik a páratlanul gazdag építészeti emlékek: mecsetek, minaretek, paloták, templomok, zsinagógák, múzeumok. A számtalan kontraszt, az illatok, a színek és az ízek pompás kavalkádja azonnal lenyűgözi az utazót Isztambulban, ebben a semmihez sem hasonlítható városban.

1. nap

Elutazás Budapestről Isztambulba repülőgéppel, a délelőtti órákban. Transzfer a szállodába, bejelentkezés. Látogatás a közel 4000 üzletből álló Fedett Bazárban. Este vacsora a szállodában.

2. nap

Reggeli után szabadprogram. Fakultatív programlehetőség: délelőtt látogatás a Szulejmán-mecsetben, Isztambul második legnagyobb mecsetében, majd a Fűszerbazár megtekintése. Ezt követően ebéd egy helyi étteremben. Délután látogatás a Dolmabahce palotában, mely 1856-1923 között az Oszmán Birodalom adminisztratív központja volt. Majd hajókázás az Aranyszarv öbölből az Európát és Ázsiát elválasztó Boszporusz tengerszoroson. A szoros két oldalán paloták, villák és erődök láthatók. Visszautazás a szállodába, ahol vacsora és szállás.

Fakultatív esti programlehetőség: török folklór program vacsorával, korlátozott italfogyasztással.

 
3. nap

Reggeli után egész napos gyalogos városnézés az óvárosban, ahol az ezer évig a kereszténység központjaként működő Hagia Sophia és a XVII. században, az Ahmed szultán által épített Kék mecset megtekintése. Látogatás a bizánci időkben rendezett versenyek helyszínén, a Konstantinápolyi Hippodromnál, majd ebéd. Délután az 1468-ban épült Topkapi Palota meglátogatása, mely több száz évig az Oszmán birodalom adminisztratív központja volt (a látogatás nem tartalmazza a belépést a hárembe). Este vacsora a szállodában.

4. nap

Reggeli után kijelentkezés a szállodából. A csomagok elhelyezése a szállodában, rövid szabadprogram, majd transzfer a repülőtérre, hazautazás repülőgéppel Budapestre.

Minimum létszám 20 fő.

Szállás:

3 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti háromcsillagos szállodák kétágyas szobáiban

 

Leírás összecsukása
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:

Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatja is!

Az ár tartalmazza:


 • utazás közvetlen repülőjárattal Budapest - Isztambul - Budapest útvonalon, turista osztályon, 1 db feladott poggyásszal
   

 • 3 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti háromcsillagos szállodák kétágyas szobáiban
   

 • félpanziós ellátás

 • egész napos városnézés a szükséges belépőkkel és ebéddel
   

 • repülőtéri transzferek autóbusszal

 • magyar idegenvezető

Az ár nem tartalmazza:


 • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás

 • útlemondási biztosítás

 • fakultatív program
  (minimum létszám: 10 fő)
  - Kirándulás a Boszporuszon ebéddel
  - Török folklór est vacsorával


vissza az előző oldalra