Advent főúri várkastélyban: Bajmóc-Rajec

Úticél: Szlovákia, Trencsén
Szállás típus: Program szerint
Ellátás: Ellátás nélkül
Utazás módja: Busszal
Időtartam:
Típus: 1 napos utak, Városlátogatás
Indulás:

 

Utazás: autóbusszal

A korai találkozás után egy rövid Felvidéki karácsonyt idéző barangolásra indulunk. Utazás Vác - Parassapuszta érintésével Szlovákia területére, majd Ipolyság - Zólyom mellett elhaladva érkezünk a Pállfy-várkastélyhoz.

BAJMÓCi (BOJNICE) tartózkodásunk egy kicsit a múltidézés jegyében telik. A település fölé emelkedő vár a mai Szlovákia egyik leglátványosabb műemléke. Magja már a honfoglalás idején állott, majd történelme során többször gazdát cserélt, megannyiszor változott formája is. A ma is látható várkastélyt neoromán-neogótikus stílusban építették át a Loire menti kastélyok mintájára.

A termekben láthatjuk az egykori nagy értékű műkincsekből álló gyűjteményt (régiségek, bútorok, berendezési tárgyak, fegyvergyűjtemény).

A karácsonyvárás idején minden évben felidézik a régi idők hangulatát az ünnepi ruhába öltöztetett kastélyban. Miként élt az arisztokrácia? Hogyan készültek karácsonyra? Hogyan díszítették a karácsonyfákat? Hogyan terítették az ünnepi asztalt? Milyen ajándékot adtak egymásnak? Milyen zenét hallgattak? – Erre és még sok más kérdésre is választ kaphatunk a látogatás során.

RAJECKÁ LESNA (RAJEC-ERDŐ) nevezetessége a faragott „Szlovák Betlehem”. 1995-ben fából faragták, amely egyházi kegyhelyek és világi műemlékek kicsinyített mását és egyben Jézus születésének jeleneteit tárja elénk. A látványosság segítségével „bebarangolhatjuk” az ország jelentős látnivalóit, hiszen számos híres építményt fedezhetünk fel Dévény – Pozsony – Nagyszombat - Bajmóc - Lőcse - Kassa - Bártfa városáig.

Hazautazás a késő délutáni órákban. Érkezés Budapestre az esti órákban.
Leírás összecsukása
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:

Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatja is!

A belépőjegyek árát (kb. 15,- €) a részvételi díj nem foglalja magában.

Az ún. „átmenő biztosítást” a részvételi díj tartalmazza!

Ne felejtsük otthon fényképes személyi azonosító okmányunkat vagy útlevelünket!

vissza az előző oldalra