Advent Alsó-Ausztria szívében: St. Pölten - Lilienfeld

Úticél: Ausztria, Alsó-Ausztria
Szállás típus: Nincs
Ellátás: leírás szerint
Utazás módja: Busszal
Időtartam:
Típus: 1 napos utak, Városlátogatás
Indulás:

 

Ádvent - az egyházi év kezdete - a Szent András ünnepéhez legközelebb eső vasárnappal, illetve annak előestéjével kezdődik és négy hétből áll. Az 1980-as évektől elevenítették fel a bécsiek a karácsonyi kirakodóvásár megrendezését, amelyet egyre több osztrák kisváros is követett. Napjainkban szinte egész Ausztriában pezseg az élet a vásárokon, mindenki készül az ünnepekre.

Utazás: autóbusszal


Utazás a Traisen folyó völgyében megbújó, varázslatosan szép fekvésű LILIENFELDbe. A település leghíresebb épületegyüttese a Ciszter apátság, amelyet még a XIII. század elején VI. Lipót alapított a heuligenkreuzi szerzetesek segítségével. A XVIII. század első felében kezdték meg az egyházi központ átépítését, amelyet egy tűzvész pusztított el. A napjainkban is látható jelentősebb felújítási munkálatok, az apátság felvirágoztatása a XIX. század elején Pyrker László egri érsek, később szepességi püspök, velencei pátriárka nevéhez kapcsolódik. A látogatás után továbbutazás Alsó-Ausztria fővárosába.

SANKT PÖLTEN tartományi székhely, amelyet 1986-ban egy népszavazás eredményének köszönhet. A jelenlegi település két nagyobb egységből áll. Az ősi mag még a rómaiak idején alakult ki, majd a Karoling-korban itt alapították a mai Alsó-Ausztria első kolostorát. Virágkorát a XVII. században élte, amikor barokk arculatot kapott. Az új városrész modern ellenpontja a régi centrumnak. Ez a terület ad otthont többek között a tartományi székháznak, az új művelődési központnak és a tartományi múzeum mellett a bevásárlóközpontnak is.
Az óvárosban tett közös séta után marad egy kis idő arra is, hogy egyénileg elvegyüljünk a karácsonyi forgatagban.

Hazautazás rövid pihenővel, érkezés Budapestre az esti órákban.
Leírás összecsukása
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:

Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatja is!

A részvételi díj a belépő a fülhallgató árát (kb. 10,- €) nem foglalja magában.

Az ún. „átmenő biztosítást” a részvételi díj tartalmazza!

Ne felejtsük otthon fényképes személyi azonosító okmányunkat vagy útlevelünket!

A változtatás jogát fenntartjuk!

vissza az előző oldalra