Advent Bécsben vidéki indulással (Busz)

Úticél: Ausztria, Bécs és környéke
Szállás típus: Program szerint
Ellátás: leírás szerint
Utazás módja: Busz
Időtartam: 1 nap
Típus: 1 napos utak, Városlátogatás
Indulás: 2018-12-01

 

Jellemzői

Indulás a kora hajnali órákban. Folyamatos utazás Bécsbe, útközben pihenőkkel. Délelőtt érkezés a Schönbrunn-i kastélyhoz. A monumentális épület Sisi egykori nyári rezidenciája volt. Az épületben Ferenc József császár és felesége Erzsébet szobái, rokokó termei láthatóak és betekintést nyerhetünk a császári család mindennapjaiba is. Lehetőség lesz a kastélyparkot megtekinteni, mely ilyenkor télen is gyönyörű, valamint a kastély előtti adventi vásárban már megkóstolhatunk egy-egy finom ételt, forró italt vagy édességet. A helyi kézművesek szebbnél szebb használati- és ajándéktárgyakkal készülnek az ide látogatóknak. Kora délután autóbuszos és gyalogos városnézés keretén belül helyi idegenvezetőnk bemutatja a város történelmét és legjelentősebb nevezetességeit kívülről: a Ringen található Városi Operaház, Várszínház, Hofburg, Városi Park, Parlament épülete, Városháza - előtte a hangulatos karácsonyi vásárral. Majd gyalogos sétánk keretén belül a Hofburg és a Dóm területét járjuk be, megismerve ezáltal a történelem legfontosabb színtereit.

A délutáni további részében szabadprogram a belvárosban: további látnivalók megtekintése, vásárlás az üzletekben, részvétel a hangulatos karácsonyi vásárokon, helyi specialitások kóstolása a vásárokban és a kávézókban. Lehetőséget biztosítunk, a Hofburg, a császári rezidencia belső termeinek meglátogatására is. (Kérjük, foglaláskor jelezzék munkatársunknak!) Hofburg volt a Habsburg császárok hatalmas birodalmának központja. Itt élt Ferenc József és az Ő Sisije gyermekeikkel és az egész udvartartással. A császári lakosztályokon belül a Sisi Múzeumban Erzsébet császárné számos egészen személyes tárgya, az Ezüstgyűjteményben pedig a császári család étkészletei is helyet kapnak.

Esti órákban hazaindulás.

A részvételi díj tartalmazza a buszos utazást, a helyi idegenvezetést, a fent leírt programokat, de nem tartalmazza a baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást, sztornóbiztosítást (kb. 500 Ft/fő), valamint a belépődíjakat (felnőtt kb. 14,5 EUR/fő; 18 éven aluli gyermek: kb. 10,5 EUR/fő).

Autóbusz csatlakozási lehetőségek
Debrecen, Hajdúszoboszló, Püspökladány, Karcag, Kisújszállás, Kenderes, Fegyvernek, Törökszentmiklós, Szajol, Szolnok, Cegléd, Budapest útvonalon

A program min. 40 fő jelentkezése esetén indul.

Leírás összecsukása
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:

Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatja is!

További családi szobakombinációk és más szobatípusok is foglalhatók! Részletekért kérje ajánlatunkat!

Utazási információ: Az utazási időpontok mellett városneveket is talál, ezek adják meg a busz útvonal indulási városát. Kérjük utazásának választása esetén az útvonalat legyen kedves figyelembe venni.

1. busz: Debrecen - Budapest - Tengerpart (DEB vagy DTE)
2. busz: Szombathely - Budapest - Tengerpart (SZH vagy SVA)
3. busz: Veszprém - Budapest - Tengerpart (VES)
4. busz: Nyíregyháza - Békéscsaba - Tengerpart (NYH)
5. busz: Zalaegerszeg - Nagykanizsa - Pécs - Szekszárd - Baja - Tengerpart (ZEG)

A vidéki felszállás felára (2000 Ft/fő), de a kecskeméti, szegedi, békéscsabai, orosházi és hódmezővásárhelyi felszállás esetén NEM kell felárat fizetni.


vissza az előző oldalra