Advent Mariazellben

Úticél: Ausztria, Steiermark
Szállás típus: Program szerint
Ellátás: leírás szerint
Utazás módja: Busz
Időtartam: 1 nap
Típus: 1 napos utak, Városlátogatás
Indulás: 2018-12-08

 

Leírás:

Mariazell télen is bőséges programválasztékot kínál az idelátogatóknak, az adventi időszakban igazi meseváros fogadja a vendégeket.

Olyan különleges látványosságokkal találkozhatunk itt, mint a világ legnagyobb adventi koszorúja, az 5 méter magas, 1000 kg eredeti mézeskalácsból épült ház, az ökröket és szamarakat felvonultató élő jászol, a mariazelli adventi kalendárium és az angyalok postahivatala.

Az adventi hétvégéken széleskörű programkínálat várja a látogatókat: felolvasások, adventi és templomi énekek, meseszínház, regionális kórusok és zenekarok, romantikus adventi séták, fáklyás túrák és még sok minden más közül válogathatunk.

A feldíszített Fő téren  az  apró kis faházakban árulják a környék kézművesei a hagyományőrző  portékájukat, illetve itt leljük meg a testet felmelegítő forró puncsot, forralt bort és fánkot.  Ilyenkor  kötelező végig járni a város minden zegét-zúgát, mert mindenhol apró meglepetések várnak minket.

Bazilikában ne csak egy misét hallgassunk meg, vagy egy orgonakoncertet, hanem a különleges gyűjteményt tartalmazó múzeumot is járjuk végig, megtekintve többek között a több száz faragott szoborból összeállított Betlehemet  az egyik toronyban. A méltán híres Pirker mézeskalács illata mindenhol érezhető a városban, de most nem csak megkóstolni tudjuk, hanem megtekinthetjük a mézeskalácssütő üzemben hogyan is készül ez a ,,több száz éves" finomság.

Ellátogatunk az Arzberger likőrüzembe, ahol 33 fajta gyógynövényből állítják elő a  gyógyító nedűt. Mariazell főterén rögtön feltűnik a világ legnagyobb adventi koszorúja és az egyik ház homlokzatából kialakított adventi naptár. Nézzük meg a mariazelli jászólat eleven ökörrel és szamárral.  Érdemes utazni az ünnepi vasúton és levelet feladni a Mariazelli Angyali Postahivatalban. Ne hagyjuk ki a Mesterek utcáját, ahol gyertyát önthetünk, fazekaskodhatunk és más mesterek avatnak be a kézművesség titkaiba.

Program:

Indulás a megadott helyszínről a megadott időpontban. Folyamatos utazás rövid pihenővel Gloggnitzig. Itt látogatást teszünk a Lindt csokigyár mintaboltjában, ahol bolti ártól kedvezőbben finomabbnál finomabb csokikat vásárolhatunk!

Majd az Alpok hegyvonulatai közt jutunk el Mariazellbe, Európa egyik leghíresebb búcsújáró helyére, melyet évente több, mint 1 millió ember keres fel. A városnézés alkalmával felkeressük a kálváriát és a kegytemplomot, ami régóta a város jelképeként szolgál. A templom múzeumában számos adománytárgy van kiállítva. Többek közt adományozott a templomnak Nagy Lajos király és Mária Terézia is. Innen utunk a több, mint 300 figurát számláló mechanikus Betlehemhez vezet, melyet egy magánháznál tekintünk meg. Az informatív ingyenes városnézés után az Arzberger likőrüzembe látogathatunk, ahol fény derül e helyi termék gyártásának titkaira. A program után pedig részvétel az adventi vásárban.

Visszaindulás a késő délutáni órákban, várható visszaérkezés a kiindulás helyre az esti órákban.

 

Utazás:

felsőkaterógiás autóbusszal

Utazás:

Szállás:

Elhelyezés:

Ellátás:

Fakultatív programok:

Mézeskalács Manufaktúra Mariazell (5.00 EUR)

Indulási időpontok

2018-12-08

  • Budapest , Budapest, Olof Palme sétány, Műjégpálya elől. Találkozó: 04.40
  • Buda - Budaörsi út, Budaörsi út 112., OMV Benzinkút, MC Donalds Találkozási idő: 05:20
  • Tatabánya, Lukoil benzinkút Találkozás: 05:50
  • Győr, Győr, Tesco parkoló (Királyszék u. 33). Találkozó: 06:30.
  • Mosonmagyaróvár, M1 Autópálya MOL benzinkút (Mosoni pihenő, 162 km) 07:15
Leírás összecsukása
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:

Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatja is!

Ár tartalmazza:

  • felsőkategóriás busz
  • csoportkísérő idegenvezető
  • informatív városnézés, igény szerint Bazilika látogatással (kincstár kivételével)

Ár nem tartalmazza:

utasbiztosítást

Belépőjegy: Arzberger likőrmanufaktúra: 5 EUR / fő magyar vezetéssel


vissza az előző oldalra