TSUKIMI - Okinawa kulturális körutazás

Úticél: Japán, Körutazás Japánban
Szállás típus: Hotel ***
Ellátás: leírás szerint
Utazás módja: Repülővel
Időtartam:
Típus: Egzotikus út, Körutazás, Körutazás+Nyaralás
Indulás:

 

Útvonal: Oszaka – Nara – Kiotó – Ishigaki – Taketomi – Iriomote– Yubu – Ishigaki – Tokió

Japán legdélebbi szigetei igazi különlegességnek számítanak, méltán nevezik őket a japán Hawaii-nak. Páratlan tájai, tradicionális kultúrája és építészete egyedülálló nyaralóparadicsommá teszik. A lélegzetelállító táj megcsodálása mellett pihenhetünk a homokos parton, és olyan kalandokban lehet részünk, mint egy mangrove dzsungel felfedezése, Yubu szigetének bebarangolása vízibivaly fogaton vagy mesés korall zátonyok megcsodálása üveg fenekű hajóról. Csatlakozzon különleges, látványos és szórakoztató utazásunkhoz, ahol Japán egy teljesen más arcát ismerheti meg!


Időpont: 2019. szeptember 25 – október 6.


Szállás:

  •     Oszaka (3 éj): Hotel Sunroute Osaka Namba
  •     Ishigaki (4 éj): Ishigakijima Beach Hotel Sunshine
  •     Tokió (2 éj): Hotel Sunroute Shinagawa Seaside


 A szállodák változtatásának jogát fenntartjuk!


Program:

1 . Nap – szeptember 25.

Elutazás a délutáni órákban Budapestről, magyar nyelvű idegenvezető kíséretében az Emirates légitársaság járatán, átszállással Dubaiban.

2 . Nap – szeptember 26.

Késő délután érkezünk az oszakai nemzetközi repülőtérre, ahonnan transzfer a szállodába busszal, a szobák elfoglalása. Szállás Oszakában.

3 . Nap – szeptember 27.

Buszos kirándulásra indulunk, hogy felfedezzük az „ország konyháját”, Oszakát. Először a méltóságteljes Oszaka kastélyban és parkjában teszünk egy sétát, majd ellátogatunk a Dotonbori városrészbe, ahol szabadidőnk során alkalmunk nyílik megkóstolni a város ínyencségeit. Ezt követően Nara városába látogatunk, ahol megismerkedünk a Nara Park szabadon élő őzeivel. A látványosságok közül a Kasuga Taisha szentély és a Todai-ji templom, Nara jelképével, a hatalmas Buddha-szoborral is itt található.  Szállás Oszakában.

4 . Nap – szeptember 28.

Egész napos, buszos városnézésre indulunk a gésák városában, Kiotóban. Elsőként a „Tiszta víz” Templomát (Kiyomizu-dera) tekintjük meg, melynek verandájáról páratlan kilátás nyílik a környékre. Innen a Sanjusangendo buddhista templomba visz utunk, mely 125 méteres hosszúságával Japán leghosszabb faépülete. A városnézést a fülemüle hangját utánzó padlójáról híres Nijo kastélynál folytatjuk, majd a város legszebb látnivalójaként számon tartott Aranytemplomot keressük fel.  Végül teszünk egy sétát a gésák otthonában, a Gion negyedben. Szállás Oszakában.

5 . Nap – szeptember 29.


Korai reggeli, majd transzfer az oszakai repülőtérre, ahonnan a varázslatos Ishigaki szigetére repülünk, ami Okinawa legdélebbi szigeteinek egyike. Érkezést követően busszal fedezzük fel látványosságait, így eljutunk az Ishigaki Yaima Mura „skanzenbe”, mely a sziget régi házait és kulturáját mutatja be. Ezt követően Okinawa legszebb tengerparti részén, a Kabira öbölben teszünk egy sétát. Vacsora a szállodában. Szállás Ishigakin.

6 . Nap – szeptember 30.

Reggeli után busszal, majd komppal indulunk felfedezni Taketomi szigetét. A mai nap folyamán üvegfenekű hajón utazva csodálhatjuk meg a tenger mesés élővilágát és a sziget híres korallzátonyait.  Utunkat a szárazföldön folytatjuk, mivel a sziget bővelkedik homokos tengerpartokban és gyönyörű természeti látványosságokban, melyekből rövid buszos utazásunk során ízelítőül fel is keresünk néhányat. Ezt követően a sziget belseje felé vesszük az irányt, és Taketomi faluban vízibivaly vontatta fogatokon kocsikázhatunk körbe. Délután térünk vissza Ishigaki szigetére, vacsora a szállodában. Szállás Ishigakin.

 

A szigeteken ezen a napon a programok csoportos buszos városnézés keretein belül zajlanak a limitált autó- és buszforgalom miatt. Ezzel a sziget célja a természeti- és kulturális értékeinek hosszútávú megőrzése.

7 . Nap – október 1.

Mozgalmas napunk során busszal és hajóval fedezzük fel Iriomote, valamint Yubu szigetét. Elsőként Iriomote szigetére látogatunk, ahol motorcsónakkal bejárjuk az érintetlen, mangrove fákkal borított dzsungelt és felkeresünk egy helyi botanikus kertet is, majd Yubu szigetére vezet utunk, melyet apály idején vízibivaly fogattal érünk el. Délután térünk vissza Ishigaki szigetére, vacsora a szállodában. Szállás Ishigakin.

 

A szigeteken ezen a napon a programok csoportos buszos városnézés keretein belül zajlanak a limitált autó- és buszforgalom miatt. Ezzel a sziget célja a természeti- és kulturális értékeinek hosszútávú megőrzése.

8 . Nap – október 2.


Egész napos szabad program áll rendelkezésünkre, mely során pihenhetünk, vagy alkalmunk nyílik bejárni a szigetet és felfedezni színes és izgalmas kultúráját, vagy tehetünk egy hosszú sétát az egyik pálmaligetbe a fehér homokos tengerpartok valamelyikén. Vacsora este a szállodában. Szállás Ishigakin.

9 . Nap – október 3.

A reggelit követően kijelentkezünk a szállodából, majd busszal indulunk a repülőtérre, ahonnan Tokióba utazunk. A délutáni órákban érünk a fővárosba. Szabad program a nap hátralévő részére, mely során felfedezhetjük Tokió nyüzsgését. Szállás Tokióban.

10 . Nap – október 4.


Egész napos városnézésre indulunk, mely során megismerkedünk Tokiónak az elsőre bonyolultnak tűnő tömegközlekedésével. Első célpontunk a Shinjuku városrész, mely Tokió üzleti- és politikai központja, majd a TV-ből és filmvászonról már oly jól ismert kereszteződéshez vezet utunk Shibuyában. A napot az Asakusa negyedben folytatjuk, itt találjuk a Sensoji templomot, amely Tokió legfontosabb buddhista temploma. Teszünk egy sétát a Nakamise bevásárló utcán, ahol kedvünkre válogathatunk a szuvenírboltok végtelen kínálatából. A program végén felfedezzük az Akihabara negyedet, a modern elektronikai cikkek Mekkáját. Szállás Tokióban.

11 . Nap – október 5.

Reggelit követően kijelentkezünk a szállodából, majd busszal folytatjuk a főváros felfedezését, mielőtt hazaindulnánk a tokiói nemzetközi repülőtérről. Elsőként felkeressük a fenséges Császári Palota előtti teret, majd ellátogatunk a város egyik legfelkapottabb vásárló-negyedébe, Ginzába. Végül körbetekinthetünk a hatalmas metropolisz panorámáján a Tokyo Tower kilátójából, és a város egyik legmodernebb részén, Odaibán keresztül jutunk a Narita repülőtérre, ahonnan az esti órákban indul járatunk átszállással Budapestre. Hazaérkezés október 6-án a déli órákban.

 

Magyar nyelvű idegenvezetés a fenti programok során áll rendelkezésre, a szabadidő egyéni eltöltéséhez idegenvezetőt nem tudunk biztosítani!

Leírás összecsukása
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:

Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatja is!

A részvételi díj tartalmazza:

  •     Repülőjegyet Budapest-Oszaka, Oszaka-Ishigaki, Ishigaki-Tokió és Tokió-Budapest útvonalon
  •     9 éjszaka szállást 3 csillagos szállodában, kétágyas, standard szobákban
  •     Reggelit minden nap, 4 vacsorát Ishigakin
  •     Transzfereket (busz és taxi)
  •     Magyar nyelvű idegenvezetést a programok teljes időtartama alatt
  •     Városnézést és kirándulást Tokióban, Kiotóban, Narában, az Ishigaki-, Taketomi-, Iriomote- és a Yubu-szigeteken
  •     Retúr repülőtéri transzfereket
  •     A belépőket a programok során

A részvételi díj nem tartalmazza:

  •     Repülőtéri illetékeket (kb. 200.000 Ft/fő)
  •     Sztornó biztosítást, amely a részvételi díj 2,5%-a
  •     Baleset-, betegség-, és poggyászbiztosítást
  •     A programban nem szereplő étkezéseket
  •     Egyágyas felárat (200.000 Ft /fő, társítás kérhető!)


vissza az előző oldalra