Toszkána és a Cinque Terre

Úticél: Olaszország, Körutazás Olaszországban
Szállás típus: Hotel ***
Ellátás: Reggeli
Utazás módja: Busszal
Időtartam:
Típus: Körutazás, Városlátogatás
Indulás:

 

utazás módja: busz
időtartam: 5 nap / 4 éj
szállás: háromcsillagos szálloda
ellátás: svédasztalos reggeli
utazáshoz szükséges: érvényes útlevél vagy érvényes személyi igazolvány
Olaszország  hivatalos fizetőeszköze: EURO

Felszállási lehetőségek:
  • 04:45  Bp., Népliget, Planetárium bejárata előtt
  • 05:15 Bp. XI. Fehérvári út 95. (Fehérvári-Mérnök u. sarok)
  • 06:00 Székesfehérvár, M7 Shell kút
  • 07:00 M7 Balatonlellei pihenőhely
  • 08:00 Zalakomár, M7 INA kút

PROGRAM:

1. nap
Indulás a felszállási helyszíneknél megadott időpontok szerint. Folyamatosan utazunk rövid pihenőkkel Szlovénián keresztül. Útközben megállunk Goriziában, mely az Alpok lábánál, közvetlenül a szlovén-olasz határnál fekszik.A Goriziai Kastély, a Palazzetto dei Corti, a Palazzetto Veneto, a Palazzo Cobenzl mind-mind különleges szépségűek. A Piazza Transalpina látogatás után elmondhatjuk, hogy két külön ország hangulatát tapasztaltuk egyidőben, hiszen itt egy vonal jelzi Szlovénia és Olaszország határát, így akár egyik lábunkkal Olaszországban, a másikkal Szlovéniában lehetünk

2. nap
Reggeli után úticélunk La Spezia kikötője.
Innen hajóval utazunk tovább (hajójegy a helyszínen fizetendő: 45 Eur/fő) és megismerjük Cinque Terre varázslatos vidékét. Cinque Terre a Riviera di Levante keleti végén, Toszkána határához közel található. A Cinque Terre elnevezés szó szerinti fordításban annyit jelent "Öt föld" és jelen esetben öt kis középkori falura utal. Ezek az apró települések megbújnak a zöld és meredek domboldalak valamint a türkizkék Ligur-tenger között. A sziklákra épült kis pasztellszínű házaikkal egyedülálló élményt és látványt nyújtanak. Végighajózva a part előtt Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza és Monterosso településeit csodálhatjuk meg. Monterossoban kikötünk és itt szabadidő áll rendelkezésre, fürdésre is van lehetőség. Visszaútban megállunk Vernazzában és Portovenerében is. Visszaérkezve La Speziába ismét autóbuszra szállunk és visszautazunk szállásunkra. (Amennyiben az időjárás hajózásra alkalmatlan, úgy hajóút helyett vonattal tudunk utazni.)

3. nap
Reggeli után Luccába utazunk, melynek történelme a XII. századtól ismert. Megcsodáljuk a gyönyörű Dómot, megnézzük Puccini szülőházát, majd megpihenünk a Piazza Amfiteatrón. Ezután az olasz Montecarloba utazunk. Fakultatív program keretében utunk egy jellegzetes toszkán tanyára vezet, ahol mindenféle toszkán csemegével kínálnak minket (szalámi, szárított paradicsom, bruschetta, olívaolaj, olajbogyó, desszert + borok). A fakultatív tanyalátogatás borkóstolóval program ára 5500 Ft/fő, mely foglaláskor, de legkésőbb 30 nappal az út indulása előtt igényelendő és fizetendő. Helyszíni befizetésre nincs lehetőség. Aki nem kíván részt venni a fakultatív borkóstolós programon, annak Luccában szabad program van. A délutáni órákban Torre del Lagoban megtekintjük azt a házat, ahol Puccini alkotott, majd igény szerint hajózhatunk az ő zenéjére a Massacciuccoli tavon, ahol szívesen vadászott vízi madarakra. Estére visszautazunk szállásunkra.

4. nap
Reggeli után Prato városát tekintjük meg (dóm, városháza, II. Frigyes vára), majd vonattal elmegyünk Firenzébe, ahol Toszkána fővárosának csodáit nézzük meg: Medici-kápolna Michelangelo szobraival, Keresztelőkápolna, Pitti palota tárlatvezetéssel. Estére visszautazunk szállásunkra.

5. nap
Reggeli után hazaindulunk. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.
Leírás összecsukása
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:

Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatja is!

A részvételi díj tartalmazza: utazás busszal oda-vissza, idegenvezetővel, 4 éj szállás háromcsillagos szállodában svédasztalos  reggelivel, helyi vonatjegy Firenzébe, idegenforgalmi adó.

VEGETÁRIÁNUS VACSORA IGÉNYT FOGLALÁSKOR KÉRJÜK JELEZNI!

Tájékoztató belépőjegy árak:
Össz. belépőjegy ktg. a teljes programra: kb. 60 EUR
Igény szerint hajójegy: 45 EUR



vissza az előző oldalra