Advent Salzkammergut vidékén

Úticél: Ausztria, Salzkammerguti tavak
Szállás típus: Panzió
Ellátás: Reggeli
Utazás módja: Busszal
Időtartam:
Típus: Körutazás, Városlátogatás
Indulás:

 

A salzkammerguti havas hegyeinek látványa, a völgyekben megbújó adventi díszekbe öltözött kisvárosok mindenkiben felébresztik a karácsonyi hangulatot. A vásári forgatagban kicsit elfelejthetjük a rohanó hétköznapokat, és egy pohár forralt bor, vagy forró puncs mellett ráhangolódhatunk a közelgő ünnepre.

1.nap: Budapest - Bad Ischl – Hallstatt - St.Gilgen
A kora reggeli órákban indulunk az egyik legszebb alpesi táj, a Felső-Ausztria és Stájerország határán található, mélyen fekvő tavaival és égbenyúló hegyormaival lenyűgöző Salzkammergut felfedezésére. Utunk a monarchia „titkos fővárosába” Bad Ischlbe vezet. A gyönyörű alpesi környezetben fekvő város Salzburg tartomány határán, Felső-Ausztria déli részén, 468 méter magasan található. Városnéző séta a karácsonyi díszbe öltözött Bad Ischlben. A szépen feldíszített bódék között a különböző finomságok illata mindenkiben felébreszti a karácsonyi hangulatot. Bad Ischl-vásárolhatnak a híres Zauner cukrászda desszert különlegességeiből, karácsonyi süteményeiből és az eredeti islert is megkóstolhatják. Folytatjuk utunkat a tóparton fekvő Hallstatt páratlan szépségű kisvárosába, mely a Világörökség része. A barokk kisváros utcáin bolyongva lenyűgöző látvány nyújtanak a Hallstattot körülölelő havas hegyek. Belvárosi sétánk alkalmával megnézzük a városka gótikus templomát is, majd továbbutazunk a hegyek koszorújában fekvő, 11 km hosszú Wolfgang tóhoz. Rövid séta a Schafberg hegy lábánál fekvő St.Gilgen festői városában, melyet 2005-ben „Mozart Falu”-nak nyilvánítottak. Utazás a Salzburg melletti szállásra. Érkezés a Salzburg környéki szállásra az esti órákban.

2. nap:  Hellbruni kastély-Salzburg
Reggeli után városnézés Mozart városában. Salzburg történelmi óvárosát az UNESCO 1997-ben a Világörökség részévé nyilvánította. Látogatásunk alkalmával a Vár, a Dóm, Mozart szülőháza és a Mirabell kert lesznek a legfontosabb látnivalók.  Ezt követően szabadprogram, melynek során az adventi vásár, a Dóm és a Rezidenciák terén felállított Christkindlmarkt megtekintésére nyílik lehetőség. A salzburgi karácsonyi vásár a legnevezetesebbek közé tartozik, hiszen a 15. század óta létezik, és  a bécsivel, párizsival, amsterdamival és nürnbergivel együtt vonult be a történelembe. Késő délután elhagyjuk Salzburgot, és a Hellbrunnba utazunk. Az adventi varázslat a Hellbrunni kastély (a kastély csak kívülről tekinthető meg) előtt már több, mint tíz éve kápráztatja el a látogatókat: hagyományos kézműves kiállítók, négyszáz karácsonyfa piros gömbökkel díszítve, barátságos kávézó és adventi lounge az Orangerieben (Narancs-ház), tradicionális osztrák zene, karének és válogatott zenészek karácsonyi dalai. Visszautazás a szálláshelyre.

3. nap: Gmunden-Steyr-Budapest
Reggeli a szállodában, majd utazás a Traun tóhoz. Első megállónk a festői Traunsee partján található Gmunden. A város a jellegzetes zöld-fehér mintájú gmundeni kerámiáról is ismert, a Monarchia idejében kedvelt nyaralóhely volt. Rövid séta a tóparton, majd továbbutazás. Programunkat Ausztria romantikus kisvárosában, az egyik legszebb és legrégebbi műemlékvárosában, Steyrben folytatjuk, ahol szintén elmerülhetünk a karácsonyi forgatagban. A Steyr és az Enns folyók összefolyásánál található óváros árkádos, gótikus és reneszánsz épületeivel, kacskaringós utcáival, hangulatos tereivel, templomaival igazi kis gyöngyszem. Európa egyik legszebb terén a legkülönbözőbb korszakokból származó polgári házak sorakoznak egymás mellett, de megtekintjük a Plébánia templomot, a Lamberg kastélyt és a Városháza épületét is. Steyr ad otthont minden évben Ausztria “hivatalos karácsonyi vásárának”. Égetett mandula, meleg gesztenye, forró puncs és frissen sült alma csodás illata lengi be a levegőt mindenütt. Valóságos karácsonyi csodaország! A betlehemi jászol-állítás, a Karácsony Múzeum, mind-mind az adventi időszak hangulatos hagyományőrzői. Szabadidő a főtéren, az Adventi vásár forgatagában. Hazautazás. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.



Leírás összecsukása
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:

Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatja is!

BEUTAZÁSI FELTÉTELEK: Ausztria
 
Utazás: autóbusszal  Szállás: panzió  Ellátás: reggeli

Félpanzió: 15.000,-Ft/fő Egyágyas felár: 15.000,-Ft/fő
Biztosítás: 2.100,-Ft/fő Sztornó biztosítás: 2,8 %
Kötelezően fizetendő Audio-guide: 1.650,-Ft/fő


Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:
Hellbrunn adventi vásár 7 EUR
Mozart-ház 13,50 EUR (szabadidőben)
Salzburg DOM 5 EUR
Salzburg várba feljutás+belépő 17,40 EUR (szabadidőben)
Steyr karácsonyi múzeum 8,50 EUR (stabadidőben)


Utazás: Az utazás emelt szintű autóbusszal történik, - video, vagy DVD; büfé.
Indulás: Budapest, Déli pályaudvar, Koronaőr köz. TÉRKÉP

Felszállási lehetőségek:
Budapest - Déli pályaudvar, Koronaőr köz - 05:30
Tata - M1-es autópálya, 64-es km, Remeteségi pihenő, Shell kút - 06:05
Győr - M1-es autópálya, 119-es km, Arrabona pihenő, Agip kút - 07:00
Mosonmagyaróvár - M1-es autópálya, 163-as km, Mosoni pihenő, MOL/Marché - 07:45

Szállás:
Egyszerű, családias panzió Salzburg környékén; finom házias koszt. Nagyobb méretű törölköző bekészítése ajánlott.

 


vissza az előző oldalra