Hétvége Szlovákiában - 3 nap - 2 Világörökség

Úticél: Szlovákia, Körutazás Szlovákiában
Szállás típus: Hotel ***
Ellátás: Reggeli
Utazás módja: Busz
Időtartam: 2 éj
Típus: Körutazás
Indulás: 2021-07-16

 

HÉTVÉGE SZLOVÁKIÁBAN

3 nap - 2 Világörökség

 

2021. július 16-18.
2021. október 15-17. 

3 nap / 2 éj

Indulás: Nyíregyháza

További csatlakozási lehetőség: Debrecen

Utazás:

Légkondicionált autóbusszal
(TV, DVD, WC, italautomata)

Szállás:

2 éjszaka 2/3 csillagos szállodában, Tátralomnic környékén. A szobákban fürdőszoba, WC található.

Ellátás:

Bőséges reggeli (fakultatív vacsora)

 

Programok

Az UNESCO Világörökség részévé nyilvánított dobsinai jégbarlang, illetve a szepesváraljai vár megtekintése mellett, a Magas – Tátra festői csipkéit is csodálhatjuk ezen utunk során. 

 

1. nap: Nyíregyháza – Krasznahorka – Betlér – Késmárk

Elutazás Nyíregyházáról a kora reggeli órákban. Rövid pihenőkkel érkezünk Krasznahorkára. Megtekintjük a „büszke várat”, mely 1320. előtt épült és kúp alakú dombon áll. Hajdan az Andrássy család birtoka volt. A vár tövében megcsodálhatjuk a különlegesen szép, szecessziós stílusú Andrássy-mauzóleumot. Városlátogatást teszünk helyi magyar idegenvezetővel. Ezután Betlérre utazunk, ahol a kastélyt látogatjuk meg, mely 1945 -ig az Andrássy család betléri ága szükségleteit elégítette ki.   A kastélyt gyönyörű angolpark veszi körül, amely a maga 57 hektár kiterjedésével Szlovákia legnagyobb gondozott parkjai közé tartozik és jegyezve van a világ történelmi kertjeinek jegyzékében. Utunkat az Alacsony – Tátrán keresztül folytatjuk Dobsinára, ahol felkeressük az UNESCO Világörökség részévé nyilvánított jégbarlangot. Késmárk az egyik legszebb felvidéki város, mely gazdag történelmi múlttal bír (régi fából készült Evangélikus templom, Thököly vár, új Evangélikus templom – Thököly Imre mauzóleuma). Szállás Tátralomnic környékén (2éj).

 

2. nap: A Magas – Tátra természeti szépségei

Reggeli után lehetőség van a Lomnici csúcsig lanovkázni (2632 méter). Onnan, ha szerencsénkre szép időnk lesz szemünk elé tárul a csodálatos tátrai panoráma és az Alacsony – Tátra gyönyörű hegyvonulatai. Ezt követően könnyed gyalogtúrára invitáljuk Önöket a Tar – pataki vízeséshez, ahonnan lanovkával leereszkedünk Ótátrafüredre. Este visszaérkezés szálláshelyünkre.

 

3. nap: Lőcse – Szepesváralja – Kassa – Nyíregyháza

Reggeli után Lőcse felé vesszük az irányt, mely a Felvidék legszebb kisvárosai közé tartozik, szinte hiánytalanul fennmaradt középkori városfal öleli körbe gótikus és reneszánsz műemlékekkel teli óvárosát. A hajdani Szepes vármegye egykori székhelyének legfőbb látnivalója a legértékesebb gótikus szárnyas oltárok tárháza a Szent Jakab-templom. A város főterét Szlovákia legszebb terei közt tartják számon, a gótikus templom mellett álló csodaszép gótikus városháza a város szimbóluma. Szepesváralján megtekintjük az UNESCO által 1993-ban bejegyezett várat, mely így a Világörökség listáján szerepel. Ennek köszönhetően a világ legjelentősebb műemlékei között tartják számon. Ezután a lebilincselő történelmi és művészeti látnivalókkal büszkélkedő Kassát látogatjuk meg (Szent Erzsébet székesegyház, Orbán torony, II. Rákóczi Ferenc síremléke, Rodostó – ház másolata stb.). Rövid szabadprogram után indulunk haza. Érkezés Nyíregyházára az esti órákban.

 

Az ár tartalmazza

autóbuszos utazást, 2 éjszakai szállást reggelivel, útdíjat, idegenvezetést és a felsorolt programokat

 

Az ár nem tartalmazza

BBP és stornó biztosítást, helyi idegenvezetést, illetve a programok során fizetendő belépődíjakat (kb. 15.000 Ft)

A belépők tényleges ára az aktuális árfolyam függvényében módosulhat!

 

Leírás összecsukása
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:

Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatja is!


vissza az előző oldalra