Puglia & Calabria varázsa tengerparti pihenéssel

Úticél: Olaszország, Dél-Olaszország
Szállás típus: Hotel ***
Ellátás: Reggeli
Utazás módja: Busszal
Időtartam:
Típus: Körutazás, Körutazás+Nyaralás, Üdülés - nyaralás
Indulás:

 

1. nap: Budapest-Rimini
Találkozó a kora reggeli órákban a Déli Pályaudvarnál. Elutazás Szlovénián keresztül Olaszországba. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel a Maribor-Ljubljana-Trieszt útvonalon. Szálláshely elfoglalása Rimini környékén az esti órákban.

2. nap: Gargano-Vieste-San Giovanni Rotondo
Reggeli a szállodában, majd folytatjuk utunkat Puglia tartománya felé, az olasz csizma sarkantyújával ismerkedünk. Délután már a Garganoi félszigeten haladunk át, mely szerpentines útjairól és az egykoron Európát borító őserdőség maradványairól nevezetek. A legkeletibb csücske felé haladva szemünk elé tárul a látvány, amit Horatius az ódáiban megénekelt.Megállunk Vieste középkori városában és kis kikötőjében, majd rövid fotószünettel érintjük a Pizzomunno sziklát, melynek romantikus történetét dalba is foglalták. Végig haladunk a legcsodálatosabb homokos partszakasz mellett, majd a Manfredoniai-öböl felöli panoráma útvonalon haladunk San Giovanni Rotondoba. A kora esti órákban érkezünk a városba, ahol Pio atya sírját és a kis templomot is megcsodáljuk, ahol az atya többek között fiatal papként gyóntatta Karol Wojtylát, és azt a jóslatot mondta neki, hogy „ Belőled fiam egyszer még pápa lesz”. Érkezés a szálláshelyre az esti órákban.
 
3. nap: Tremiti-szigetek
Ma az Adriai tenger gyöngyszemeinek felfedezésére indulunk. Korai reggelink után egésznapos fakultatív kirándulási lehetőség a mesés Tremiti-szigetekre. (Ár: 16.900 Ft/fő - jelentkezéskor fizetendő!) Termoli városából indul hajónk a Garganói félsziget közelében található festői Tremiti szigetcsoporthoz, mely öt szigetből áll: San Domino, San Nicola, Capraia, Pianosa és Cretaccio.  Hajókirándulásunk alkalmával kb. 50 perces hajózás után San Dominio szigetén kötünk ki. Szabadidő, majd áthajózunk San Nicola fehér szigetére, mely a szigetvilág központja. Az aprócska sziget 1600 méter hosszú, 450 méter széles, legnagyobb magassága 75 méter. S. Nicola szigete történelmi látnivalóinak köszönhetően minden bizonnyal a legérdekesebb a szigetek között : tornyok, lenyűgöző erődítmények, erődfal maradványok, templomok és a Santa Maria a Mare apátság is itt található. Szabadidő, fürdési lehetőség a szigeten illetve fakultatív 1 órás sétahajózási lehetőség a legszebb barlangok és a tengeri park felfedezésére a szigetvilágban. Hajókirándulásunk alkalmával megmártózhatunk a kristálytiszta öblökben és megismerhetjük Diomédész legendáját is. (Ára helyszínen fizetendő: 16EUR/fő) Visszautazás San Nicola szigetéről a délutáni órákban. Utazás Termoli városából a szállodába az esti órákban.  Video a szigetekről: www.youtube.com/watch?v=BaoBnJu_IQY
(Figyelem: Rossz időjárás esetén, amennyiben a kihajózás nem lehetséges Trani és Barletta városába kirándulunk!)

4. nap: Bari-Polignano a Mare-Alberobello
Jellegzetes pugliai tájakon, olajfa és narancsligetek mentén átutazva érkezünk meg Puglia fővárosába. Belvárosi séta Bari félszigetre épült óvárosában. (Katedrális , Szent Miklós-Bazilika) Látogatásunk alkalmával természetesen Szent Miklós püspök ereklyéit is megtekintjük, majd folytatjuk az utunkat, Polignano a Mare festői városába, mely számos költőt, művészt ihletett meg. A mészkő sziklára épült városka ihlette meg Modugno-t is, aki híres Volare című alkotását is itt írta. Belvárosi sétánk után a trullik fővárosába utazunk. A jellegzetes kúp formájú tetővel ellátott épület a pugliai táj elmaradhatatlan jellemzője. A Valle d’Itria különleges formájú, hófehér épületei szőlőföldek, olívaligetek mentén kísérik utunkat. Mai programunk utolsó állomásaként a tartomány gyöngyszemét az UNESCO által védett Alberobellot fedezzük fel. A különleges jellegű középkori utcákban vásárolhatnak a helyi kézművesek portékáiból, majd rövid séta a város ősi, történelmi központjában. Szálláshely elfoglalása az esti órákban.

5. nap: Cosenza-Tropea
Utazás a gyönyörű fehér homokos partok, festői kisvárosok világába. Calabria tartomány a "Csizma országának" legdélebbi tartománya számos látnivalóval várja a látogatókat. Vár a "csizma lábfejénél "elterülő mesés Calabria! És hogy mi vár itt ránk? Igazi dél-olasz hangulat, nyíltszívű, vendégszerető emberek, ízletes ételek, festői halászfalvak, és persze gyönyörű, homokos tengerpart. Utazásunk alkalmával megtudhatjuk mi is a „szegények kaviárja”, és a híres tartuffo történetét is megismerjük majd. Útközben látogatás a "Kálábria tartomány Athénjének" is gyakran emlegetett Cosenza hangulatos óvárosában. Rövid városnézés, majd folytatjuk utunkat a szállásra. Érkezés a Tropea városában található szállodába az esti órákban. (A 2 épületből álló szálloda a kikötővel szemben helyezkedik el, mindössze pár száz méterre a homokos tengerparttól, ahol strandszerviz is igénybe vehető. A szobák egyszerűen berendezettek, TV-vel, légkondicionálóval felszereltek, némelyik erkéllyel is rendelkezik. A szálloda elhelyezkedéséből adódóan Tropea városának jelképe a Santa Maria dell’Isola is könnyen elérhető egy kellemes séta során.)

6. nap: Pizzo
Pihenés a tengerparton vagy fakultatív kirándulási lehetőség. Délelőtt  utazás a Santa Eufemia öböl legnagyobb városába. Látogatás Pizzo festői városközpontjában. A fagyi városában szabadidőben megkóstolhatjuk majd az igazi Tartufo-t is, mely a régió specialitása. A hangulatos városközpontban még peperoncino múzeum is található. Pizzo szép templomai miatt és érdekes. Központjában a legfontosabb a Duomo di San Giorgio (1632) , de amit semmiképpen nem hagyhatunk ki ha erre járunk az a Pizzo városa előtt a tengerparton található Chiesetta di Piedigrotta. A kis templom épületét a sziklába vájva alakították ki. Az itt látható tufából kifaragott szobrokat Angelo és Alfonso Barone készítették. Városnézésünk után visszautazás a szálláshelyre. Délután szabad program, fürdési lehetőség a gyönyörű homokos tengerparton. (Ár: 20 EUR/fő)

7. nap: Stromboli-Lipari-Vulcano
Szabadprogram vagy fakultatív hajókirándulás a Lipari szigetekre, mely az UNESCO Világörökség része. Kihajózás Tropea kikötőjéből. Első megállónk a fortyogó Stromboli szigete. A kúp alakú sziget legmagasabb csúcsa 926 méter. Folytatjuk utunkat Lipari szigetére, ahol a belvárosban teszünk egy rövid sétát. Utolsó állomásunk Vulcano lesz, ahol megmártózhatunk az iszappal teli medencékben is. Strandolás, majd visszahajózás Tropea városába. (Ár: 16.900,-Ft/fő-jelentkezéskor fizetendő!)

8. nap: Orte-Chianciano Terme
Reggeli után búcsút veszünk Calabria tartományától és megkezdjük utazásunkat észak felé. Lazio tartományában rövid megálló Orte hangulatos, sziklaszirtre épült városában, melyet három oldalról a Tiberis folyó ölel körbe. A védett völgyben több mint 200 éve termelik Olaszország egyik kedvelt ételét, az articsókát. A város szívében a Piazza della Libertà, valamint sikátorok és kis terek, virágos erkélyek fogadnak, valamint gyönyörű kilátás a környező vidékére. A több mint 3000 éves város földalatti járataiból is ízelítőt kapunk kívülről, de egy római korban víztározóvá alakított járatba is bepillantást nyerünk. Városnézésünk után utazás a toszkána tartományban található szállásra. Este a szálláshely elfoglalása Chianciano Terme városában.
 
9. nap: Chianciano Terme-Budapest
Reggeli a szállodában, majd hazautazás. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel Magyarországra. Késő esti érkezés Budapestre.

 

Leírás összecsukása
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:

Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatja is!

Utazás: autóbusszal, Szállás: *** szálloda, Ellátás: reggeli
 
Stromboli-Lipari-Vulcano hajókázás 16.900,- Ft/fő - jelentkezéskor fizetendő!
Tremiti szigetek hajókázás 16.900,-Ft/fő- jelentkezéskor fizetendő!
 
Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:
Tremiti szigetek / kishajós kirándulás 16 EUR
Tropea Santa Maria dell’Isola 2 EUR
Pizzo / fak. program 20 EUR
Pizzo Piedigrotta 3 EUR
 
Idegenforgalmi adó a helyszínen fizetendő! 1-2 EUR/fő/éj
 
Utazás: Az utazás emelt szintű autóbusszal történik, - video-, vagy DVD, büfé 

vissza az előző oldalra