Madagaszkár egy egyedülálló világ

Úticél: Madagaszkár, Antananarivo
Szállás típus: Program szerint
Ellátás: leírás szerint
Utazás módja: Repülővel
Időtartam:
Típus: Egzotikus út, Körutazás
Indulás:

 

Budapesti indulással, magyar idegenvezetéssel

Indulási időpontok: 2019 január 01 - december 31

Időtartam: 13 nap / 10 éjszaka

Utazás: budapesti indulással, menetrendszerinti járattal, átszállással


 
1. nap:

UTAZÁS ANTANANARIVOBA
Elutazás az esti órákban Budapestről a Türkish Airlines menetrend szerinti járatával, átszállással Isztambulban.

2. nap:

ÉRKEZÉS ANTANANARIVOBA
Érkezés után már vár minket sofőrünk és autónk a repülőtéren, hogy elvigyen bennünket a belvárosban lévő szállodánkba. Szállodánkból csodálatos kilátás nyílik a városra, melyet vacsoránk és reggelink közben is élvezhetünk. Szállás és vacsora: Le Louvre Hotel&Spa****

3. nap:

ANTANANARIVO – AMBATOLAMPY – ANTSIRABE
Miután megreggelizünk a szállodában, elhagyjuk a fővárost, elindulunk délnek és megkezdjük utazásunkat Madagaszkár csodáinak felfedezésére. Az utunk Közép-Madagaszkár felföldi tájain visz át : gyönyörű, szépen művelt teraszos rizsföldjei, egyszerű, vöröskőből épült házai, kedves, közvetlen lakosai között. Mindenfelé láthatjuk a helyieket kézi munkával, esetleg zebuk (púposhátú szarvasmarha) segítségével művelni  szorgalmasan és fáradságosan földjeiket, hogy előállítsák a lakosság nemzeti eledelét, a rizst, melyből egy malgas akár napi háromszor is képes enni ! Magunkba szívjuk ezt az érintetlen környezetet, a friss levegőt, az egyszerűségükben olyan megejtő kis falvakat, mindent, ami nagyon távol áll mai rohanó világunktól…
Útközben megállunk Ambatolampy faluban, hogy meglátogassunk egy autentikus, tradicionális öntödét és műhelyt, ahol alumíniumedényeket öntenek és zebuszarvból készült különböző használati tárgyakat készítenek. Ez lesz az első találkozásunk a helyi kézművességgel, a madagaszkári iparművészettel, amely méltán híres: a csakis kézzel készített, ízléses, időigényes és minőségi termékeket sok helyen megcsodálhatjuk majd még. Európában ma már aligha találkozhatunk ilyen “kezdetleges”, de nagyon emberközeli és emberközpontú műhelyekkel; a Madagaszkáron tett utazásunk során garantáltan az lesz a benyomásunk, mintha nem csak térben, hanem időben is utaznánk... Ezután továbbindulunk az 1500 méter magasan fekvő Antsirabe-be, mely az ország harmadik legnagyobb városa, és több ”becenevet” is kapott: a sós vizű termálfürdők városa, az ország söripari központja, és a pousse–pousse-ok (kézi hajtású riksák) városa. Megtekintjük francia koloniális stílusban épült házait, a katedrálist, és természetesen a helyi kézműves és élelmiszer árusok színes kavalkádra emlékeztető választékát. Ellátogatunk egy évszázados múlttal rendelkező miniatűr riksa készítő műhelybe, valamint egy ékszerkészítő atelier-be, ahol a szigeten bőven fellelhető féldrágaköveket és drágaköveket (zafír, rubin) dolgozzák fel – így folytatva ismerkedésünket a helyi iparművészettel.
Vacsora és szállás: Royale Palace Hotel***

4. nap:

ANTSIRABE – AMBOSITRA – RANOMAFANA
Reggeli után továbbmegyünk dél felé, hogy meglátogassuk Ambositra városát, amely a madagaszkári fafaragás központja, és az e művészetükről híres úgynevezett zafimaniri törzs legfontosabb városa. Ez a legkiválóbb hely, hogy megtekintsük az értékes rózsafából és ébenfából készült kézművesipari termékek gazdag kínálatát, vagy akár vásárolhatunk is, az otthoninál többszörösen olcsóbb árakon. Meglátogatunk egy igazi zafimaniri fafaragó műhelyt is, ahol betekinthetünk a mesterek aprólékos, időigényes munkájának kulisszatitkaiba. Továbbutazunk és estére megérkezünk Ranomafana faluba, amely a szigetország második leglátogatottabb nemzeti parkjáról híres. A falu nevének jelentése “meleg víz”, a körülbelül 30 fokos gyógyvízzel rendelkező helyi termálfürdőre utalva.
Vacsora és szállás: Hotel Setam Lodge***

5. nap:

RANOMAFANA – AMBALAVAO
Bőséges reggeli után indulunk el szállodánkból, hogy elkezdjük az eddiginél még közelebbről felfedezni Madagaszkár egyedülálló természeti világát, és meggyőződjünk: joggal hívják a szigetet a “nyolcadik kontinens”-nek. A Ranomafana Nemzeti Park az ország második legnépszerűbb nemzeti parkja, számos őshonos, endemikus, azaz csak Madagaszkáron megtalálható állat-és növényfajt rejt magában. Dús, buja esőerdője rendkívüli vegetációval rendelkezik: pálmák, orchideák (Madagaszkárt az orchideák hazájának is nevezik : itt található a világon a legtöbb orchidea-faj), bambuszok, páfrányok, stb. Ez az erdő számos lemúrfaj kedvelt tartózkodási helye, így végre garantáltan, testközelből találkozhatunk a híres madagaszkári makikkal ! Más lemúrfajok mellett (összesen 12 faj él a parkban) itt él például a híres bambusz-lemúr is, illetve a vörös maki és a törpe egérmaki is. A park meglátogatása után továbbindulunk Fianarantsoa-ba, Madagaszkár második legnagyobb városába, ahol felkeressük Pierrot Men fotóműhelyét. Pierrot Men, a nemzetközi hírű és nemzetközi díjakat nyert fotóművész Fianarantsoa-ban lakik, és fényképeiből kiállítótermet rendezett be a városban. Bár a művész nem csak Madagaszkáron fotózik, de az ország lakosai és természeti szépségei kimeríthetetlen témát és ihletet adnak neki és sokan úgy tartják, ő készíti és készítette a valaha készült legszebb képeket a szigetről – melyek sokszor egy szempillantás alatt berepítenek minket a malgas emberek összetett, rejtélyes világába, számos hagyománnnyal és mítosszal átszőtt életébe. Továbbutazunk és estére megérkezünk Ambalavaoba, itt fogjuk az éjszakánkat tölteni.
Vacsora és szállás: Hotel Aux BougainVillées***

6.nap:

AMBALAVAO – RANOHIRA
Reggeli után megtudjuk testközelből is, miről híres Ambalavao városa : meglátogatunk ugyanis egy papírgyártó műhelyt, ahol előállítják a híres antemoro papírt az Avoho-fa kérgéből, amelyet madagaszkári papirusznak is hívnak. Ezután továbbutazunk dél felé, és megállunk az Anja magánparkban, ahol egy két órás sétatúrára indulunk az erdős- sziklás parkban, a gyönyörű panorámás tájban, túránk alatt pedig sok-sok vidám gyűrűsfarkú maki-csapattal találkozunk ! A makik vígan élnek ebben a nagyon jól szervezett, a helyi lakosok kezdeményezésében alapított magánparkban, amelynek bevételei a helyi lakosság megélhetését biztosítják ; nagyon jó példát mutatva ezzel Madagaszkár többi régiójának a turizmus és a helyi lakosság fenntartható, gyümölcsöző együttéléséről. A régió endemikus és gyógynövényeivel is megismerkedünk sétánk alatt. Fájó szívvel, de otthagyjuk a makikat, hogy a nap végére megérkezzünk Ranohiraba, a lenyűgöző Isalo Nemzeti Park területére. A mai napon utunkon a tájkép hatalmas változatossága tárul elénk: a teraszos rizsföldek és szorgalmas rizstermesztő lakosai átadják helyüket hatalmas szürke sziklák tövében megbúvó kicsiny, rejtélyes falvak zárt közösségeinek, majd füves-fás szavannák és végül Isalo ezer-formájú homokkő sziklái tűnnek fel és itt már a tájat a barna, zöld és okkersárga színek uralják. Útközben belelátunk a kis falvak életébe, betekintve ezzel a különböző madagaszkári törzsek jellemzőibe, ugyanis ma három törzs területén haladunk át. (Madagaszkáron összesen 18 törzs és számos nyelvi dialektus van.) Esti programunk már az Isalo Nemzeti Park területén lesz : az « Isalo ablaka » elnevezésű hatalmas sziklaképződményről nézzük meg a naplementét. Varázslatos élményben lesz részünk, ahogyan a sziklás táj színei átváltoznak az esti fényben ; gyönyörű fotókat készíthetünk.
Vacsora és szállás: Hotel Le Jardin du Roy****

7. nap:


RANOHIRA, ISALO NEMZETI PARK
Reggelink után egész napos túrára indulunk Madagaszkár legnépszerűbb nemzeti parkjában : az  Isalo Nemzeti parkban.  A tájat hatalmas homokkő sziklák uralják, és kanyonok, a sziklák tetején vezető szűk, de lélegzetállító panorámát nyújtó ösvények, hegyi források, egyedülálló növényzet, és természetesen a Madagaszkáron elmaradhatatlan, nyüzsgő állatvilág teszik felejthetetlenné tartózkodásunkat. Megmártózhatunk a sziklák között megbúvó természetes tóban, illetve egy szűken kanyargó kanyonba is leereszkedünk, amely mélyén hidegvizű patak folyik. A park növényzetének túlnyomó része itt is endemikus : tollas levelű pálmák, elefántlábúak, panduszok, stb. Na és persze itt sem maradhat el a lemúrokkal való találkozás : catta makikat, barna makikat és sifaka fajokat találunk itt, akik elől majd az ebédünket is védelmeznünk kell !
Vacsora és szállás: Hotel Le Jardin du Roy****

8. nap:

RANOHIRA – TULEAR – IFATY
Megreggelizünk, majd elhagyjuk Isalo sziklás tájait, amelyek átadják helyüket a hatalmas füves, napsütötte szavannáknak: már az igazi dél területén járunk, a mahafaly és antanosy törzsek területén. Az út mentén megcsodálhatjuk a gyönyörű, hatalmas és gazdagon díszített síremlékeket: e törzsek ugyanis halottaiknak szebb házakat építenek, mint saját maguknak, az élőknek… Átutazunk Ilakaka-n, a Zafírvároson, és lassan megpillantjuk az első majomkenyérfákat is, ahogy megérkezünk az Indiai óceán partjaihoz, Tuléar városába, melyet a helyiek úgy is neveznek: “a Nap városa”, vagy: “a város, mely sosem alszik”. Tulear az ország harmadik legnagyobb kikötővárosa.Itt először is meglátogatjuk a híres Tulear-i arborétumot, ahol több mint ezer lemúr-, teknős-, kígyó- és kaméleonfaj él, valamint a sziget déli régiójára jellemző valamennyi furcsa növényfajt megtalálhatjuk, akik leleményesen alkalmazkodtak a rendkívül száraz éghajlathoz. Látogatást teszünk a Kagylópiacon is, ahol kagylókból készített dísztárgyak és egyéb, a déli régióra jellemző kézműves termékek gazdag választékát találjuk. Tulearból már csak egy órás utazást teszünk, hogy megérkezzünk álmaink tengerpartjára, Ifaty-ba, az Indiai óceán partjára. A hangulatos, festői kis halászfalu, kedves, mosolygós lakosai, a helyi halászok pirogue-jainak (hosszúkás facsónak) fehér vitorláinak tánca az óceánon, a mindig frissen fogott tenger gyümölcsei, és a madagaszkári gyümölcsös rummal kísért naplementék… Hagyjuk, hogy átjárjon minket is a nyugalom és a madagaszkári “mora-mora” (jelentése: lassan-lassan) életstílus a három nap alatt, amely során megérdemelt pihenésünket töltjük gyönyörű tengerparti szállodánkban.
Vacsora és szállás: Hotel Les Dunes***

9.nap:

IFATY
Ébredjünk, amikor szeretnénk, reggelizzünk meg kényelmesen: a mai nap a szabadságé, nincs szervezett program, mindenki kedvének és igényeinek megfelelően szervezheti ezt a napot. Ha arra vágyunk, egyszerűen feküdjünk ki az óceánpartra, hallgassuk a hullámok megnyugtató, örök végtelen moraját, és figyeljük a halászok nyugodt, évszázados rutin szerinti mozgását. De ha aktívabb programot szeretnénk, akkor is bőven válogathatunk tevékenységekből. Íme néhány tipp: búvárkodhatunk palackkal, vagy szemüveggel a világ 3. legnagyobb korallzátonyánál, hajózzunk ki motoros csónakkal és figyeljük meg a hatalmas púposhátú bálnák játékát, ugrásait, családi életét (a bálnaszezonban: július és szeptember között), vegyünk részt egy tradicionális “vezo” (az itt élő halász népcsoport) halászaton, vagy modern, motorcsónakos, mélytengeri halászaton, tegyünk egy felejthetetlen quad túrát a homokdűnéken, menjünk el kora reggeli madárlesre, vagy egy csónakkirándulás keretében próbáljuk ki a pirogue-ot és csodáljuk meg a helyi halászok lenyűgöző és erős izmokat igénylő navigációját, ahogy a vitorla forgatásával változtatják az irányt és a sebességet... Meglátogathatjuk a híres és szigorúan védett Ifaty Tüskés erdőt is, ahol megfigyelhetjük a nagy szárazsághoz szokott és alkalmazkodott “cseles” növényzetet és “ravasz” lakóit: kaméleonokat, csak itt megtalálható madarakat, és ha szerencsénk van, makikat is; valamint megismerkedhetünk a helyi lakosság által napi rendszerességgel használt gyógyhatású növényekkel, gyógyfüvekkel.
Vacsora és szállás: Hotel Les Dunes***

10.nap:

IFATY
Reggeli a szállodában. Szabad program az óceánparton.
Vacsora és szállás: Hotel Les Dunes***

11.nap:

IFATY - TULEAR – ANTANANARIVO
Reggeli után a mai napon valamikor visszaindulunk Tulear-ba, ahonnan az Air Madagascar belföldi járata repít minket vissza a fővárosba, Antananarivo-ba. Az autónk Antananarivo-ban a reptéren vár minket, hogy elvigyen szállodánkba, és a nap maradék részében is rendelkezésünkre áll. A járat érkezésétől függ, hogy lesz-e más programunk még ezen a napon.
Vacsora és szállás: Le Louvre Hotel&Spa****

12.nap:

ANTANANARIVO – ISZTAMBUL – BUDAPEST
Reggeli után városnézésre indulunk a dimbes-dombos Antananarivoban : megtekintjük a kulturális látnivalókat és felfedezzük a város színes, mindig nyüzsgő piacait. Bejárjuk az « alsó » és « felső » várost, valamint a XVII. században épült és 2001 óta a Világörökség részét képező Ambohimanga palotát. A palota mellett található kilátóhelyről megcsodálhatjuk a város panorámáját. Magyar vonatkozása is lesz a programunknak : megtekintjük a Benyovszky utcát is!  Végül a hatalmas kézműves, tradicionális piacon megcsodálhatjuk az ország minden részéből származó madagaszkári iparművészet remekeit: zebuszarvból faragott használati tárgyak és ékszerek, kézzel hímzett terítők, táskák, növényi rostból font kalapok, a nők tradicionális viseleteként hordott gyönyörűbbnél gyönyörűbb lambahoanyk (mintás kendők),  madagaszkári vanília és fűszerek, stb. Délután autónk és idegenvezetőnk kikísér minket a repülőtérre, hogy elbúcsúzzunk Madagaszkártól és hazainduljunk a 8000 kilométerre lévő Budapestre.

13. nap:

BUDAPEST
Érkezés Budapestre a délelőtti órákban.

Leírás összecsukása
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:

Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatja is!

Árak

Indulási időpontok
2019. márc. 01 - 2019. dec. 15
2 fő esetén / Standard hotelekben: 610.000 Ft/ fő
4 fő esetén / Standard hotelekben: 466.500 Ft/ fő
8 fő esetén / Standard hotelekben: 428.000 Ft/ fő

Indulási időpontok
2019. márc. 01 - 2019. dec. 15
2 fő esetén / Superior hotelekben: 718.000 Ft/ fő
4 fő esetén / Superior hotelekben: 554.000 Ft/ fő
8 fő esetén / Superior hotelekben: 545.000 Ft/ fő


vissza az előző oldalra