Mátra alján, falu szélén... Barangolások a borok földjén 2023 - Körutazás Magyarországon

Úticél: Magyarország, Észak-Magyarország
Szállás típus: Nincs
Ellátás: leírás szerint
Utazás módja: Busszal
Időtartam:
Típus: Kulináris élvezetek, Országjáró program, Városlátogatás
Indulás:

 

A program tervezett útvonala:

 


„Nyarakra gondolunk, s hogy erdeink

majd lombosodnak s bennük járni jó
és kertjeinknek sűrü illatában
fáján akad a hullni kész dió!”


Radnóti Miklós

 

Kora reggeli órákban indulunk Sze­gedről, majd Budapesten át a Mátra felé utazunk. Gyöngyös történelmi értékeinek megismerésével kezdő­dik programunk: sétálunk a belvárosban, útba ejtjük a Szent Bertalan templomot, melynek kincstára 2014 júliusában nyílt meg ismét a látogatók előtt! A nemrég gyönyörűen felújított Orczy kastélyba látogatunk. Az eredetileg barokk stílusban épült kastélyt később klasszicista stílusban építették újjá Orczy Lőrinc gyöngyösi birtokos elgondolása alapján.  A kastély udvarában a gyönyörű oroszlános szoborcsoporttól indulunk a kastély felfedezésére. Érdekesség, hogy 1849-ben e kastélyból indult tavaszi hadjáratra Görgey Artúr. A kastélyban jelenleg Múzeum működik, mely 2009-ben elnyerte Az Év Múzeuma címet. Gyöngyöst elhagyva a Mátra meghódítására készülünk. Magyarország legmagasabb pontja felé haladva a Már­ta völgyein, Mátrafüreden és Mátraházán keresztül utazunk a Kékestető alatt. Parádon megláto­gatjuk a tájházat és Palócházat helyi vezetéssel. Jó­kedvűen érkezünk Egerbe, ahol egy kellemes ebéddel folytatódik prog­ramunk. A délutánt Eger és várának bebarangolására szánjuk, lerójuk tiszteletünket Gárdonyi Géza sírjá­nál is, ahol „csak a teste” található, valamint megtekintjük házát is (kí­vülről). Látogatást teszünk a világhírű Kopcsik Lajos Oscar-díjas, olimpiai- és világbajnok, Guinness rekorder mestercukrász alkotásai között Eger történelmi belvárosában a Harangöntő házban, a Kopcsik Marcipániában. A 120 tárgy mindegyike cukormasszából és marcipánból készült, mint a közel két méteres borospalack, vagy a Minaret kicsinyített mása. Sétánkat a híres Dobó téren, „Csernus doki” kávézójában a Depresszóban fejezzük be, ahol kedvünkre fogyasztunk egy csésze feketét. Szépasszonyvölgyben egy helyi borászatot látogatunk meg. Borkóstolónk során ízelítőt kapunk az egri borok eleganciájából, za­matából! Kellemesen elfáradtunk, ezért a borkóstolót követően buszra szállunk, és hazafelé indulunk.

Leírás összecsukása
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:

Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatja is!

Árak és felárak magyar forintban és euróban (1 főre)
2023. 06.24., 09.02., 10.07.
Eurós áraink árfolyam garanciával - További információért kattintson IDE!


Részvételi díj: 21.500 Ft / 56 EUR
(Kis csoportos létszám felár: 3.000 Ft / 8 EUR/fő*)


Utazás: autóbusszal
Elhelyezés: nincs
Ellátás: 1x ebéd


Fakultatív programok (20 főtől):
Szépasszonyvölgye borkóstoló:
2.200 Ft / 6 EUR


Belépők és jegyek tájékoztató árai: 11.500 Ft
Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 500 Ft

A belépők ára tájékoztató jelleggel került feltüntetésre, előzetes tájékoztató nélkül módosulhatnak!
Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem járulékos költségeket is tartalmaznak (adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer, egyéb költségek, stb.)


Minimális létszám: 35 fő

Az előzetesen meghirdetett részvételi díj a fenti minimális utaslétszám esetén érvényes. A részvételi díj nem tartalmazza a létszám felárat. 20-35 nappal az indulás előtt amennyiben az utaslétszám nem éri el a meghírdetett minimális létszámot, abban az esetben létszám felár fizetendő, melynek mértéke:

*25-34 fő esetén: 3.000 Ft / 8 EUR/fő

Ezen "létszám felár" az előzetesen meghirdetett minimális indulási létszám alatti csoportok esetében kerül csak érvényesítésre. Természetesen amennyiben a csoport tényleges indulása az előzetesen meghírdetett miimális utaslétszám alapján valósul meg (időközben megrendelések érkeztek az adott utazásra) úgy a befizetett "létszám felár" az utas részére visszafizetésre kerül.
Ezen felár nem tartalmaz árrést, ezen felár megfizetésével nem célunk hasznot képezni irodánknak. Egyetlen célunk van csak, hogy a minimális létszámmal is meg tudjanak valósulni a Z(s)EPPELIN Programok, meg tudjanak valósulni a tervezett utazások és az élmények valóra váljanak!


Csatlakozási lehetőség: Szeged - Kecskemét - Budapest útvonalon. Transzfercsatlakozás lehetőségeiről információ a programfüzet elején!


A részvételi díj tartalmazza:

- utazást korszerű, kényelmes, légkondicionált autóbusszal

- 1x ebéd ellátással

- alap program szerinti programokat és városnézéseket a program szerint

- magyar nyelvű idegenvezetést a programokon

- útlemondás biztosítást

  

A részvételi díj nem tartalmazza:

- az étkezésekhez ital fogyasztást (helyszínen fizetendő)

- fakultatív programon való részvételt

- az alap programon felül teljesítésre kerülő programok költségeit

- belépőjegyek és az audioguide/fülhallgató árát (helyszínen fizetendő)

- minimális induló utaslétszám hiányában a létszám felárat 

- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)


A programváltoztatás jogát fenntartjuk!


vissza az előző oldalra