Advent Nürnbergben, Rothenburg és Regensburg 2023

Úticél: Németország, Bajorország
Szállás típus: Hotel ***
Ellátás: Reggeli
Utazás módja: Busszal
Időtartam:
Típus: Adventi program, Ausztria-Németország-Svájc, Kulináris élvezetek, Közönségkedvenc, Városlátogatás
Indulás:

 

A program tervezett útvonala:

1. nap: Szeged – Budapest – Passau – Nürnberg (750 km)

Indulás a hajnali órákban Szegedről Budapesten, Győrön át. Kora délután érkezünk a Duna, az Inn és az Ilz folyók összefolyásánál fekvő, festői Passauba, mely adventkor meghitt hangulattal ajándékoz meg bennünket. Városnézésünk során sétálunk a Duna-parti promenádon, bemegyünk a Szent István dómba (világ legnagyobb történelmi orgonája), megtekintjük a püspöki rezidenciát, az egyetemet, a Lamberg és Wittelsbach palotákat. Az Angolkisasszonyok templomában első királyunk feleségének, Boldog Gizellának a földi maradványai előtt tisztelgünk. A karácsonyi vásárában forralt bor és igazi bajor gasztronómiai különlegességek várják a látogatót. Estére érünk Nürnberg környéki szálláshelyünkre (2 éj).

2. nap: Rothenburg ob der Tauber és Nürnberg (220 km)

Reggeli után Rothenburg ob der Tauberbe utazunk. E kedves kis településen minden a karácsonyról szól: Német Karácsonyi Múzeum (belépődíjas) és Európa legnagyobb szabású karácsonyi boltja, a Käthe Wohlfahrt. Sétálunk óvárosában, mely teljes épségben őrzi középkori hangulatát, a favázas házak, városfalak és bástyák látványa évszázadokkal repít minket vissza az időben. Szent Jakab katedrálisban megtekintjük Tilman Riemenschneider mester XVI. századi Szent Vér oltárát, majd visszautazunk Nürnbergbe és bejárjuk a Pegnitz folyó két partján elterülő óvárost: császári palota (Kaiserburg), Szent Lőrinc katedrális, Szent Szebaldusz templom, Miasszonyunk katedrális, gótikus városháza, a nürnbergi mesterdalnokok céhének székhelye, Szentlélek ispotály, történelmi fahidak és Albrecht Durer szülőháza. Nürnbergben tartják Európa egyik legrégibb és legnagyobb karácsonyi vásárát, melyhez sajátságos hagyományok társulnak: rézfúvós zenekarok szórakoztatják a nagyérdeműt, a templomokban orgona koncerteket hallgathatunk, főtéren találkozhatunk a Jézuskát (Christkindl) megszemélyesítő leánnyal, és felülhetünk a XVIII. századi városnéző postakocsik valamelyikére. Sötétedés után kigyúlnak Nürnberg esti fényei és a több mint 400 stand ajándékvásárlásra, a híres nürnbergi hármas kolbász savanyú káposztával pedig kóstolásra csábítja az utazót. Szabadidő a városban. Szálláshelyünkre érkezünk.

3. nap: Nürnberg – Regensburg – Budapest (750 km)

Hazafele indulunk. Az UNESCO Világörökség részének nyilvánított Regensburg történelmi belvárosába látogatunk. Gyalogsétánk érinti a XII. századi dunai kőhidat, a rómaiak által emelt városkaput, a püspökséget, a sóházat, Johannes Kepler egykori regensburgi lakóházait. Megnézzük a gótikus régi és a reneszánsz új városházat, a birodalmi gyűlés (Reichstag) egykori helyét és megismerkedünk Habsburg V. Károly és Blomberg Borbála szerelmének történetével. A girbegurba, macskaköves utcácskák, az égig érő középkori lakótornyok, több száz éves Duna-parti fogadók és a polgárházak reneszánsz udvarai érintetlen szépségükkel, patinás hangulatukkal hívogatnak. A Szent Peter katedrális 105 méter magas tornyai meghatározzák a város látképet, felújított középkori pompájában tekintjük meg kívül-belül. Rövid szabadidő után haza indulunk. Linz-Hegyeshalom útvonalon haladunk, rövid pihenőkkel estére érünk Budapestre, majd onnan tovább Szegedre.

Leírás összecsukása
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:

Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatja is!


Árak és felárak magyar forintban és euróban (1 főre)
2023. 12. 08.
Eurós áraink árfolyam garanciával - További információért kattintson IDE!


Részvételi díj: 99.500 Ft / 273 EUR
1 ágyas felár: 24.000 Ft / 66 EUR
2x vacsora felár: 23.500 Ft / 65 EUR


Utasbiztosítás (Classic): 2.100 Ft
Utasbiztosítás (Prémium): 2.730 Ft 
Utasbiztosítás (Privileg): 3.450 Ft
2021.01.01-től a megrendeléssel egyidőben igényelt BBP biztosítással az Ön kalkulált útlemondási biztosítása önrészmentessé válik. Részletek itt.


Útlemondási biztosítás: az alapár 2,8%-a. Részletek itt.
Felhívjuk figyelmét, hogy az útlemondási biztosítás kötése nem kötelező, de javasolt!


Utazás: autóbusszal
Elhelyezés: 2 éjszaka szálloda*** 2 ágyas tus/wc-s szobákban
Ellátás: 2x reggeli


Belépők és jegyek tájékoztató árai: 30 EUR
Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 3 EUR

A belépők ára tájékoztató jelleggel került feltüntetésre, előzetes tájékoztató nélkül módosulhatnak!
Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem járulékos költségeket is tartalmaznak (adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer, egyéb költségek, stb.)


Minimális létszám: 35 fő.
Az előzetesen meghirdetett részvételi díj a fenti minimális utaslétszám esetén érvényes. A részvételi díj nem tartalmazza a létszám felárat. 20-35 nappal az indulás előtt amennyiben az utaslétszám nem éri el a meghírdetett minimális létszámot, abban az esetben létszám felár fizetendő, melynek mértéke:

25-34 fő esetén: 7.500 Ft / 21 EUR/fő

Ezen "létszám felár" az előzetesen meghirdetett minimális indulási létszám alatti csoportok esetében kerül csak érvényesítésre. Természetesen amennyiben a csoport tényleges indulása az előzetesen meghírdetett minimális utaslétszám alapján valósul meg (időközben megrendelések érkeztek az adott utazásra) úgy a befizetett "létszám felár" az utas részére visszafizetésre kerül.
Ezen felár nem tartalmaz árrést, ezen felár megfizetésével nem célunk hasznot képezni irodánknak. Egyetlen célunk van csak, hogy a minimális létszámmal is meg tudjanak valósulni a Z(s)EPPELIN Programok, a tervezett utazások és az élmények valóra váljanak!


Csatlakozási lehetőség: Szeged - Kecskemét - Budapest - Tatabánya (pálya) - Győr útvonalon. Transzfercsatlakozás lehetőségeiről információ a programfüzet elején! A részvételi díj útlemondási biztosítást tartalmaz. Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel!


A részvételi díj tartalmazza:

- utazást korszerű, kényelmes, légkondicionált autóbusszal

- 2 éjszaka jó minőségű szállodai elhelyezést 3* kategóriában, 2 ágyas zuhanyzós / WC-s szobában

- 2x reggeli 

- alap program szerinti programokat és városnézéseket a program szerint

- magyar nyelvű idegenvezetést a programokon

 

A részvételi díj nem tartalmazza:

- az étkezésekhez ital fogyasztást (helyszínen fizetendő)

- fakultatív programon való részvételt

- az alap programon felül teljesítésre kerülő programok költségeit

- belépőjegyek és az audioguide/fülhallgató árát (helyszínen fizetendő)

- idegenforgalmi adót (helyszínen fizetendő)

- kötelező jellegű helyi idegenvezető költségeit

- szervizdíjat / borravalót (igény esetén a helyszínen fizetendő)

- kedvezményes csoportos baleset-betegség-poggyász biztosítást

- minimális induló utaslétszám hiányában a létszám felárat 

- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)

- útlemondás biztosítást


A programváltoztatás jogát fenntartjuk!


vissza az előző oldalra