Isztria - Dalmácia - Montenegró 2023

Úticél: Horvátország, Neum
Szállás típus: Program szerint
Ellátás: Félpanzió
Utazás módja: Busszal
Időtartam:
Típus: Dél-európai program, Mediterrán program, Nyaralás-pihenés, Tengerparti pihenés, Városlátogatás
Indulás:

 

A program tervezett útvonala:

1. nap: Szeged – Budapest – Rijeka – Opatija – Crikvenica (520 km)

Elutazás a kora reggeli órákban Szegedről. Utazás a Budapest–Nagykanizsa–Letenye–Zágráb–Karlovac útvonalon az isztriai félszigetre. Trsat ősi vára mellett elhaladva késő délután érkezünk a tengerhez. Fiume, a monarchia egykori kikötővárosa (ma: Rijeka) híven őrzi a történelmi idők hangulatát. Sétálunk a város főutcáján, megtekintjük XVII. századi barokk városkapuját, a kormányzósági palotát és a színház épületét, élvezzük az ország egyik legnagyobb tengeri kikötőjének hangulatát. Tovább utazva a „boldog békeidők” szépséges Abbáziájával (ma: Opatija) ismerkedünk. A város már a XIX. században a Monarchia legjelentősebb üdülőhelye volt, máig megőrizte annak hangulatát. Kellemes klímája, gyönyörű fekvése miatt egész évben kedvelt nyaralóhely. Szállásunk Crikvenica környékén lesz. 

2. nap: Plitvicei Nemzeti Park (360 km)

A kora reggeli órákban dél felé indulunk. Útközben meglátogatjuk a Dinári-hegységben húzódó Plitvicei Nemzeti Park húszezer hektáros területét, ahol a 16 tagból álló - egymással kisebb-nagyobb vízesésekkel egybekapcsolt - tórendszer páratlan látványosságot ígér. Az érintetlen természet e csodájának bejárása után folytatjuk utunkat Šibenikbe, ahol 2 éjszakai szállásunk lesz.

3. nap: Šibenik és a Krka vízesések (60 km)

Reggeli után Šibenik UNESCO által is védett világörökségi óvárosával ismerkedünk. Sétálunk a hamisítatlan tengermelléki hangulatot tükröző óvárosában, ahol láthatjuk a magyar múltat is idéző ferences kolostort, a gyönyörű reneszánsz városházát és a Szt. Jakab dómot, majd szabadidő. Délután továbbutazunk a közeli Krka vízesésekhez, amely minden Dalmáciába látogató turista számára kötelező látványosság, felejthetetlen élmény. A legnagyobb, közel 50 m-es vízesés lábánál fürdőzésre is van lehetőség. Estére visszatérünk szálláshelyünkre.

4. nap: Trogir és Split (310 km)

Ezen a napon két világhírű UNESCO által védett dalmát városba, Trogirba és Splitbe látogatunk. E városok nemcsak magyar vonatkozásaikról ismertek, hanem arról is, hogy itt közel 2000 év történelme elevenedik meg a szemünk előtt. A minden oldalról tenger által ölelt trogiri óváros főtérére hidakon és szűk utcácskákon jutunk el, a XIII. századbeli Szent Lőrinc dóm Dalmácia egyik legszebb román stílusú műemlék székesegyháza, a lenyűgöző pálmafás sétányon pedig örömmel "korzózik" minden turista. Innen Dalmácia második legnagyobb városába, Splitbe utazunk. Történelmi jelentőségét Diocletianus császárnak köszönheti, majd a Velencei Köztársaságnak, ahová majd 400 évig tartozott. A város fő nevezetessége Diocletianus palotája, benne Szent Dujmó templomával, a császári mauzóleummal. Szabadidő, majd tovább utazunk az Adriai-tengerpart mentén. Szállásunk 3 éjszakán át Dubrovnik környékén lesz. 

5. nap: Egész napos pihenés a tengerparton vagy Dubrovnik történelmi városfalai között veszünk el

Reggeli után egész napos pihenés a tengerparton, megmártózhat a tengerben és élvezheti kényeztető simogatását vagy jöjjön velünk! Fakultatív ajánlatunk: egész napos városnézés során helyi vezető kíséretében ismerkedünk Dalmácia legszebb városával, melynek XV-XVI. századot idéző óvárosa a világörökség része. A legfontosabb látnivalók között a gótikus városháza, a városvédő Szent Balázs temploma, a főúri palotákkal szegélyezett főutca (Stradun), valamint a ferencesek és a dominikánusok nagyszabású kolostorai között sétálunk. A Dubrovnikot körülölelő közel 2 km hosszú és néhol 25 m magas városfal a reneszánsz védelmi építészet remekműve. Európában ezek a falak maradtak fenn legépebb állapotban! (a sok lépcső és drága belépőjegy miatt csak egyénileg ajánljuk a felmenetelt a városfalra) Dubrovnik valójában műemlék város, de élete mégis tele van pezsgéssel – élvezzük hangulatát, leülünk egy kávéra, aperolra majd a délutáni órákban szálláshelyünkre térünk vissza.

6. nap: Egész napos pihenés a tengerparton vagy Montenegróba kirándulunk (230 km)

Választhatja az egész napos szabadidőt, pihenést a tengerparton. Fakultatív ajánlatunk: Jöjjön velünk, felkeressük Montenegró vadregényes, gyönyörű tengerparti öbleit. Az Orjen és Lovćen hegységek közel 2000 m-es vonulatai közé szoruló Kotori-öböl egyike Európa legdélebbi fjordjainak. Kotor ősi múltra visszatekintő középkori óvárosa az UNESCO védelmét élvezi (Szent Trifun székesegyház, itáliai stílusú palazzo-k, hangulatos piacterek és sikátorok). Montenegró turista fővárosa Budva már a 21 km hosszú "riviérán" fekszik, elegáns kis történelmi városmagja a különböző mediterrán kultúrák keveredéséről tanúskodik. Visszaúton átkompozunk a Kotori-öböl legkeskenyebb pontján, a Verige-szoroson. A kora esti órákban érkezünk vissza szálláshelyünkre.

7. nap: Mostar – Neretva völgye – Budapest – Szeged (780 km)

Reggeli a szállodában, majd hazafelé indulunk. Útközben megállunk Mostarban (UNESCO Világörökség), megtekintjük nevezetességeit, többek között a nemzetközi összefogással újjáépített középkori török hidat, a város régi mecseteit és híres bazárját. A varázslatos Neretva-völgyben folytatjuk utunkat Eszék felé. Érkezés Budapestre a késő éjszakai órákban. Kecskemét-Szeged útvonalon csatlakozó utasainkat a felszállási helyre transzferáljuk. (Az oda és visszaút nem azonos! A Budapest-Nagykanizsa útvonalon csatlakozó utasaink hazautazásuknál ezt vegyék figyelembe.)
Leírás összecsukása
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:

Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatja is!

Árak és felárak magyar forintban és euróban (1 főre)
2023. 06.20., 09.11., 10.02.
Eurós áraink árfolyam garanciával - További információért kattintson IDE!


Részvételi díj (06.20., 09.11.): 259.800 Ft / 675 EUR
(Kis csoportos létszám felár: 19.500 Ft / 51 EUR/fő*)
Részvételi díj (10.02.): 225.000 Ft / 584 EUR
(Kis csoportos létszám felár: 17.500 Ft / 45 EUR/fő*)
1 ágyas felár (06.20., 09.11.): 75.000 Ft /195 EUR
1 ágyas felár (10.02.): 56.000 Ft / 145 EUR


Utasbiztosítás (Classic): 4.900 Ft
Utasbiztosítás (Prémium): 6.370 Ft 
Utasbiztosítás (Privileg): 8.050 Ft
2021.01.01-től a megrendeléssel egyidőben igényelt BBP biztosítással az Ön kalkulált útlemondási biztosítása önrészmentessé válik. Részletek itt.


Utazás: autóbusszal
Elhelyezés: 6 éjszaka szálloda/apartman***, 2 ágyas tus/wc-s szobában
Ellátás: 6x félpanzió


Fakultatív programok (15 főtől):
Dubrovnik kirándulás: 5.500 Ft / 14 EUR
Kirándulás Montenegróba: 9.500 Ft / 25 EUR


Belépők és jegyek tájékoztató árai: 80 EUR
Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 40 EUR 

A belépők ára tájékoztató jelleggel került feltüntetésre, előzetes tájékoztató nélkül módosulhatnak!
Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem járulékos költségeket is tartalmaznak (adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer, egyéb költségek, stb.)


Minimális létszám: 35 fő

Az előzetesen meghirdetett részvételi díj a fenti minimális utaslétszám esetén érvényes. A részvételi díj nem tartalmazza a létszám felárat. 20-35 nappal az indulás előtt amennyiben az utaslétszám nem éri el a meghírdetett minimális létszámot, abban az esetben létszám felár fizetendő, melynek mértéke:

*25-34 fő esetén (06.20., 09.11.): 19.500 Ft / 51 EUR/fő 
*25-34 fő esetén (10.02.): 17.500 Ft / 45 EUR/fő

Ezen "létszám felár" az előzetesen meghirdetett minimális indulási létszám alatti csoportok esetében kerül csak érvényesítésre. Természetesen amennyiben a csoport tényleges indulása az előzetesen meghírdetett miimális utaslétszám alapján valósul meg (időközben megrendelések érkeztek az adott utazásra) úgy a befizetett "létszám felár" az utas részére visszafizetésre kerül.
Ezen felár nem tartalmaz árrést, ezen felár megfizetésével nem célunk hasznot képezni irodánknak. Egyetlen célunk van csak, hogy a minimális létszámmal is meg tudjanak valósulni a Z(s)EPPELIN Programok, meg tudjanak valósulni a tervezett utazások és az élmények valóra váljanak!


Csatlakozási lehetőség: Szeged-Kecskemét-Budapest-Székesfehérvár- (Veszprém) -M7 autópálya útvonalon. Transzfercsatlakozás lehetőségeiről információ a programfüzet elején és honlapunkon. A részvételi díj útlemondási biztosítást tartalmaz. Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel!


A részvételi díj tartalmazza:

- utazást korszerű, kényelmes, légkondicionált autóbusszal

- 6 éjszaka jó minőségű szállodai elhelyezést 3* kategóriában , 2 ágyas zuhanyzós / WC-s szobában

- 6x félpanziós ellátást (reggeli és vacsora)

- alap program szerinti programokat és városnézéseket a program szerint

- magyar nyelvű idegenvezetést a programokon

- útlemondás biztosítást

 

A részvételi díj nem tartalmazza:

- az étkezésekhez ital fogyasztást (helyszínen fizetendő)

- fakultatív programon való részvételt

- az alap programon felül teljesítésre kerülő programok költségeit

- belépőjegyek és az audioguide/fülhallgató árát (helyszínen fizetendő)

- idegenforgalmi adót (helyszínen fizetendő)

- kötelező jellegű helyi idegenvezető költségeit

- kedvezményes csoportos baleset-betegség-poggyász biztosítást

- minimális induló utaslétszám hiányában a létszám felárat 

- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)


A programváltoztatás jogát fenntartjuk!


vissza az előző oldalra