Plitvicei-tavak - Zágráb - Samobor

Úticél: Horvátország, Plitvicei-tavak
Szállás típus: Hotel ***
Ellátás: Reggeli
Utazás módja: Busz
Időtartam: 2 éj
Típus: Városlátogatás, Üdülés
Indulás: 2020-09-25

 

utazás módja: busz
időtartam: 3 nap / 2 éj
szállás: háromcsillagos szálloda
ellátás: svédasztalos reggeli
utazáshoz szükséges: érvényes útlevél vagy plasztik kártyás személyi igazolvány
Horvátország hivatalos fizetőeszköze: Horvát Kuna

Felszállási lehetőségek:
06:15 Bp., Népliget, Planetárium bejárata előtt
06:45 Bp. XI. Fehérvári út 95. (Fehérvári-Mérnök u. sarok)
07:30 Székesfehérvár, M7 Shell kút
08:30 M7 Balatonlellei pihenőhely
09:30 Zalakomár, M7 INA kút

PROGRAM:

1. nap
Indulás a felszállási helyszíneknél megadott időpontok szerint. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel Zágrábba. Helyi idegenvezetővel ismerkedünk a város nevezetességeivel, a városnézés után szabadprogramra is lehetőség van. A kedves, mediterrán főváros számos nevezetességet kínál. Magyar vonatkozása is van, hiszen itt koronázták meg Károly Róbertet. Késő délután folytatjuk utunkat Samoborba, a krémes városába, elfoglaljuk szállásunkat.

2. nap
Reggeli után Horvátország legnagyobb nemzeti parkját, a Plitvicei-tavakat látogatjuk meg, mely Európa egyik legszebb természeti látványossága. Páratlan szépsége,növény- és állatvilágának gazdagsága miatt a Plitvicei-tavak területét nemzeti parkká nyilvánították. 1979-ben felkerült az UNESCO természeti világörökségi listájára. A természeti szépségek részei a karsztbarlangok, a mohával borított sziklák és hegyek, melyekről vízesések zúdulnak le. A nemzeti park területén van ahol hajóval, busszal is közlekedhetünk, ezek használatát a belépőjegy ára tartalmazza. A Plitvicei-tavak meglátogatás után visszaindulunk Samoborba a szállodánkba.

3. nap
Reggeli után elbúcsúzunk Samobortól, a hangulatos kis várostól és útnak indulunk. Meglátogatjuk a Zapresictől keletre található Luznica kastélyt, melynek külseje a francia kastélyok külsejét idézi. A kastély több nemesi család tulajdonában is állt, a tulajdonosok a S. Vincentius a Paulo féle irgalmas rendi nővéreknek adományozták, ma meditációs és imaközpontként használják. A kastély meglátogatása után hazaindulunk. A forgalmi viszonyoktól és a határon való várakozástól függően az esti órákban érkezünk meg Budapestre.
Leírás összecsukása
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:

Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatja is!

Az alap részvételi díj tartalmazza: utazás busszal, idegenvezetővel, 2 j háromcsillagos szállodában, svédasztalos reggeli, zágrábi városnézés helyi vezetővel, kirándulások a programleírás szerint, idegenforgalmi adó.

A VEGETÁRIÁNUS FŐÉTELIGÉNYT FOGLALÁSKOR KÉRJÜK JELEZNI.

Tájékoztató árak: (2012-es árakat alapul véve)
Plitvicei tavak:
májusi időpont felnőtt 100 HRK, diák 75 HRK, júniusi és szeptemberi időpont felnőtt 250 HRK,diák 160 HRK
Luznica kastély: 26 HRK/fő


vissza az előző oldalra