Arany Prága szilveszterkor 2023

Úticél: Csehország, Nyugat-Csehország
Szállás típus: Hotel ****
Ellátás: leírás szerint
Utazás módja: Busszal
Időtartam:
Típus: Kelet-európai program, Szilveszteri program, Szomszédolás, Városlátogatás
Indulás:

 

A program tervezett útvonala:

1. nap: Szeged – Budapest – Pozsony – Telc – Prága (520 km)

Elutazás a kora reggeli órákban Szegedről. Utazás Budapesten keresztül, majd Rajkánál lépjük át a magyar-szlovák határt. A szomszéd fővárosba, Pozsonyba érkezve rövid ismerkedés a város gyönyörűen felújított történelmi városközpontjával, ahol számtalan magyar vonatkozású műemlékkel találkozunk. Idegenvezetőnkkel sétálunk a koronázó város nevezetességei között: Szent Marton Székesegyház, Prímás Palota (belülről is), jezsuita templom, ó-városháza. Sétánkat követően folytatjuk utunkat Csehország felé. Telc festői kisvárosban tartunk pihenőt, melynek belvárosa a világörökség (UNESCO) része. Főterén sétálva lenyűgözőek a festői, színes homlokzatú árkádos barokk és reneszánsz stílusú házak és a jezsuiták által épített Jézus neve templom. A téren sétálgatva megcsodálhatjuk a középkori épületek szépen kialakított, egyedi homlokzatát. Az esti órákban Prága környéki szálláshelyünkre érkezünk.

2. nap: A hangulatos Prága az óév utolsó napján (20 km)

Reggeli után ismerkedünk a cseh fővárossal. Autóbuszunkkal Prága fölé emelkedve először a Hradzsinnal ismerkedünk: Szent Vitus Katedrális és Szent György Bazilika. A prágai várból az egykori aranyművesek utcáján át sétálunk az Óváros tér felé Prága büszkeségén, az ikonikus, barokk szobrokkal díszített Károly hídon át (Európa egyik legszebb hídja). Elsétálunk a híres, 600 éves mechanikus Orloj óraszerkezet alatt majd a pezsgő Óváros térre érkezve tekintünk fel a Boldogasszony templomra. Időzünk a mindig nyüzsgő Óváros téren, majd gyalogos sétánkat a Zsidónegyed megtekintésével folytatjuk. Városnézésünk a Vencel téren ér véget, ahol kellő fáradtsággal ülünk le valamelyik kávézóba vagy elégítjük ki vásárlási igényünket. Pihenőnket követően visszatérünk szálláshelyünkre, ahol elfogyasztjuk szilveszteri vacsoránkat. A vacsorát követően a szilveszter estét a helyiekkel együtt töltjük el! Belevetjük magunkat a belváros szilveszteri hangulatába, ahol a főtéren és környékén élőzenés koncertek és ünnepi hangulat vár bennünket! Jókedvvel, vidám hangulatban perdülünk táncra majd éjfélkor a tűzijáték alatt búcsúztatjuk az Óévet, köszöntjük az Újévet!!  

3. nap: Prága – Karlovy Vary – Prága (240 km)

Az újév első napján kényelmesen elfogyasztjuk reggelinket a szállodánkban, majd szabad program keretében ismerkedhet Prága múltjával és jelenével egyénileg. Fakultatív ajánlatunk: egész napos kirándulásra indulunk Karlovy Varyba, az európai rangú fürdőhelyre. Sétánk során a gyönyörűen felújított belvárosi paloták között sétálunk Karlovy Varyban, a világhírű császári fürdőhelyen. Színes, impozáns épületek alkotják az egész várost, ezért lassan haladunk, hogy mindent szemügyre tudjunk venni. A hosszú promenádon sétálva arisztokratikus, nemesi érzésekkel sétálunk egészen a Grand Hotel Pupp szállodáig. Látogatási lehetőség a Becherovka Múzeumban, a tradicionális italból 3 fajta kóstolására lesz lehetőségünk. Fakultatív ajánlatunk az estére: újévi koncert Prága óvárosában, ünnepi környezetben (részvételi szándékot már az utazás foglalásánál jeleznie kell!)

4. nap: Cesky Sternberk – Brno –Rajka – Budapest – Szeged (520 km)

Reggeli után búcsúzunk Prágától. Útközben az épségben maradt Cesky Sternberk várát keressük fel, mely vár meghódítására készülünk. Magyar vonatkozása, hogy a Sternberk grófok Mátyás királlyal rokonságban levőnek tartják magukat, ezért a díszteremben a magyar címer is megtekinthető. A vár idős tulajdonosa ma is a várban lakik. Tovább utazva Morvaország fővárosában teszünk látogatást: Brnoban gyalogos séta keretében ismerkedünk a várossal: óváros, Szt. Jakab templom, városháza, Péter Pál Székesegyház és kapucinus templom. Rövid pihenőt követően hazafelé indulunk. Érkezés Budapestre az esti órákban, majd tovább utazunk Szegedre.


Szilveszteri vacsora
szállodában
4 fogásos szilveszteri és újévi vacsora, aperitif, zenés-táncos mulatság
 
Amennyiben a program szerint az ünnepi vacsora zenés-táncos programot is tartalmaz, úgy ezen időtartam alatt biztosított szolgáltatások (zene, tánctér, mulatság, szilveszteri program) az aktuális járványügyi intézkedések és korlátozások függvényében tudnak megvalósulni. Természetesen a vacsora étkezés biztosított a csoportunk számára. Megértésüket köszönjük.
Leírás összecsukása
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:

Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatja is!

Árak és felárak (1 főre) 2023. 12.30.
Eurós áraink árfolyam garanciával - További információért kattintson IDE!


Részvételi díj: 115.500 Ft / 317 EUR
1 ágyas felár: 52.500 Ft / 145 EUR
2x vacsora felár: 17.500 Ft / 48 EUR
Szilveszteri vacsora (kötelező): 33.700 Ft / 93 EUR
Utazás: autóbusszal 
Elhelyezés: 3 éjsz. szálloda**** 2 ágyas tus/wc-s szobákban 
Ellátás: 3x reggeli
Utasbiztosítás (Classic): 2.800 Ft
Utasbiztosítás (Prémium): 3.640 Ft 
Utasbiztosítás (Privileg): 4.600 Ft
2021.01.01-től a megrendeléssel egyidőben igényelt BBP biztosítással az Ön kalkulált útlemondási biztosítása önrészmentessé válik. Részletek itt.

Útlemondási biztosítás: az alapár 2,8%-a. Részletek itt.
Felhívjuk figyelmét, hogy az útlemondási biztosítás kötése nem kötelező, de javasolt! 


Fakultatív programok (15 főtől):
Kérjük szíveskedjenek előre jelezni! 
Karlovy Vary kirándulás: 9.500 Ft / 26 EUR
Újévi koncert Prágában (helysz. fizetendő): 1500 CZK
Belépők és jegyek tájékoztató árai: 900 CZK 
Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 170 CZK 

A belépők ára tájékoztató jelleggel került feltüntetésre, előzetes tájékoztató nélkül módosulhatnak!
Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem járulékos költségeket is tartalmaznak (adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer, egyéb költségek, stb.)

Minimális létszám: 35 fő 

Az előzetesen meghirdetett részvételi díj a fenti minimális utaslétszám esetén érvényes. A részvételi díj nem tartalmazza a létszám felárat. 20-35 nappal az indulás előtt amennyiben az utaslétszám nem éri el a meghirdetett minimális létszámot, abban az esetben létszám felár fizetendő, melynek mértéke:

25-34 fő esetén: 9.000 Ft/fő / 25 EUR

Ezen "létszám felár" az előzetesen meghirdetett minimális indulási létszám alatti csoportok esetében kerül csak érvényesítésre. Természetesen amennyiben a csoport tényleges indulása az előzetesen meghírdetett minimális utaslétszám alapján valósul meg (időközben megrendelések érkeztek az adott utazásra) úgy a befizetett "létszám felár" az utas részére visszafizetésre kerül.
Ezen felár nem tartalmaz árrést, ezen felár megfizetésével nem célunk hasznot képezni irodánknak. Egyetlen célunk van csak, hogy a minimális létszámmal is meg tudjanak valósulni a Z(s)EPPELIN Programok, a tervezett utazások és az élmények valóra váljanak!


Csatlakozási lehetőség: Szeged - Kecskemét - Budapest - Tatabánya (pálya) - Győr útvonalon. Transzfer csatlakozás lehetőségeiről információ a programfüzet elején és honlapunkon. A részvételi díj útlemondási biztosítást tartalmaz. Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel!

A részvételi díj tartalmazza:

- utazást korszerű, kényelmes, légkondicionált autóbusszal

- 3 éjszaka jó minőségű szállodai elhelyezést 3* kategóriában, 2 ágyas zuhanyzós / WC-s szobában

- 3x reggeli a szállodában

- alap program szerinti programokat és városnézéseket a program szerint

- magyar nyelvű idegenvezetést a programokon

- útlemondási biztosítás

  

A részvételi díj nem tartalmazza:

- az étkezésekhez ital fogyasztást (helyszínen fizetendő)

- fakultatív programon való részvételt

- az alap programon felül teljesítésre kerülő programok költségeit

- belépőjegyek és az audioguide/fülhallgató árát (helyszínen fizetendő)

- idegenforgalmi adót (helyszínen fizetendő)

- kötelező jellegű helyi idegenvezető költségeit

- szervizdíjat / borravalót (igény esetén a helyszínen fizetendő)

- kedvezményes csoportos baleset-betegség-poggyász biztosítást

- minimális induló utaslétszám hiányában a létszám felárat 

- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)


A programváltoztatás jogát fenntartjuk!


vissza az előző oldalra