USA nyugati part - A LEGSZEBB NEMZETI PARKOK

Úticél: Amerikai Egyesült Államok, Körutazás Amerikában
Szállás típus: Program szerint
Ellátás: Reggeli
Utazás módja: Repülővel
Időtartam:
Típus: Körutazás
Indulás:

 

Az USA leglátványosabb nemzeti parkjaival ismerkedünk. A hollywoodi mozifilmek díszletéül is szolgáló természeti alkotások mellett Los Angelesben a hollywoodi filmgyártás világába is betekinthetünk, Las Vegasban pedig kacérkodhatunk Fortuna istennővel!

Utazás: menetrend szerinti repülőjárattal, átszállással. A körutazáson légkondicionált autóbusszal.

Elhelyezés: középkategóriás szállodák és motelek 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban.

Ellátás: reggeli

 

1. nap: Budapest – San Francisco
Repülés San Franciscóba, átszállással. Érkezés helyi idő szerint a délutáni órákban, transzfer a San franciscoi szállásunkra.

2. nap: San Francisco
Egész napos városnézés SAN FRANCISCOBAN: Lombard Street, Coit Tower, Kínai városrész, Union Square, Golden Gate híd, Móló, jó idő esetén a Twin Peaks (Iker csúcsok). Fakultatív hajókirándulás az öbölben, ahonnan az Alcatrazt, a hajdani börtönszigetet is megszemlélhetjük. Szállás San Franciscoban.

3. nap: Yosemite Nemzeti Park
Látogatás a YOSEMITE Nemzeti Parkban, mely a világ egyik legszebb hegyvidéke, a magas sziklafalak, festői völgyek, óriásfenyők és vízesések birodalma. Tavasszal a vízesések, míg ősszel a rozsdaszínbe öltözött táj kápráztatja el a látogatókat. Szállás Fresnoban.

4. nap: Death Valley – Las Vegas
Utazás a DEATH VALLEY Nemzeti Parkon keresztül, amely a legforróbb, legszárazabb és legmélyebben fekvő sivatag Észak-Amerikában. A világon itt a legmagasabb az átlaghőmérséklet, pl. 1913-ban 57 oC-ot mértek. Itt forgatták a világhírű „Jézus Krisztus Szupersztár” című filmet. A Devil’s Golf Course (az ördög golfpályája), Zabriskie Point kilátópontokról csodás panorámában gyönyörködhetünk. Szállás Las Vegasban.

5. nap: Zion Nemzeti Park
Irány Utah állam legnépszerűbb természeti képződménye, a ZION Nemzeti Park. A vidék gazdag ökoszisztémájáról a folyó menti vad mezők és a pompás növényzet tanúskodnak. Szállás Las Vegasban.

6. nap: Grand Canyon
A Colorado völgyéhez érkezve a természet egyik legnagyszerűbb alkotása, a GRAND CANYON tárul elénk. A folyó vájta kétezer méteres szurdok páratlan élményt nyújt. Fakultatív programként helikopterrel leereszkedhetünk a völgybe és motorcsónakról is megcsodálhatjuk a világhírű kanyont. Vagy a Hualapai indián rezervátum területén épült SKYWALK U alakú kilátó üvegpadlóján át, 1.200 m-es magasságból, a meredek sziklafal teljes mélységét érzékelve szemlélhetjük a kivételes tájat. A Colorado folyó híres völgyzáró gátja a HOOVER DAM, amelyet az USA 31. elnökéről neveztek el és az 1930-as években mérnöki csodaként ismerték el. Szállás Las Vegasban.

7. nap: San Diego
Továbbutazás az óceán partjára San Diegoba. SAN DIEGO Kalifornia második legnagyobb városa. Arculatát mindig a tenger határozta meg. Pompás természetes kikötője vonzotta a spanyolokat és az aranykeresőket. Több mint 110 km hosszú partját nagyszerű strandok, sziklafalak, kis öblök, tengerparti üdülők tagolják. Itt játszódik a XX. század legjobb vígjátékai közé sorolt, „Van, aki forrón szereti…” című film, Marilyn Monroe főszereplésével. A mexikói határ közelében fekvő település több látnivalót kínál: Balboa park, „Gázlámpás negyed”, történelmi városközpont. Szállás San Diegoban.

8. nap: San Diego – Los Angeles
Délelőtt fakultatív program keretében belülről is megtekintjük a világ legnagyobb úszó múzeumát, a USS Midway repülőgép-hordozót. A déli órákban utazás Los Angeles-be, forgalom függvényében kitérő Santa Monicaba, séta a tengerparton. Szállás Los Angelesben.

9. nap: Los Angeles
Városnézés a filmgyártás fővárosában, LOS ANGELESBEN. Programunk során érintjük Hollywoodot, Beverly Hillst, a híres Rodeo Drive-ot, a divatos boltok főutcáját, teszünk egy sétát a „Hírességek sugárútján”, a Hollywood Boulevard-on. Látványos fakultatív program: látogatás az Universal Studios témaparkjában és kalandozás a filmek világában. Este hazautazás. Éjszaka a repülőn.

10. nap: Budapest
Átszállást követően érkezés Budapestre a menetrend függvényében.

 

UNESCO Világörökségek:
- Grand Canyon
- Yosemite Nemzeti Park

Leírás összecsukása
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:

Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatja is!

Repülőtéri illeték: kb. 168.000,- Ft (Az indulásig változhat!)

Egyágyas felár: 189.000,- Ft

Kedvezmény a 3. személynek 2 ágyas szobában: 101.000,- Ft

Kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás: 1,5 %

A BBP utasbiztosítást a részvételi díj tartalmazza!

Vízum: az új bordó útlevéllel rendelkező magyar állampolgároknak vízum nem, de un. ESTA engedély szükséges. ESTA beutazási engedély és ügyintézési díja: 7.500,- Ft (Amennyiben nem rendelkezik érvényes amerikai vízummal!)

A részvételi díj a belépőjegyek árát nem tartalmazza (kb. 160,- USD)

Fakultatív programok
Grand Canyon helikopterrepülés; hajókirándulás San Franciscóban; esti városnézés Las Vegasban; Universal Studios Los Angelesben stb. kb. 490,- USD

Az Universal Studio belépője névre szóló, nem átruházható, kb. 130,- USD. (tartalmazza a kb. 490 USD)
Kérjük az utazás megkezdése előtt írásban jelezzék irodánkban, részt kívánnak-e venni az Universal Studios programon és a Grand Canyon repülésen. Döntésük visszavonhatatlan.

Kötelező szervízdíj / borravaló a helyiek számára: 50,- USD
Felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy a Szervízdíj / Borravaló az idegenforgalomban bevett szokás, ajánlott, egyes országokban pedig kötelező (pl. gépkocsivezető, idegenvezető, szállodák, éttermek stb.).
A helyiek az ajánlott borravalót elvárják, kötelezőnek tekintik!

A szabad helyekről munkatársaink adnak tájékoztatást! Kérje ajánlatunkat!

vissza az előző oldalra